Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΥΠΑΡΞΗ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΙΤΑΛΙΑ

Τόσο η Ιταλία και το Βατικανό έχουν αυξημένη ετοιμότητα ασφαλείας τους μετά από αναφορές ότι μέλη του Ισλαμικού Κράτους είναι στο νότο της χώρας...

88037

Η ιταλική κυβέρνηση έχει αυξήσει το επίπεδο συναγερμού της χώρας , αυξάνοντας τον αριθμό των ανδρών της αντιτρομοκρατικής που...
κινούνται «ασφαλείς δρόμους» από τους 3.000 στους 4.800. Η κυβέρνηση είχε ψηφίσει την έγκριση της κατάστασης συναγερμού την περασμένη εβδομάδα.

Δημοσιογράφοι και εξέχοντες Εβραίοι θα συνοδεύονται από αστυνομικούς ασφαλείας, ενώ οι Υπουργοί θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν και τα κυβερνητικά αεροσκάφη για τα ιδιωτικά τους ταξίδια.

Η Ελβετική Φρουρά στο Βατικανό ,την Τετάρτη, αύξησε επίσης τα επίπεδα του συναγερμού λογω των πιθανών απειλών κατά του Πάπα.

Ολοένα και περισσότερη προσοχή δίνεται στην φύλαξη του Βατικανού, όπως τόνισε ο Christoph Graf, ο νέος διοικητής της Ελβετικής Φρουράς, στην ιταλική εφημερίδα Il Giornale.

Oι 110 φρουροί που θα επιμελούνται την ασφάλεια του παλατιού μαζί 150 άνδρες της ιταλικής αστυνομίας θα συνεργάζονται με τις μυστικές υπηρεσίες και με αντιτρομοκρατική ομάδα ταχείας επέμβασης .

»Ζητήσαμε από όλους τους Ελβετούς φρουρούς να είναι πιο προσεκτικοί και να παρακολουθούν προσεκτικά τη μετακίνηση των ανθρώπων,»ανέφερε ο διοικητής της Ελβετική Φρουράς.

«Αυτό που συνέβη στο Παρίσι με τις επιθέσεις της Charlie Hebdo θα μπορούσε να συμβεί και στο Βατικανό»

Τόνισε ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών είναι ζωτικής σημασίας για τον εντοπισμό κάθε πιθανής απειλής, αλλά ότι επίσης εμπιστεύεται την ικανότητά της Ελβετικής Φρουράς για την προστασία του Πάπα.

«Είμαστε έτοιμοι να παρέμβουμε προκειμένου να διασφαλίσουμε την προστασία του Πάπα Φραγκίσκου» κατέληξε ο Graf.

Το υπουργείο Εξωτερικών στη Ρώμη, η Διεθνής Έκθεση στο Μιλάνο, το Βατικανό και διάφορες εκκλησίες και συναγωγές σε όλη τη χώρα έχουν αναγνωριστεί ως πιθανοί στόχοι σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ.

Ο Ιταλός γερουσιαστής Φελίτσε Casson είπε ότι οι επιθέσεις στην Ιταλία από εξτρεμιστές ή υποστηρικτές τους είναι πολύ πιθανή.

Η κινητοποίηση των ιταλικών αρχών ξεκίνησε λόγω ενός νέου βίντεο του ισλαμικού κράτους όπου υπάρχει αναφορά για »ύπαρξη πολλών Τζιχαντιστών στα νότια της Ρώμης».

Οι τζιχαντιστές της νότιας Ιταλίας, σύμφωνα με το βίντεο που δημοσίευσαν τα βελγικά ΜΜΕ, δηλώνουν ότι η Λιβύη θα χρησιμοποιηθεί ως προγεφύρωμα για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη, στην Ιταλία και στο Βατικανό.

Ωστόσο, ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών της »Αγίας Έδρας» τόνισε ότι «δεν υπάρχει ιδιαίτερη απειλή για το Βατικανό «, ενώ ο Καρδινάλιος Barawlin, Υφυπουργός Εξωτερικών του κράτους του Βατικανού, κάλεσε σε μια επαγρύπνυση αλλά όχι σε ακρότητες και φόβο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου