Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΒΑΘΥΣΤΟΧΑΣΤΗ ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΤΟΥ κ. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ

Αυτό δεν είναι δημοσιογραφία κύριοι. Είναι κατάντια. Το ότι μοστράρετε την αναγνωρισιμότητά σας και την εξαργυρώνετε με φτηνή και κατάπτυστη αβανταδορία απέναντι σε πολιτικές που επιλέγουν να σέρνονται, να θεσμοθετούν και να κατοχυρώνουν το κατοχικό κεκτημένο στη χώρα, μπορεί για σας να σημαίνει ισχυρά και ενδιαφέροντα αντισταθμιστικά ωφελήματα...


Αλλά την υπόθεση ενός έθνους που ταπεινώνεται, αφανίζεται και δυστυχεί, όχι μονάχα δε την υπηρετείτε, αλλά την ερμαφρόδιτη στάση σας αυτό που προκύπτει είναι πως λειτουργείτε αντικειμενικά ως το πλέον ξεφωνημένο δεκανίκι της κατοχής, μέσα και από την επίπλαστη σοβαροφάνειά σας.

Τι μας είπε λοιπόν ο βαθυστόχαστος και πολλά βαρύς Χατζηνικολάου  στο πρωινό του κήρυγμα, στα πλαίσια μιας ενορχηστρωμένης επικοινωνιακής επιχείρησης με στόχο τα εναπομείναντα αδούλωτα μυαλά των ανθρώπων???

Συνέστησε καρτερικότητα, αναβιώνοντας έτσι το παραμύθι με το οποίο αποκοιμήθηκε η Ελληνική κοινωνία τα πέτρινα χρόνια που πέρασαν, από την αποφράδα ημέρα του διαγγέλματος της ντροπής από τη συμμορία του Καστελόριζου. Μα το χειρότερο δεν είναι αυτό.

Το χειρότερο είναι η άθλια προτροπή, μέσα από την οποία ζητείται απ όλους εμάς να κατανοήσουμε τους υποτακτικούς χειρισμούς του κυβερνητικού επιτελείου, και...
εν πολλοίς να τους δικαιολογήσουμε. Η άθλια λογική, του άθλιου μονόδρομου σε όλο της το μεγαλείο.

Πρώτο αφοπλιστικό επιχείρημα…
Τι έπρεπε να κάνει –λέει – ο πρωθυπουργός, όταν του έβαλαν το μαχαίρι στο λαιμό πως σήμερα οι τράπεζες θα ήταν σε καθεστώς πολιορκίας???

Απαντάμε…
Το πρώτο που θα έπρεπε να κάνει θα ήταν να το περιμένει και να έχει έτοιμη την απάντηση. Και ο καλύτερος τρόπος για ν απαντά κανείς στους εκβιαστές, είναι να καταστήσει τους ίδιους εκβιαζόμενους. (Περισσότερα ΕΔΩ)

Το δεύτερο που θα έπρεπε να κάνει, θα ήταν να καταστήσει με τρόπο σχεδιασμένο συμμάχους της χώρας μας τις ευρωπαϊκές κοινωνίες (εκμεταλλευόμενος τη συγκυριακή δημοσιότητα των ημερών), αποκαλύπτοντας πως η συμμορίες που σφετερίζονται τις εξουσίες, πρώτα φόρτωσαν σ αυτές με δόλιο τρόπο τις επισφάλειες των τραπεζών, και τώρα καταλύουν κάθε στοιχειώδη ευρωενωσιακό κανόνα, λειτουργώντας με μαφιόζικο και εκβιαστικό τρόπο σε βάρος ενός ολόκληρου λαού.

Και βεβαίως το κυρίαρχο που θα έπρεπε να κάνει, θα ήταν όχι να κλωτσήσει κάτω από το χαλί, αλλά να ρίξει γροθιά σ αυτό το δίλημμα. Διότι πολύ απλά, αν με αυτό το δίλημμα δεν ξεμπερδέψει οριστικά η χώρα, θα το βρίσκει πάντα μπροστά της σε κάθε απόπειρα αυτού του λαού να αντισταθεί στο πεπρωμένο που αποφάσισαν για λογαριασμό του.

Ρωτάμε λοιπόν…
Πόσο αξιοπρεπής μπορεί να είναι η πορεία μιας χώρας όταν κάθε φορά θα βρίσκεται αντιμέτωπη με αυτό το δίλημμα που την περιμένει παρκαρισμένο στη γωνία??? Τι είναι αυτό που θα εμποδίσει τη συμμορία των εταίρων ν το επαναφέρει κάθε φορά που θα θέλει να αναγκάσει μια κυβέρνηση να υποκύψει???

Και εν τέλει ποιος θα αποφασίσει αν η σοφή λύση είναι να υποκύπτεις πάντα απέναντι σ αυτό το δίλημμα που καθιστά το παιχνίδι σικέ, ή αν είναι σοφότερο τελικά να δώσεις αυτή τη μάχη της αξιοπρέπειας με κάθε τρόπο??? Μια κυβέρνηση που θα βρίσκεται μοιραία κάθε φορά αντιμέτωπη με αυτό τον εκβιασμό ή η ίδια η κοινωνία που είναι το θύμα?

Το δεύτερο σοβαρό επιχείρημα…
Ας περιμένουμε βρε αδερφέ να δούμε στην πράξη πως και πόσο έξυπνα θα το χειριστούν το όλον ζήτημα στην πορεία αυτής της διαδικασίας.  

Να περιμένουμε φίλτατε. Αλλά τι ακριβώς να περιμένουμε??? Να αποστασιοποιηθούν οι χειρισμοί από τις υπογραφές τους???  Να δείξουν στην πραξη την παληκαριά που δεν επέδειξαν μπροστά σ ένα φύλλο χαρτί, με δεδομένο ότι το ατού του εκβιασμού παραμένει διαρκώς στο χέρι της άλλης πλευράς???

  • Μήπως να περιμένουμε να πιάσουμε τους άλλους κορόιδα λες και δεν ξέρουν τι ζητούν και πως θα το εξασφαλίσουν??? Μήπως να περιμένουμε ν αποκοιμηθεί ο δεσμοφύλακας για ν αποδράσουμε από τη γκεσταπίτικη φυλακή???
  • Μήπως να περιμένουμε να βρουν το χρόνο οι ηγέτες μας να αντιδράσουν??? Και όλη αυτή την περίοδο της αναμονής η άλλη πλευρά τι θα κάνει ακριβώς??? Θα μαδά τη μαργαρίτα???
  • Μήπως το έργο της προσμονής που μόνο δεινά συσσώρευσε δε το βιώσαμε και πάλι με τον πλέον δραματικό τρόπο???
Τι ακριβώς μας καλείτε να κάνουμε δηλαδή??? Να χειροκροτήσουμε αυτό ακριβώς που χειροκροτεί ο Σόιμπλε, η παρέα του  και η υπόλοιπη συμμορία της Ευρώπης???

Πετάξτε επιτέλους τη μάσκα του βαθυστόχαστου και πείτε σ αυτό το λαό τι ακριβώς προτείνετε και που πιθανολογείτε ότι θα οδηγήσει η πρότασή σας.

Διότι όπως και να το κάνουμε κύριοι… Σε έναν πόλεμο εθνοκτονίας, δε μπορεί να είστε ουδέτεροι. Δεν είστε ουδέτεροι. Δεν μπορεί να υπηρετούν τα ίδια συμφέροντα οι εκκλήσεις για προσμονή, με κείνα που υπηρετεί η προτροπή σε ξεσηκωμό προκειμένου να αποτραπεί το μοιραίο…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου