Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Η Ρωσία προχωρά στη διαγραφή της προτεραιότητας του διεθνούς δικαίου έναντι του εθνικού

Ο επικεφαλής της Ερευνητικής Επιτροπής της Ρωσίας, Αλεξάντερ Μπαστρούκιν, πιστεύει ότι η συνταγματική αρχή της απόλυτης προτεραιότητας του διεθνούς δικαίου έναντι του εθνικού δικαίου, είναι αντίθετη προς τα συμφέροντα της χώρας...
 

«Το Σύνταγμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας έχει ως απόλυτη προτεραιότητα το διεθνές δίκαιο, έναντι του εθνικού δικαίου (η αρχή αυτή περιλαμβάνεται επίσης στον... Κώδικα Ποινικής Δικονομίας), ενώ σε άλλα κράτη υπάρχουν πιο ευέλικτοι μηχανισμοί.

Και η εμπειρία δείχνει (ιδιαίτερα με τα διεθνή γεγονότα κατά τον τελευταίο χρόνο) ότι η διάταξη αυτή είναι αντίθετη με τα συμφέροντα της Ρωσίας, έντεχνα χρησιμοποιείται από τους δυτικούς αντιπάλους», είπε σε μια έκθεσή του ο Μπαστρούκιν που διένειμε  στην Ερευνητική Επιτροπή την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το Ίντερφαξ.

«Φαίνεται ότι η απομάκρυνση αυτών από τη νομοθεσία μας, η αλλαγή στη νομοθετική ρύθμιση θα ενισχύσει την ανεξαρτησία της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο νομικό τομέα, θα επιτρέψει στις καλύτερες αποδόσεις των εσωτερικών διαδικασιών», δήλωσε ο επικεφαλής  της  Επιτροπής.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου