Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΛΑΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ

Όχι δεν ξέρουμε τι έχουν στο μυαλό τους ο πρωθυπουργός και τα υπόλοιπα στελέχη της κυβέρνησης, αναφορικά με το επαναδιαπραγματευτικό σόου. Τη λογική όμως για να σταθμίσουμε το περιεχόμενο και τη δυναμική των χειρισμών προφανώς και τη διαθέτουμε, και όλα δείχνουν πως είμαστε αντιμέτωποι σε μια σειρά από δεδομένα που δυστυχώς δεν εμπνέουν καμία απολύτως αισιοδοξία...


Η κυβέρνηση δείχνει να αυτοπαγιδεύτηκε στα φοβικά σύνδρομα που εξέπεμψε το στρατόπεδο των δωσιλόγων, και φαίνεται πως προσαρμόζει τους χειρισμούς της σε στρογγυλεμένες γωνιές προκειμένου να αποφύγει την αντιπαράθεση που «θα έριχνε τη χώρα στα βράχια».

Για πολλούς αυτό ενδεχομένως να ήταν μη αναμενόμενο. Στην ουσία όμως ήταν ένα απόλυτα χορογραφημένο και βολικό άλλοθι, που απλά διευκόλυνε αυτή τη διαδικασία προαποφασισμένης μεταστροφής, προετοιμάζοντας ταυτόχρονα και την κοινωνία για την αποδοχή της.

Οι διαδηλώσεις της «αξιοπρέπειας», χρησιμοποιήθηκαν για να προσδώσουν γκλαμουριά στο «επαναδιαπραγματευτικό» σόου, μα η προσπάθεια της κυβέρνησης να αποθαρρύνει τη ριζοσπαστικοποίηση των αιτημάτων των διαδηλωτών ήταν εμφανέστατη. 

Είναι λοιπόν φανερό, πως δε θέλει να αξιοποιήσει τη λαϊκή οργή για να ταπεινώσει το Ράιχ και να σταθεί με επιθετική ατζέντα απέναντι στη συμμορία των μαφιόζων της Ευρώπης.

Μέσα όμως σ αυτό το γενικό κλίμα του εν πολλοίς κατευθυνόμενου εκστασιασμού, όπου κανείς δεν ακούει κανέναν και όλοι χειροκροτούν χωρίς να έχουν και πολύ καθαρό τι ακριβώς επιδιώκουν, μια κορυφαία επιχείρηση πολιτικής εξαπάτησης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, και...
η βιομηχανία της επικοινωνίας δουλεύει στο φουλ για να ευνουχίσει τις υψηλές πολιτικές προσδοκίες που καλλιεργήθηκαν προεκλογικά.

Η επιθετική ατζέντα της πολιτικής ανατροπής, αντικαθίσταται στην πράξη με βηματισμούς πολιτικού συμβιβασμού, και οι κορυφαίοι ανεξαρτησιακοί στόχοι εξαργυρώνονται σε μια φιλολογία επιμέρους παροχών, που δεν ανατρέπουν αλλά αντίθετα νομιμοποιούν το κατοχικό κεκτημένο.

Μέσα σ αυτό το κλίμα της ανεξέλεγκτης έκστασης, η νεοεκλεγμένη κυβέρνηση παρά και ενάντια στις προσδοκίες που η ίδια καλλιέργησε, αναγνωρίζει πως η κατοχική διοίκηση έχει τον πρώτο λόγο στα τεκταινόμενα στη χώρα μας, κι αυτό που παζαρεύει είναι τη μεθοδολογία, τη φυσιογνωμία και την ταυτότητα των μηχανισμών μέσα από ους οποίους θα παραμείνει επί της ουσίας αλώβητη η κατοχική επικυριαρχία.
  • Η Ελληνική κυβέρνηση, δε διέρρηξε αλλά νομιμοποιεί και αναβαθμίζει τους μηχανισμούς καθυπόταξης της χώρας και απόλυτου ελέγχου της εφαρμοζόμενης πολιτικής.
  • Η Ελληνική κυβέρνηση, δεν αμφισβήτησε αλλά νομιμοποιεί τη θηλιά του εμφανιζόμενου ως «δημοσίου χρέους», που αποτελεί εργαλείο καταδολίευσης της εθνικής αξιοπρέπειας και καθυπόταξης της εθνικής κυριαρχίας της χώρας.
  • Η Ελληνική κυβέρνηση, συνεχίζοντας επί της ουσίας την «επαναδιαπραγμάτευση» από εκεί που την άφησαν οι προηγούμενοι, έρχεται ουσιαστικά να νομιμοποιήσει το σύνολο του κατοχικού κεκτημένου, και να διευρύνει τη συζήτηση, όχι ανατρέποντας αλλά αποδεχόμενη τη θεσμοθετημένη και πολυδαίδαλη εξάρτηση της χώρας.
Αυτή  η κυβέρνηση, όφειλε πριν πατήσει το πόδι της στην Ευρώπη, να κάνει τρία πράγματα που θα της εξασφάλιζαν άλλη δυναμική, άλλον αέρα, μια διαφορετική σχέση με μια πραγματικά μαχόμενη κοινωνία, και φυσικά έναν διαφορετικό ρόλο στις υπό πυροδότηση εξελίξεις. Όφειλε…
  • Να εγγράψει το σύνολο των αιτούμενων γερμανικών αποζημιώσεων στον κρατικό προϋπολογισμό και μετά να εμφανιστεί και να τους πει: «Ορίστε κύριοι, συζητάμε και ακούω τις προτάσεις σας.
  • Να κηρύξει με την πρώτη απόφαση της Βουλής, ως προδοτικό το PSI, καθιστώντας άμεσα υπόδικους τους θλιβερούς του πρωταγωνιστές, και μετά να εμφανιστεί λέγοντας στους συνομιλητές της: «Ορίστε κύριοι, τραβάτε πρώτα να απολογηθείτε στους λαούς σας για τη μεγάλη βρωμιά, και μετά ελάτε να συζητήσουμε για δικαιώματα και χρέη».
  • Να χαρακτηρίσει με την δεύτερη απόφαση της Βουλής, ως δωσίλογους όλους αυτούς που συνεργάστηκαν με την πολιτική συμμορία της Ευρώπης, να δρομολογήσει την παραπομπή τους για εσχάτη προδοσία, και μετά να εμφανιστεί ενώπιον των συμμοριών δηλώνοντας πως: «Η Ελλάδα από αυτή τη στιγμή, έχει ανακτήσει την εθνική της αξιοπρέπεια. Όποιος από σας θέλει να συζητήσουμε σαν ισότιμοι εταίροι, μπορεί να παραμείνει στο τραπέζι. Οι υπόλοιποι δεν έχετε καμία θέση εδώ, γιατί σύντομα θα υποστείτε τα απόνερα της δικής μας απόφασης.
Τίποτε όμως απ όλα τα παραπάνω δεν τόλμησε. Σύρεται σε διαπραγματεύσεις αναγνωρίζοντας στις ευρωσυμμορίες το ρόλο του επικυρίαρχου, και σύρει γι ακόμη μια φορά τη χώρα μας στο κρεβάτι του Προκρούστη. 

Το σημαντικότερο όμως ατόπημα αυτής της κυβέρνησης, είναι πως μέθυσε πολύ γρήγορα πό την επικοινωνιακή διαχείριση του ανεντιμότατου συμβιβασμού στον οποίο τη σύρουν, και δεν προετοιμάζει το λαό προκειμένου να αντισταθεί στη γενικευμένη επίθεση αντεκδίκησης που δρομολογούν οι μαφιόζικες συμμορίες της Ευρώπης.  

Το επικίνδυνο παιχνίδι της ανεκπλήρωτης αξιοπρέπειας, μπορεί προσωρινά να διευκολύνει το επικοινωνιακό σόου που έχει στηθεί, αλλά ακριβώς επειδή παραμένει ανεκπλήρωτη, οι συμμορίες θα επιτεθούν με σφοδρότητα (μόλις κλείσει το "πακέτο της συμφωνίας"), για να μην επιτραπεί ξανά σ αυτό το λαό και σε κάθε λαό να σηκώσει κεφάλι.

Δυστυχώς οι εξελίξεις θα είναι απρόβλεπτες. Όνειρο ζουν οι «διαδηλωτές της αξιοπρέπειας» αλλά κάποια στιγμή θα ξυπνήσουν.

Και τότε θα συνειδητοποιήσουμε όλοι μας, πως η «επαναδιαπραγμάτευση» της ανεξαρτησίας, είναι όρος που εφευρέθηκε για να θριαμβεύσει η δουλοπρέπεια. Πίσω λοιπόν έχει η αχλάδα την ουρά…

7 σχόλια:

  1. Πολύ καλό και τεκμηριωμένο Κώστα. Εύχομαι να έχεις άδικο κι εσύ κι εγώ αλλά τα σημάδια είναι ατράνταχτα δυστυχώς φίλε μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φιλε ετρεξες να τα γκρεμισεις ολα οπως και καποιοι απο ΝΔ, δωστους λιγο χρονο να μας δειξουν τι θα απογινει τελικα! Μην τους πυροβολειτε, δωστε ΧΡΟΝΟ, θελετε ολοι να μαθετε τι, πως, ποτε, γιατι, εαν τα μαθουμε τι διαπραγματευσει θα κανουν?
    Οπως ειπε και ο Βαρουφ, ειναι σαν να πας στο ελ πασο και να λες στον αντιπαλο...εγω εχω τρεις σφαιρες!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω απαντήσει ήδη στον Nis φίλε μου... Μέρος της απάντησης ίσως σχετίζεται και με το δικό σου σχόλιο. Θα προσέθετα μόνο πως κάποιος πρέπει να πει στον Βαρούφ, πως οταν πας στο Ελ Πάσο, πρέπει να είσαι αποφασισμένος να τραβήξεις το όπλο. Και όταν τραβήξεις το όπλο, αν δεν πυροβολήσεις πρώτος ή αν αστοχήσεις, τότε πας κάτω από τα ραδίκια...

      Διαγραφή
    2. Δύο χρόνια μετά επανεμφανήστηκε αυτό το άρθρο στο χρονολόγιο μου ως "ανάμνηση". Δεν κάνεις τον κόπο "φίλτατε" ανώνυμε να το σχολιάσεις και τώρα;

      Διαγραφή
  3. Μπουρδες ! Καλυτερα να περιμενες λιγακι και μετα να βγαλεις τα συμπαιρασματα σου Οταν τελειωσει και η συνοδος κορυφης τοτε να κανεις ταμειο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τότε θα κάνεις κι εσύ ταμείο φίλτατε... Και εγώ... Και όλοι μας... Το πρόβλημα είναι να πιέζεις και με τη στάση σου, προκειμένου να προκύψει τελικά κάτι τις και για το ταμείο. Αλλά τελικά δεν κατάλαβα με τι διαφωνε΄ς ακριβώς??? Με την ανάγκη ύπαρξης επιθετικής ατζέντας??? Με την ανάγκη ν αντιμετωπιστούν με τον τρόπο που τους αξίζει οι πρωταγωνιτές της Εθνικής τραγωδίας??? Μήπως με την ανάγκη να είναι η κοινωνία σε πλήρη ετοιμότητα για ότι πρόκειται να ακολουθήσει??? Έχεις καταλάβει άαγε πως όσο εσύ κάνεις υπομονή, όλοι οι άλλοι κάτι σχεδιάζουν??? Έχεις ακούσει άραγε τίποτε για τον Αλιέντε και τη Χιλή??? Μήπως σου θυμίζει κάτι ή έστω σου αφήνει μι γεύση ο εκβιασμός Ντράγκι??? Και εν πάσει περιπτώσει ποιός είναι ο αντιπαλός σου φίλτατε??? Αυτοί που σε προτρέπουν σε εγρήγορση??? Αυτοί που κατάπιαν τη ζωή σου??? ή μήπως ο ίδιος σου ο εαυτός??? Τα ξαναλέμε...

      Διαγραφή

    2. 2/14/2015
      To: profgz@ymail.com
      πώς σου φαίνεται;

      Γιώργος Καλαμαράς said
      Φεβρουαρίου 13, 2015 at 7:45 μμ Φίλε Κρίτωνα,
      Η Ιστορία γράφει ότι οι Ήρωες δεν πεθαίνουν ποτέ, ακόμη κι αν χάνουν τη ζωή τους. Τους γράφει και ζουν αιώνια!
      κ. Τσίπρα, γίνε Ήρωας:
      Δεν έπρεπε να πάρεις τους δρόμους στην Ευρώπη. Έπρεπε να μείνεις εδώ και να τους περιμένεις. Θα έρχνταν εκείνοι, αφού καλά γνωρίζεις ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα το έχουν εκείνοι! Αυτά που λένε (ψέματα) πως χρωστάει η Ελλάδα μας είναι ελάχιστα μπροστά στα δικά τους χρέη. Άρα θα έτρεχαν εδώ για να μην αποτελέσουμε παράδειγμα στους υπόλοιπους Ευρωπαίους.
      Ο,τι ποινή και να μας έβαζαν, εμείς (εκτός από τους προδότες) θα την αντέχαμε. Κι αν έίναι να πεθάνουμε για την Ελλάδα, θεία είναι η δόξα!
      Ακόμη και τώρα είναι καιρός κ. Τσίπρα. Γίνε ΗΡΩΑΣ!
      Η Ιστορία σε/μας περιμένει!
      γ.κ.
      Υ.Γ. Η χούντα δεν είναι λύση. Άς τους να λένε. Δείξ΄τους τί σημαίνει ΈΛΛΗΝΑΣ!

      Ακόμα πιστεύω πως είναι σωστό!
      Μας δουλεύουν κι αυτοί!

      γ.κ.

      Διαγραφή