Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Το 90% των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ δεν θέλει τον ΟΑΕΕ

Το 90% από τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ τάσσεται κατά της υποχρεωτικής ασφάλισης στον ΟΑΕΕ, ενώ η εξαγγελία της κυβέρνησης για μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στο ΟΑΕΕ δεν πρόκειται να επιφέρει βελτίωση στα έσοδα του, ούτε διευκολύνει τους ασφαλισμένους για την τακτική πληρωμή των εισφορών τους...

Το 90% των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ δεν θέλει τον ΟΑΕΕ

Σύμφωνα, με εκτιμήσεις του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Εμπόρων Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΙΜΕ – ΓΣΕΒΕΕ), η απώλεια εσόδων από...
ασφαλιστικές εισφορές θα φτάσει τα 80 εκατ. ευρώ ή 6,6% σε ετήσια βάση.
Αυτό σημαίνει πως οι ήδη συνεπείς ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ απλά θα επιλέξουν μία κατώτερη ασφαλιστική, ενώ όσοι είναι ασυνεπείς θα συνεχίσουν να κάνουν το ίδιο, σημειώνουν από το ΙΜΕ- ΓΣΕΒΕΕ.

Συνεπώς θα συνεχίσει σχεδόν το 50% των «ασφαλισμένων» του ΟΑΕΕ να μην έχουν ιατρο -φαρμακευτική κάλυψη στον ΕΟΠΥΥ και το ΕΣΥ.
Υπενθυμίζεται πως από το 2012 έχει δοθεί η δυνατότητα στους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ να επιλέξουν έως 2 κατώτερες ασφαλιστικές κλάσεις σε σχέση με εκείνες που ανήκουν.
Αν και από τη διοίκηση του ΟΑΕΕ εκτιμάται ότι 170.000 ασφαλισμένοι επέλεξαν μία έως δύο κατώτερες ασφαλιστικές κλάσεις από το 2012 έως σήμερα, τα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές κάθε άλλο παρά αυξήθηκαν, συνεχίζοντας έτσι να κρατούν στην … καραντίνα τις συντάξεις του εν λόγω ταμείου αλλά και τους μισούς «ασφαλισμένους» χωρίς δημόσια ιατρο – φαρμακευτική περίθαλψη.

Και αυτό γιατί μόνο εκείνοι που ήδη ήταν συνεπείς προς τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις τους, κατέβηκαν μία έως δύο ασφαλιστικές κλάσεις.
Αντίθετα, εκείνοι, που δεν ήταν συνεπείς προς τον ΟΑΕΕ, συνέχισαν να κάνουν το ίδιο ακόμα και μετά την παροχή της δυνατότητας να επιλέξουν κατώτερη ασφαλιστική κλάση. Εκείνο, που κέρδισαν όμως όσοι επέλεξαν κατώτερη ασφαλιστική κλάση ήταν να συνεχίζουν να έχουν ιατρο – φαρμακευτική κάλυψη στο ΕΣΥ.
Μόνη ελπίδα στον ΟΑΕΕ είναι η αύξηση των εσόδων από τη νέα ρύθμιση των 100 δόσεων από την οποία προσδοκώνται γύρω στα 250 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, τα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές το πρώτο δίμηνο έχουν πέσει κατά 15% σε σχέση με πέρσι. Αν συνεχιστεί αυτή η τάση και τους επόμενους μήνες, τότε εκτιμάται πως θα χαθούν γύρω στα 250 εκατ. ευρώ από τα τρέχοντα έσοδα, όσα δηλαδή προσδοκώνται από τη νέα ρύθμιση…
Σημειώνεται πως σύμφωνα με ευρήματα του ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ, το 90% των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ τάσσονται κατά της υποχρεωτικής κοινωνικής ασφάλισης στο εν λόγω ασφαλιστικό ταμείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου