Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

"Σφηκοφωλιά" : Ο κωδικός της μαζικής στρατιωτικής κινητοποίησης στη Ρωσία

Οι στρατιωτικοί ελιγμοί  που βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλη τη Ρωσία, έχουν την ονομασία "σφηκοφωλιά" και πραγματοποιούνται την ίδια στιγμή με τις Αμερικανικές στρατιωτικές ασκήσεις  στη Βαλτική και των ναυτικών ασκήσεων  του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα...

846c8b459b

Η Ρωσία προετοιμάζεται να εξουδετερώσει και ταυτόχρονα να αποκρούσει στρατιωτικά κάθε χερσαία, θαλάσσια ή από αέρος επίθεση, στα δυτικά, βόρεια και...
ανατολικά και νότια σύνορά της. Αυτός είναι και ο στόχος των στρατιωτικών χειρισμών που θα κινητοποιήσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις σε όλη τη χώρα.


Μηχανοκίνητες μονάδες πεζικού, πολεμική αεροπορία και  επίλεκτες δυνάμεις (Spetsnaz) βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού  σε εννέα διαφορετικές ζώνες ώρας στη Ρωσία, ιδιαίτερα στις περιοχές του Βόλγα, των Ουραλίων,της Δυτικής Σιβηρίας, της Άπω Ανατολής, του Ειρηνικού, του Βόρειου Καυκάσου και κατά μήκος των συνόρων των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ, από την Αρκτική έως τη Βαλτική  και τη Μαύρη Θάλασσα.

Η περιοχή των ασκήσεων του Βορείου Στόλου επεκτάθηκε προς τη θάλασσα της Νορβηγίας και οι ναυτικές μονάδες αυξήθηκαν κατά πέντε, ανέφερε το δελτίο τύπου του Υπουργείου Άμυνας.
"Η διοίκηση του Βορείου Στόλου έχει αποφασίσει να αυξήσει την ποσόστωση των δυνάμεών του στις εκπαιδευτικές αποστολές τους προς υπεράσπιση των συνόρων της Αρκτικής" .
utyguioiuyho

Περισσότερα από 20 πολεμικά πλοία του Βόρειου Στόλου βρίσκονται εν πλω για την πραγματοποίηση των αμυντικών ελιγμών,  ανακοίνωσε την Τετάρτη το Γραφείο Τύπου της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας. Τα πλοία που χρησιμοποιούνται σε διάφορες στρατηγικές ομάδες εκτελούν ασκήσεις βολής, αντι-υποβρυχιακής και εναέριας άμυνας. Μέρος των ασκήσεων θα λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Μια τακτική μονάδα του ρωσικού στόλου στη Μαύρη Θάλασσα εκτέλεσε στρατιωτικές ασκήσεις την Πέμπτη, με στόχο  βομβαρδιστικά και πολεμικά πλοία του εχθρού.

Αλεξιπτωτιστές της Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας του Ιβάνοβο μεταφέρθηκαν εντός του Αρκτικού Κύκλου, κοντά στα Νορβηγικά σύνορα  με αεροσκάφος Ilyushin II-76 για να εκπαιδευτούν στην καταπολέμηση ανατρεπτικών ομάδων, τη διατήρηση της αεράμυνας, στην αναγνώριση μηχανοκινήτων και ακτινοβολίας, καθώς και να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους στον τομέα του καμουφλάζ.

jgljkghljkhlk

Το υπουργείο Άμυνας δήλωσε την Τετάρτη ότι οι Ρώσοι πεζοναύτες στην πόλη Τεμριούκ,  στη ρωσική περιοχή του Κρασνοντάρ, είναι ετοιμοπόλεμοι και εκπαιδεύονται κοντά στο Στενό του Κερτς, που συνδέει τη Μαύρη Θάλασσα με την Αζοφική . Οι μονάδες αυτές θα εκτελέσουν τις ασκήσεις σε σχεδόν πραγματικές συνθήκες με τη χρήση μηχανισμών προσομοίωσης  για απόκρουση  αμφίβιων εχθρικών αποβάσεων.

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού  της Ρωσίας έχει θέσει σε μέγιστη επιφυλακή τα μηχανοκίνητα στρατεύματα της Ανατολικής στρατιωτικής περιφέρειας στη νήσο Sakhaline, στον Ειρηνικό Ωκεανό. Έως 3 000 στρατιώτες και περίπου 1.000 στρατιωτικά οχήματα εκπαιδεύονται για την υπεράσπιση της  ακτής, σε στενή συνεργασία με τις εναέριες δυνάμεις.

Περισσότερα από 30 πληρώματα στρατιωτικών αεροσκαφών έφυγαν από τις βάσεις τους σε Λένινγκραντ και Σμολένσκ με προορισμό ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο στην Αρκτική. Ελικόπτερα Mil Mi-24 και Mi-8 θα πρέπει να καλύψουν απόσταση άνω των 1500 χιλιομέτρων μόνο με μια στάση  ανεφοδιασμού στην περιοχή της Καρελίας.

5509ace671139ef3388b4579

Περίπου 80 πιλότοι της Ανατολικής Στρατιωτικής Διοίκησης  συμμετέχουν στην άσκηση »εναέρια βέλη» που απαιτεί εκτέλεση ακροβατικών , προσομοιώσεις βομβαρδισμού και  βολών πυραύλων, με πολεμικά , μαχητικά αεροσκάφη  Su-25, Su-27SM και Su-24M2.

Τα επιθετικά ελικόπτερα για την εκπαίδευση των πιλότων θα ρίξουν πραγματικά πυρά , θα πετάξουν κοφτά στο έδαφος και θα ασκηθούν στην αποφυγή εναέριας άμυνας.

5509acd571139ef3388b4576
 
Περισσότεροι από 2.000 στρατιώτες των μηχανοκίνητων μονάδων και 350 ειδικά οχήματα ανίχνευσης της Κεντρικής Στρατιωτικής Διοίκησης θα εκπαιδευτούν στην αποναρκοθέτηση όλων των τύπων των εκρηκτικών.

Ο αδιάκοπος έλεγχος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας, περιλαμβάνει  76 000 άνδρες, 10 000 μονάδες  στρατιωτικού υλικού και ειδικού εξοπλισμού, 65 πλοία, 16 πλοία υποστήριξης, 15 υποβρύχια, 200 μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα.

Τον Δεκέμβριο του 2014 το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας είχε ανακοινώσει την πρόθεσή του να πραγματοποιήσει τουλάχιστον 4 000 στρατιωτικές ασκήσεις μέσα  στο 2015.
(ria novosti, rt)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου