Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Ο ρουφιάνος χωρίς κουκούλα ξαναχτυπά - Το "πρώτο αίσχος" αυτή τη φορά καρφώνει μάρτυρες στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Το αυγό του φιδιού ξαναχτυπά. Χωρίς κουκούλα, χωρίς μάσκες και με το θράσος της εγκληματικής ασυλίας, αναδύεται ξανά μέσα από τις λάσπες της μπανιέρας... 


Και δικαιώνει τον ρόλο του, δίνοντας στεγνά κι αβίαστα, στα τάγματα εφόδου νέα εν δυνάμει θύματα - με  πλήρη στοιχεία, διευθύνσεις και ονόματα.  Το «Πρώτο Θέμα», γνωστό για την...

ευγενή δράση το στην lifestyle - και όχι μόνον - προβολή της Χρυσής Αυγής, επέλεξε να τιμήσει την ημέρα έναρξης της ιστορικής δίκης, δίνοντας στη δημοσιότητα όλη τη λίστα των μαρτύρων κατηγορίας. 

Μια λίστα με 126 ονόματα, πλήρη στοιχεία ταυτότητας (και ενίοτε και εργασίας) και με μοναδική... παράλειψη την ταυτότητα των 5 προστατευόμενων μαρτύρων. Για τους οποίους, προφανώς, οι δαιμόνιοι ρεπόρτερ του δεν κατάφεραν ακόμη να «σπάσουν» τις κωδικές ονομασίες. 
Το δε δημοσίευμα, με τον αποκαλυπτικό τίτλο «Δείτε ποιοί είναι οι μάρτυρες κατηγορίας της Χρυσής Αυγής», έρχεται την ώρα που ήδη υπήρξαν ενέδρες και επιθέσεις Χρυσαυγιτών κατά μαρτύρων κατηγορίας. Αρκετές ώρες αργότερα, το απόγευμα της Δευτέρας, το Πρώτο Θέμα αποφάσισε να κατεβάσει το σχετικό δημοσίευμα. 
Προφανώς δεν θα είναι η τελευταία και σίγουρα δεν είναι η πρώτη φορά, που το «Πρώτο Θέμα» θέτει εαυτόν στις υπηρεσίες... της Δημοκρατίας αποθεώνοντας το ναζιστικό μόρφωμα. 
Μια μικρή, και πρόχειρη αναδρομή, στα έργα και τις ημέρες του έχει να μας προφέρει:
  • Το ιστορικό, πλέον, «ρεπορτάζ» με «τις γριούλες που πήγαιναν στο ΑΤΜ υπό την προστασία χρυσαυγιτών». Στην πραγματικότητα και όπως αποδείχθηκε αργότερα, η «προστατευόμενη» γριούλα στο πρωτοσέλιδο του «Πρώτου Θέματος» ήταν η Ερωφίλη Πλωμαρίτη, μητέρα του τοπάρχη της Χρυσής Αυγής Αλέξανδρου Πλωμαρίτη.
  • Το επικό φωτο-ρεπορτάζ από τις... τρυφερές στιγμές που πέρναγε ο Ηλίας Κασιδιάρης με την παρέα του στις παραλίες της Αττικής, με τη σβάστικα να φιγουράρει στο μπράτσο του Χρυσαυγίτη βουλευτή. Με ολίγη από lifestyle ξεπλύθηκε τότε αρκετή από τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ το... αδαές κοινό πληροφορήθηκε επίσης πως η σβάστικα δεν είναι τίποτα περισσότερο από αρχαιοελληνικό σύμβολο.
  • Την απόλυτη ασέλγεια στη μνήμη, τη ζωή και το θάνατο: Τη δημοσίευση της φωτογραφίας του δολοφονημένου Παύλο Φύσσα στην αγκαλιά της φίλης του λίγο μετά την επίθεση που δέχθηκε από τον ναζί Γιώργο Ρουπακιά.
Στις... πιο μεγάλες προσφορές της εφημερίδας καταγράφεται επίσης και η δράση του χορηγού του «Πρώτου Θέματος» Αναστασίου Πάλλη στο σπίτι του οποίου είχαν βρεθεί σημαίες και σύμβολα της ναζιστικής Γερμανίας...
Κατέβασε το δημοσίευμα με τη λίστα μαρτύρων κατηγορίας το Πρώτο Θέμα Μετά τις αντιδράσεις που ξέσπασαν για τη δημοσίευση της λίστας των μαρτύρων κατηγορίας στη δίκη της Χρυσής...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου