Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Από την Ξάνθη οι 2 από τους 5 μαθητές της Ελλάδας στην Ολυμπιάδα Φυσικής - Βρέθηκε χορηγός

Αυτά τα αξιέπαινα παιδιά αναζητούσαν χορηγό γιατί το ελληνόφωνο μπουρδέλο έχει λεφτά μόνο για τζαμιά και λαθροεισβολείς. Κατάλαβες Μεμέτη μου???...


Δύο μαθητές από την Ξάνθη συνθέτουν την πενταμελή ομάδα της Ελλάδας που θα συμμετάσχει στην Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής, όπως... έχει επισημανθεί και στο παρελθόν μέσα από σχετικό ρεπορτάζ του ThrakiToday.com

Αυτό ωστόσο που έγινε γνωστό είναι πως το Υπουργείο αναζητά χορηγίες για την κάλυψη των εξόδων ώστε να μπορέσει η ομάδα της Ελλάδας να συμμετέχει στον διαγωνισμό που θα γίνει στην Ινδία.
Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται πως "στο αίτημα Συγκρότησης και Χρηματοδότησης της Ελληνικής Αποστολής στην 46η Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής 2015, μετά τα αποτελέσματα της β’ φάσης του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φυσικής 2015 της Γ’ Λυκείου, ο Γενικός Γραμματέας κύριος Δημ. Χασάπης ανακοίνωσε (με έγγραφό του με αρ. πρωτ. 82483/Η1 της 25/05/2015) τη μη χρηματοδότηση της «συμμετοχής Ελληνικών Ομάδων σε Επιστημονικές Διεθνείς και Βαλκανικές Ολυμπιάδες», άρα και της Ομάδας για τη Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής 2015 (στην πόλη Mumbai της Ινδίας από 05 έως 12 Ιουλίου 2015). Η Ελληνική Ομάδα έχει συγκροτηθεί με βάση τα αποτελέσματα της β’ φάσης της Γ’ Λυκείου –και την σύμφωνη γνώμη τους– από τους μαθητές:

1. Σιάμμενο Φώτιο, του Δημητρίου και της Λεμονιάς, 3ο ΓΕΛ Ξάνθης
2. Λυμπερόπουλο-Μπούνταλη Φίλιππο, του Θωμά και της Ευτυχίας, Κολλέγιο Αθηνών
3. Τσαγκαλίδου Ζωή, του Θεοδώρου και της Μαρίας, Λύκειο ΑΞΙΟΝ Ξάνθης
4. Παπαδόπουλο Μενέλαο, του Ανδρέα και της Αναστασίας, 4ο ΓΕΛ Λαμίας
5. Τζωρτζακάκη Ανδρέα-Παναγιώτη, του Φραγκίσκου και της Νεκταρίας, ΓΕΛ Μοιρών

Ως εκ τούτου, έχει αναληφθεί προσπάθεια ανεύρεσης χορηγιών για τη χρηματοδότησή της (με το απαιτούμενο ποσό των περίπου 15.000 €), ώστε να μην ακυρωθεί η προσπάθεια τόσων μαθητών και η εκπροσώπηση της χώρας μας φέτος στη Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής 2015, στην οποία θα λάβουν μέρος μαθητές από περισσότερες από 85 χώρες". 

Καλύπτει τα έξοδα όλα το Ίδρυμα Ωνάση 
Το ίδρυμα Ωνάση με απόφαση του προέδρου του, κ. Παπαδημητρίου, αναλαμβάνει εξολοκλήρου το κόστος όλων των μαθητικών ολυμπιάδων αυτής της χρονιάς, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χατζηνικολάου στην εκπομπή του στον Real Fm 97,8.

Το κόστος ανέρχεται στα 50.000 ευρώ και η πρωτοβουλία του ιδρύματος αναλαμβάνεται προς «επιβράβευση της αριστείας».

Glyka Maglivera

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου