Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Πλησιάζει η μάχη της Δαμασκού - Τα τέρατα έθεσαν στόχο την κατάληψή της

Ο ηγέτης του Μετώπου Αλ Νούσρα, δηλαδή η Αλ Κάιντα στη Συρία, δήλωσε πως στόχος της τζιχαντιστικής οργάνωσης είναι η κατάληψη της Δαμασκού και η πτώση του Σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ...
Στόχος της Αλ Κάιντα (Αλ Νούσρα) η κατάληψη της Δαμασκού
«Θα συνεχίσουμε να επικεντρωνόμαστε στη Δαμασκό και στην ανατροπή αυτού του καθεστώτος», δήλωσε ο Αμπού Μοχάμεντ Αλ Γκολάνι στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera, σε μια από...
τις –σπάνιες– συνεντεύξεις του. «Σας βεβαιώνω ότι η πτώση του Άσαντ δεν θα αργήσει», πρόσθεσε.

Επίσης διεμήνυσε ότι η σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου, η οποία υποστηρίζει τον Άσαντ, πρέπει να γνωρίζει ότι η τύχη της είναι συνδεδεμένη με αυτή του Σύρου ηγέτη και ότι οι προσπάθειές της να τον σώσει είναι μάταιες.
Ακόμη, ο Γκολάνι υποστήριξε ότι τα μέλη της μειονότητας των Αλαουιτών οφείλουν να αποκηρύξουν τον πρόεδρο Μπασάρ Αλ Άσαντ και να αλλάξουν τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις, αν θέλουν να σωθούν.
«Αν εγκαταλείψουν τα όπλα, αποκηρύξουν τον Άσαντ, δεν στέλνουν τους άνδρες τους να πολεμήσουν για αυτόν και επιστρέψουν στο Ισλάμ, τότε είναι αδέρφια μας», δήλωσε.
Ο Μπασάρ Αλ Άσαντ ανήκει στη μειονότητα των Αλαουιτών.
Ο Γκολάνι είπε πως οι Αλαουίτες είναι μέρος μιας θρησκευτικής ομάδας που βρίσκεται «εκτός της θρησκείας του Αλλάχ και του Ισλάμ», ενώ τόνισε πως η σουνιτική ένοπλη οργάνωσή του δεν βρίσκεται σε πόλεμο με Χριστιανούς.
tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου