Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Αγκαλιάζοντας τους δολοφόνους τους

«Η Γερμανία δεν θα αφήσει την Ελλάδα να την εκβιάσει»: με αυτή τη φράση της χθες, η Αγκελα Μέρκελ έθεσε τέλος στις αυταπάτες όσων ήθελαν να πιστεύουν ότι είναι κάτι διαφορετικό η ίδια από τον υπουργό Οικονομικών της Σόιμπλε, ή, ακόμα περισσότερο, ότι η Γερμανία εξακολουθεί να συμπεριφέρεται ως… φίλη και σύμμαχος χώρα προς την Ελλάδα...
Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΤΙΒΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ
Τίποτα από τα δύο δεν ισχύει: η Γερμανία κάνει και πάλι και μάλιστα ακόμα πιο σκληρά αυτό που κάνει εδώ και πέντε χρόνια: εκμεταλλεύεται και διογκώνει συστηματικά ανά...
περιόδους όπως την εξυπηρετεί την ελληνική κρίση προκειμένου να ενδυναμώσει την πολιτική και θεσμική ηγεμονία της στην Ευρώπη.

Αυτό ακριβώς γίνεται και τα τελευταία 24ωρα στις Βρυξέλλες: η Γερμανία χτίζει τη νέα δύναμή της πάνω στα ερείπια της Ελλάδος.
Από εκεί εκπορεύεται και η πρωτοφανής επιθετικότητά της, όπως και ο τόνος που επίσης συστηματικά το Βερολίνο δίνει σε άλλες χώρες, ιδίως τις χώρες δορυφόρους του, ως προς τη σκληρότητα κατά της Αθήνας.
Δυστυχώς, η κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι γνώριζε το μοτίβο συμπεριφοράς της γερμανικής ηγεσίας, έπεσε στην παγίδα της γοητείας της – όχι μόνον της καγκελαρίου αλλά και του «σοσιαλδημοκράτη» προέδρου του ευρωπαικού κοινοβουλίου Σουλτς, του οποίου η επιθετικότητα είναι επίσης ανεξέλεγκτη τις τελευταίες ημέρες.
Τώρα που στην Αθήνα ξαφνικά… ανακαλύπτουν ότι η Μέρκελ είναι ο Σόιμπλε και το αντίστροφο και ότι όλα τα υπόλοιπα είναι παραμύθια για μικρά παιδιά, δεν κρύβουν την έκπληξή τους – τώρα όμως είναι πολύ αργά.
Ακόμα πιο αργά θα είναι όταν θα αντιληφθούν ότι η Ευρώπη που ξέραμε δεν υπάρχει πια και ότι στη θέση της έχει πλέον εγκατασταθεί μια νέα γερμανική Ευρώπη με την οποία δυστυχώς έχουμε να κάνουμε.
Θα αντιληφθούν πολλοί, έστω και αργά, ότι θα ήταν ίσως καλύτερα να μην είχαμε να κάνουμε με όλους αυτούς τους νεόκοπους αυτόκλητους Γερμανούς ηγεμόνες.
Ισως ο μέγας Μπετόβεν να το «προφήτευσε» όλο αυτό εν αγνοία του - και χωρίς φυσικά να ταυτίζεται με αυτές τις επεκτατικές πολιτικές που δεν τις πρόλαβε -, όταν έγραφε τη μεγαλειώδη εισαγωγή «Τα ερείπια των Αθηνών». Τα θλιβερά ερείπια…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου