Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Σήμερα γράφεται το ρέκβιεμ ενός ταπεινωμένου

Πρόβα τζενεράλε ανακατάληψης της εξουσίας κάνει σήμερα το μπλοκ των Γερμανοπροσκυνημένων, παρατάσσοντας στρατιά προθύμων του γενιτσαρισμού, με ρόλεξ και ψηλοτάκουνα. Ο εθνικός διχασμός αναβιώνει κι αυτό συνιστά έγκλημα... 


Το ότι θα καταρρεύσει με πάταγο μέσα στα αδιέξοδα της διγλωσσίας της αυτή η κυβέρνηση, είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο πια. 

Μα το χειρότερο όλων, είναι πως το ρέκβιεμ ενός «αντιμνημονιακού» πρωθυπουργού, γράφεται με τον πιο ταπεινωτικό τρόπο από τα ίδια του τα χέρια, αυτοπροτείνοντας ακόμη και την ύστατη στιγμή, το μνημόνιο της προσωπικής του σωτηρίας. 

Και αυτό είναι η μεγαλύτερη πολιτική και ιστορική ρετσινιά στον θλιβερό επίλογο της προσωπικής του ταπείνωσης. 

Η βρώμικη δουλειά όμως έγινε, και τώρα πλέον είναι άχρηστος σε όλους. Και πριν απ όλα στη σαβούρα του καιροσκοπισμού που πάρκαρε «αριστερά» με φανατισμό γενίτσαρων, και αποτέλεσε προσωρινά την εκλογική του βάση. Μια σαβούρα χωρίς μνήμη… Χωρίς κρίση… Και δυστυχώς με μηδενική πολιτική ωριμότητα. 

Έγραψε το αγόρι μας έγραψε… Απαξίωσε το αξιακό φορτίο της Αριστεράς εις το διηνεκές. Κι αυτό το πολιτικό έγκλημα έχει τη σφραγίδα της «πρώτη φορά αριστερής» εξαπάτησης… 

Παρέλυσε την κοινωνία που πίστεψε σ αυτόν, βομβαρδίζοντας την με ένα επικίνδυνο μείγμα τρόμου αλλά και αδιέξοδων προσδοκιών, με ψεύδη, δημιουργικές ασάφειες αλλά και...

φρούδες ελπίδες. Κι αυτό το κοινωνικό έγκλημα έχει τη σφραγίδα της... «πρώτη φορά αριστερής» λαθροχειρίας με την εξουσία και την κοινωνία… 


Πυροδότησε τον εθνικό διχασμό με κίβδηλα διλήμματα, σε μια εποχή που μόνο στοχευμένη ενότητα είχε ανάγκη η κοινωνία μας,. 

Υποσχέθηκε μια χώρα περήφανη και δυστυχώς θα παραδώσει δυστυχία, γενικευμένη κατάρρευση και επικίνδυνα διχασμένη κοινωνία. Κι αυτό το εθνικό έγκλημα, δυστυχώς αλλά έχει τη σφραγίδα της «πρώτη φορά αριστερής» αντίληψης για τον πατριωτισμό και τις κορυφαίες εθνικές υποθέσεις. 

Τι άλλο θα μπορούσαν να περιμένουν οι συμμορίες των γκάνγκστερς από την «πρώτη φορά αριστερά» άραγε??? Οι υπηρεσίες που προσέφερε αυτό το παιδί, υπήρξαν πολυτιμότερες από όλα τα μνημόνια του κόσμου. 

Τα υπόλοιπα θα τα καταγράψει ο ιστορικός του μέλλοντος που μάλλον ξέρει να κάνει καλά τη δουλειά του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου