Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Η Ρωσία δημιουργεί σύστημα αποκλεισμού ξένων στρατιωτικών δορυφόρων

Το σύμπλεγμα «Ραδιοελεκτρόνι Τεχνόλογκι» αναπτύσσει ένα νέο ραδιο-ηλεκτρονικό σύστημα ικανό να σιγήσει τα συστήματα καθοδήγησης των πυραύλων Κρουζ και άλλων ραδιο-ηλεκτρονικών όπλων ακριβείας, που κινούνται με δορυφορικά δεδομένα...

http://www.echedoros-a.gr

Αυτό ανακοινώθηκε από τον αναπληρωτή διευθυντή του Ομίλου, Γιούρι Μακαέβσκι, όπως αναφέρει ρωσικό δημοσίευμα.

«Το σύστημα θα είναι ικανό να αναστείλει τις επικοινωνίες των μαχητικών αεροσκαφών που... κινούνται βάσει ηλεκτρονικών καθοδηγήσεων, θα αποκόπτει, επίσης, κάθε λήψη με ραδιο-ηλεκτρονικά μέσα στους ξένους στρατιωτικούς δορυφόρους», είπε ο Μακαέβσκι.

Επίσης, ο σύμβουλος του πρώτου αντιπροέδρου της διεύθυνσης, Βλαντίμιρ Μιχέεβ,  δήλωσε ότι  το σύστημα αυτό θα ενσωματωθεί σε οχήματα ξηράς, αέρα και σε πλοία.

Το όλο σύστημα θα λειτουργήσει ενσωματωμένο σε ένα ολοκληρωμένο συγκρότημα πολλαπλών λειτουργιών των ραδιο-ηλεκτρονικών συστημάτων μάχης και στο Διάστημα θα λειτουργήσει με έναν βρόγχο ελέγχου εναέριας άμυνας και πυραυλικής άμυνας.

«Θα αναστέλλει εντελώς τις συνδέσεις πλοήγησης και ραντάρ και θα αχρηστεύει τα όπλα ακριβείας», διαβεβαίωσε Μιχέεβ.

«Το σύστημα θα χρησιμοποιηθεί έναντι των πυραύλων Κρουζ καθώς και στην καταστολή των συστημάτων δορυφορικών ραντάρ. Στην πράξη θα αφοπλίσει από ένα όπλο τον εχθρό», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου