Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Η τριπλέτα της Νέας Τάξης αποκαθηλώνει υπουργούς - Έρμαιο πιέσεων ο πρωθυπουργός της χώρας

Πριν καλά καλά στεγνώσει το μελάνι από τις υπογραφές των νέων μελών του υπουργικού συμβουλίου, έπειτα από την ορκωμοσία τους, ξέσπασε η πρώτη ενδοκυβερνητική κρίση, με αφορμή την τοποθέτηση του Δημήτρη Καμμένου στη θέση του υφυπουργού στο υπουργείο Υποδομών...  

Το χτύπημα είναι συντονισμένο, ευθύτατο και δεν αφορά στο βουλευτή των ΑΝΕΛ. Ενοχοποιείται - στοχοποιείται κάθε υγιής αντίδραση της κοινωνίας την οποία επιδιώκουν να μετατρέψουν σε νεοταξίτικο χυλό. Αν περάσει αυτή η αντίληψη ο Καμμένος και σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ, οφείλουν να παραιτηθούν και να αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους από την κυβέρνηση παρωδία.

Φωτογραφία: INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ


Αφορμή οι παλιότερες αναρτήσεις του στελέχους των ΑΝΕΛ στο Twitter, με "ομοφοβικό, ρατσιστικό και αντισιμητικό" περιεχόμενο. Αναρτήσεις τις οποίες ο ίδιος, με...
σημερινή ανακοίνωσή του, απέδωσε σε παραβίαση των λογαριασμών του. Η εξήγηση που έδωσε όμως, όπως αποδεικνύεται, δεν έκλεισε το θέμα για τον Αλέξη Τσίπρα. 


Ετσι, ο πρωθυπουργός τηλεφώνησε στον Πάνο Καμμένο την Τετάρτη και του έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με τη συμμετοχή του στελέχους του κόμματός του στην κυβέρνηση, η οποία είναι στον... αέρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας διεμήνυσε στον Πάνο Καμμένο ότι αν οι αναρτήσεις του Δημήτρη Καμμένου είναι αληθινές, δηλαδή όχι προϊόν ηλεκτρονικής παραβίασης του λογαριασμού του, τότε ο Δημήτρης Καμμένος θα απομακρυνθεί από την κυβέρνηση. 

Οι αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για την υπουργοποίηση του συγκεκριμένου προσώπου ήταν έντονες από το πρωί της Τετάρτης. Πρώτος πήρε θέση ενάντια στην τοποθέτηση του Δημήτρη Καμμένο ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος έγραψε στο Twitter: «Στηρίζω απολύτως την Κυβέρνηση Τσίπρα. Δεν είμαι όμως καθόλου ευτυχής με την υπουργοποίηση ενός προσώπου με ακραίες και ρατσιστικές απόψεις». Αργότερα, ήρθε «χτύπημα» από τους «53», με την Βασιλική Κατριβάνου να βγάζει μία σκληρή ανακοίνωση, ζητώντας την αποπομπή του Δημήτρη Καμμένου από την κυβέρνηση, δηλώνοντας παράλληλα πως αισθάνεται βαθιά ντροπή και λύπη για το γεγονός ότι σε μια αριστερή κυβέρνηση, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, υπουργοποιείται το συγκεκριμένο πρόσωπο. Επιπλέον, χαρακτήρισε άθλια, ομοφοβικά και αντισημιτικά τα σχόλια που είχε αναρτήσει στο λογαριασμό του στο Τwitter του ο βουλευτής των ΑΝΕΛ. 

Ο Στέλιος Κούλογλου, από την πλευρά του, μέσω Twitter, ζήτησε να γίνει ο Δημήτρης Καμμένος «ο πιο σύντομος υπουργός», χαρακτηρίζοντας την τοποθέτησή του σε κυβέρνηση αριστεράς ως «το πιο σύντομο ανέκδοτο». 

1 σχόλιο:

  1. Πώς ;;
    Να παραιτηθεί η κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ ;;
    Σαν να λέμε ν' αφήσουν την πολυθρόνα και να πάνε στο σκαμνί.
    Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα στην Καρέκλολαντ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή