Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Την Κυριακή δεν ψηφίζουμε πρωθυπουργό - Επιλέγουμε ανδρείκελο

Στις 21 Σεπτεμβρίου πιάνει στασίδι στην Ελλάδα ο Ολλανδός Μάαρτεν Φερβέι, ως επικεφαλής της νέας Task Force και θα έχει απευθείας πρόσβαση στο Μέγαρο Μαξίμου...
Αποτέλεσμα εικόνας για ψηφιζουμε ανδρεικελο
του ΗΛΙΑ ΣΚΥΛΛΑΚΟΥ
Τόσο βαρετή πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ των δύο αρχηγών που διεκδικούν την κυβέρνηση δεν έχουμε ξαναζήσει. Και είναι τόσο βαρετή η αντιπαράθεση που οδηγεί στο συμπέρασμα πως...
ότι ακούμε από τα δύο κόμματα όλο αυτό το διάστημα δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, γιατί αυτό που θα ζήσουμε μετά τις 20 Σεπτεμβρίου θα είναι η σκληρή πραγματικότητα.
Γι’ αυτό η κουβέντα περιορίζεται στα μουστάκια, στο ύψος, στο παλιό και το νέο, στο νέο και το παλιό ή στο καινούργιο – παλιό.
Βέβαια μετά τις εκλογές δεν αναμένει κανείς την έκπληξη σχετικά με την εφαρμοζόμενη πολιτική γιατί όλα είναι προαποφασισμένα. Προγράμματα δεν υπάρχουν, κανείς δεν τάζει ουσιαστικά τίποτα, καθώς ο Τσίπρας και ο Μεϊμαράκης κονταροχτυπιούνται μέχρι τελικής πτώσεως για το ποιος θα είναι οδηγός και ποιος συνοδηγός στο ίδιο αυτοκίνητο που οδηγεί στον ίδιο δρόμο των μνημονίων, της λιτότητας, της φτώχειας και της ΕΕ.
Αυτό το επιβεβαιώνουν και οι ίδιοι μιας και τις τελευταίες μέρες μας ξεφούρνισαν και κάτι ακόμα. Σε αυτές τις εκλογές μας λένε ουσιαστικά πως δεν ψηφίζουμε κόμματα, ούτε προγράμματα ούτε πολιτικές, αλλά τον καταλληλότερο Πρωθυπουργό!
«Αν ο Τσίπρας δεν συμφωνήσει αντιδεολογικά σε πρωθυπουργό ΝΔ (αν είναι πρώτη δύναμη) δεν μπορεί κανείς να στερήσει αυτή τη δυνατότητα. Εφόσον δεν το δέχεται θα προχωρήσω με άλλους και θα είμαι πρωθυπουργός. Αν ο κ. Τσίπρας θέλει να συμμετέχει στην κυβέρνηση ως αντιπρόεδρος, θα το συζητήσω με τους επιτελείς μου», (Μεϊμαράκης –Συνέντευξη στη ΔΕΘ)
Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος σε όλα τα νέα σποτ του κόμματος ξεχωρίζει το σλόγκαν «Στις 20 Σεπτέμβρη ψηφίζουμε για πρωθυπουργό», γεγονός που αποδεικνύει πως ο «γάμος» του ΣΥΡΙΖΑ με κάποιο από τα υπόλοιπα φιλομονοπωλιακά κόμματα είναι δεδομένος, ενώ η μάχη δίνεται για την πρωθυπουργική καρέκλα.
Την ίδια ώρα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ χωμένα σε ένα σουρεαλιστικό παραλήρημα υπερασπίζονται το μνημόνιο και την επιλογή τους λέγοντας «Ψηφίσαμε μνημόνιο για να μην καταστραφεί η χώρα, αλλά δεν είμαστε μνημονικοί» (βλ. Φίλη στον Ενικό) και άλλα τέτοια παραμύθια που ακούγαμε από τον Σαμαρά, τον Βενιζέλο, τον Μεϊμαράκη την Φώφη τον Θεοδωράκη και όλα τα κόμματα εκείνα που με τα δύο χέρια ψήφισαν το 3ο μνημόνιο.
Για αυτό επιμένουμε πως είναι η πιο βαρετή πολιτική αντιπαράθεση όλων των εποχών. Ξέρουμε πάντως, πως τώρα μαγειρεύεται η πολιτική… σούπα που ετοιμάζεται να μας σερβιριστεί. Ξέρουμε επίσης πως αυτή η σούπα είναι φτιαγμένη με σάπια υλικά και δεν τρώγεται με τίποτα.
Ας δούμε κάποια από τα υλικά που περιέχει.
  • Πληρώνουμε ένα λογαριασμό 11 δις ευρώ με τα βάρη να πέφτουν στις πλάτες του ελληνικού λαού.
  • Κόβονται οι συντάξεις των γερόντων
  • Έρχεται ο βαρύς ΕΝΦΙΑ και με την πρώτη δόση να πρέπει να εισπραχτεί μέχρι τέλος του 2015.
  • Καταργείται το ΕΚΑΣ, μέχρι το 2016
  • Έρχονται μπόλικοι φόροι και αυξάνεται η «εισφορά αλληλεγγύης»
  • Κουρεύεται κατά 50% το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης.
  • Έρχεται νέο ασφαλιστικό κατά τον Οκτώβρη και αυξάνονται τα όρια συνταξιοδότησης.
  • Ξεκινούν να εφαρμόζονται όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι που υπάρχουν στο 1ο και 2ο μνημόνιο.
  • Ξεκινάνε οι εξώσεις και εξαφανίζεται το αφορολόγητο
Όσο για το ποιος θα είναι Πρωθυπουργός στις 21 Σεπτεμβρίου, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τόσο τον κ. Τσίπρα όσο και τον κ. Μειμαράκη πως κανένας από τους δύο δεν θα είναι πρωθυπουργός σε αυτή τη χώρα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα ΑΓΟΡΑ στις 21 Σεπτεμβρίου πιάνει στασίδι στην Ελλάδα ο Ολλανδός Μάαρτεν Φερβέι, ως επικεφαλής της νέας Task Force και θα έχει απευθείας πρόσβαση στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο εν λόγω κύριος φαίνεται πως θα έχει στενή συνεργασία και με την τρόικα, ενώ ο ίδιος ουσιαστικά θα συγγράφει τα νομοσχέδια  από τη φορολογία εισοδήματος και την αγορά εργασίας έως την ιατροφαρμακευτική πολιτική και το σύστημα κοινωνικής πρόνοιας!
Τζάμπα τσακώνεστε λοιπόν κύριοι…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου