Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Τα σκυμμένα κεφάλια... Ο μπαρμπέρης... Και τα περίεργα βίτσια του

Τώρα επικαλούνται τον μπαμπούλα του «κουρέματος» των καταθέσεων για να σε καθηλώσουν στον ίδιο καναπέ απ τον οποίο παρατηρούσες τη ζωή σου να χάνεται, προκειμένου έτσι να υποδεχτείς παράλυτος, άφωνος και χωρίς διάθεση αντίστασης, το νέο κοστούμι που σου ετοιμάζουν…


Φταίνε αυτοί γιατί είναι αλητήριοι, αδίστακτοι, ορκισμένοι να υπηρετήσουν το ιερατείο που προσκύνησαν και να υλοποιήσουν χωρίς τον παραμικρό δισταγμό τις εντολές του???

Η απάντηση είναι όχι. Κατηγορηματικά όχι. Γιατί αυτοί… Αυτό ήταν. Αδίστακτοι στο ψέμα, στην υποκρισία, στο παραμύθι, στην πολιτική εξαπάτηση από την πρώτη στιγμή. Προπονήθηκαν στον εξομοιωτή της αφέλειάς σου, και τώρα πανέτοιμοι υλοποιούν στην πράξη το βρώμικο σχέδιο το οποίο έχουν αποδεχτεί.

Αυτός που φταίει είσαι εσύ. Εσύ που προσέφερες πρόθυμα και χωρίς δεύτερη σκέψη την προσωπικότητά σου στο εργαστήρι της αλλοτρίωσης των ψυχών, που έστησαν για να σε κάνουν θεατή του αφανισμού της ίδιας σου της πατρίδας.

Φταις εσύ που χρόνια τώρα παρακολουθείς με την ίδια απάθεια να σου κουρεύουν τα δικαιώματα, τα αυτονόητα, τη δουλειά, τη γαλήνη των παιδιών σου, την προσωπική σου αξιοπρέπεια και εν τέλει την ίδια σου την ψυχή.

Τώρα φοβάσαι τις καταθέσεις σου…
Ποιες είναι αλήθεια οι καταθέσεις σου ελληνόφωνε καραγκιοζάκο???
Ποια άλλη σχέση έχεις εσύ πλέον με την τράπεζα, εκτός από ένα ατελείωτο σύρε κι έλα για να καταθέτεις το αίμα σου στάλα τη στάλα πάνω σε...

μια στίβα ατελείωτων λογαριασμών και υποχρεώσεων, που όσο περισσότερο ρουφούν από το αίμα σου, τόσο περισσότερο διογκώνονται αντί να απαλλάσσεσαι από αυτούς???

Που είναι η περηφάνια σου άνεργε, ζητιάνε, πεινασμένε, χρεοκοπημένε, ταπεινωμένε στα μάτια των ίδιων σου των παιδιών???
Εσύ είσαι άραγε αυτός που κάποιοι επιμένουν πως το μόνο που έχεις να χάσεις από την επανάστασή σου είναι οι αλυσίδες σου???

Δε το βλέπεις ότι παραδόθηκες??? 
Δε βλέπεις ποιοι σε κατέστησαν ανίκανο να αντισταθείς σ αυτούς που σου κουρεύουν τη ζωή, ενώ τη ίδια στιγμή, εσύ… η πρωτοπορία της κοινωνίας… θα μαχαιρώσεις ίσως  έναν άλλο άστεγο «ανταγωνιστή», για να μη κουρνιάσει στο «δικό σου» παγκάκι κάποιο βράδυ του καλοκαιριού, ή για να μη φωλιάσει στο «δικό σου» υπόστεγο κάποια από τις βροχερές και παγωμένες νύχτες του χειμώνα???

Σήμερα στο κατοχικό κοινοβούλιο, οι εμπορίσκοι πούλησαν «ανθρωπιά». Δάκρυσαν για τους «συμπαθείς» νεκρούς στη μπίζνα της λαθρεμπορίας. Για τη ζωή σου που μαραζώνει ωστόσο, δάκρυ δεν περίσσεψε. 

Ο συγκινημένος σου πρωθυπουργός, ξεχείλιζε ανθρωπιά για τα θύματα της μπίζνας, αλλά για τα θύματα της δικής του βρώμικης μπίζνας, δε βρήκε ούτε λέξη να πει. Και όχι μόνο δε βρήκε λέξη να πει, αλλά αμόλησε τον καλικάτζαρο Τσακαλώτο, να φέρει σε πέρας τη βρώμικη δουλειά.

Κι εσύ τους ανέχεσαι…
Έχτισες με την αφέλειά σου Παπανδρέηδες, Σαμαράδες, Καμμένους, Βαρουφάκηδες και τη λοιπή σαβούρα, που οι μισοί από δαύτους πουλάνε ακριβοπληρωμένο πατριωτισμό, κάποιοι άλλοι ακριβοπληρωμένη ανθρωπιά, και οι υπόλοιποι ακριβοπληρωμένες διαλέξεις, για το πώς καταστρέφεις μια χώρα και ταπεινώνεις ένα λαό.

Μια χαρά τα κατάφερες λεβεντομαλάκα Ελληναρά…
Μπορείς να παραμείνεις υπομονετικός και κιοτεμένος, μην εξαγριωθεί μαζί σου το θεριό και βάλει χέρι στον τραπεζικό σου λογαριασμό, γιατί χωρίς αυτόν, πως θα εισπράξεις τα 400 ευρώπουλα του μισθού σου, ή τα 340 της σύνταξης του ανήμπορου πατέρα σου.

Άλλωστε έχει κάβλα να τρέχεις στην τράπεζα για να σηκώσεις με την καρτούλα σου τα 420 ευρώ την εβδομάδα, κι ας έχει γίνει ρουτίνα πλέον η ένδειξη πως το «υπόλοιπό σας είναι ανεπαρκές».

Αυτοί που φρόντισαν να σε στείλουν στην ουρά, ξέρουν καλά, πως όσο εσύ στήνεσαι υπομονετικά για να σηκώσεις την μπάνκα στον αέρα (τρομάρα σου) δε θα σηκώσεις ποτέ το κεφάλι σου για να δεις τον Ήλιο κατάματα, ούτε βεβαίως και το περήφανο χέρι σου για να κατεβάσεις με τη μια το δικό τους προσκυνημένο κεφάλι από τη σβερκάδα.

Φοβάσαι το κούρεμα λεβεντομαλάκα Ελληναρά. Σου διαφεύγει ωστόσο μια σημαντική λεπτομέρεια. Τα σκυμμένα κεφάλια, είναι τα μόνα που δεν αντιστέκονται στον μπαρμπέρη και στα περίεργα βίτσια του.

1 σχόλιο:

  1. Κύριε Κυριακόπουλε.
    Δεν τους ανέχονται απλώς.
    Τους ψηφίζουν!

    Δεν βλέπετε τη διαφορά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή