Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Οι τρομοκράτες φοβούνται τη ζωή γι αυτό και σπέρνουν αδίστακτα το θάνατο

Ακριβώς στις απαντήσεις που δίνει το Ισλάμ στα ερωτήματα για τη ζωή εντόπισε νωρίτερα, το μεσημέρι ο Πασκάλ Μπρυκνέρ, μιλώντας σε δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου στο Μουσείο, τις εξηγήσεις για την άνοδο του ριζοσπαστικού Ισλάμ, ειδικά μεταξύ των νέων, που στρατολογούνται μέσα από το διαδίκτυο... 


«Δεν φοβούνται τον θάνατο, φοβούνται τη ζωή», είπε. «Είναι δύσκολο να χτίσεις μια καλή ζωή. Ο θάνατος δίνει μια απάντηση, στην περίπτωση των ισλαμιστών του ISIS δίνει την...
υπόσχεση της άμεσης σωτηρίας, λύνει το μεταφυσικό πρόβλημα του ατόμου».

Είναι συγκλονιστική και τρομακτική, σχολίασε, η ταχύτατη ριζοσπαστικοποίηση των νέων, δεκατετράχρονων αγοριών και κοριτσιών, μέσα από το διαδίκτυο. Στο ερώτημα "Πώς πρέπει να ζήσω τη ζωή μου, τι να κάνω;" ο φονταμενταλισμός δίνει την απάντηση διότι όλα είναι προκαθορισμένα. Στο ριζοσπαστικό Ισλάμ πρέπει να ζήσεις σύμφωνα με το Κοράνι, αυτός είναι ο μόνος σωστός τρόπος. Στους νέους που βρίσκονται σε σύγχυση η έκκληση "Ο Αλλάχ σε χρειάζεται" έχει μεγάλη απήχηση, βρισκόμαστε μπροστά σε ένα cult φαινόμενο».

Στο Παρίσι, μετά το χτύπημα στο Charlie Hebdo τον περασμένο Ιανουάριο κυριαρχούσε ο φόβος, τόνισε, ο φόβος για επόμενο χτύπημα. «Ξέραμε ότι θα συμβεί αλλά αργήσαμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα για πρακτικούς λόγους. Οι τρομοκράτες είναι πλέον άνθρωποι της διπλανής πόρτας, είναι πιο δύσκολο να τους εντοπίσουμε. Αυτό δίνει νέα διάσταση στον πόλεμο, γιατί για πόλεμο πρόκειται, όπου η μεταμφίεση παίζει σημαντικό ρόλο. Επιπλέον, τα γεγονότα ξεπερνούν τις δυνάμεις των γαλλικών υπηρεσιών. Υπάρχουν στη Γαλλία 600 άτομα υπό προστασία. Δώδεκα αστυνομικοί προστατεύουν έναν ιμάμη που θεωρεί το ISIS "άπιστο", φιλοχριστιανό. Οι δυσκολίες είναι λοιπόν πρακτικές, δηλαδή οικονομικές».

Για τη στοχοποίηση του Παρισιού ανέφερε ότι «το Παρίσι, όπως και κάθε μητρόπολη, είναι για τους φανατικούς ισλαμιστές τόποι σύγχυσης και παρακμής. Για εμάς είναι επίσης τόποι ελευθερίας και ισότητας, αλλά για εκείνους είναι η μορφή του απόλυτου κακού».

Κατά τη δική του ερμηνεία, στο πρόσωπο της τρομοκρατίας του ριζοσπαστικού Ισλάμ συγκλίνουν στοιχεία από διαφορετικές ιδεολογίες: τη θρησκεία -«ανάδυση ενός αποκαλυπτικού ισλαμικού κινήματος, κατά το οποίο οι άνθρωποι έχουν την αίσθηση ότι ήρθε το τέλος του κόσμου και προσπαθούν να σκοτώσουν και να πάρουν μαζί τους όσο περισσότερους ανθρώπους μπορούν, όπως έκαναν κατά καιρούς παράφρονες ηγέτες cult κινημάτων στις ΗΠΑ»-, τα φασιστικά κινήματα του 20ού αιώνα -θύμισε το "Viva la muerte" του ισπανικού εμφυλίου- και στοιχεία από την οργάνωση του κομμουνιστικού κινήματος.

«Η πρόκληση για την Ευρώπη στον 21ο αιώνα είναι να υπάρχει ως υπερεθνική ενότητα», απάντησε σε σχετική ερώτηση, «διότι, παρά την ύπαρξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα έθνη ποτέ δεν ήταν πιο ισχυρά στην Ευρώπη».

«Η εγγύτητα του μουσουλμανικού κόσμου με τον δυτικό κόσμο είναι που έχει προκαλέσει αυτή τη βίαιη αντίδραση» σχολίασε απαντώντας σε άλλη ερώτηση. «Είναι μια αντίδραση στον ίλιγγο της ελευθερίας της νεωτερικότητας, με την οποία έρχονται σε επαφή».

Αναφερόμενος στον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, είπε ότι «θέλει να επανακατακτήσει την Ευρώπη, να εξισλαμίσει την Ευρώπη. Αυτή τη διάσταση δεν πρέπει να την αγνοήσουμε, όσο κι αν αυτή η φιλοδοξία μας φαίνεται τρελή».

Το αδύναμο σημείο του ριζοσπαστικού Ισλάμ ίσως είναι «ο διαχωρισμός του σε Σουνίτες και Σιίτες, σε Άραβες, Πέρσες και Κούρδους, η διαίρεσή του σε οπαδούς διαφορετικών εκδοχών του Κορανίου. Όπως συνέβη και στον χριστιανισμό, ο πλουραλισμός απειλεί το μέλλον όλων των μεγάλων θρησκειών» ανέφερε.

1 σχόλιο:

  1. Δεν είναι τόσο ότι φοβούνται τη ζωή. Απλώς, έτσι που τους άδειασαν το μυαλό και
    τους το παραγέμισαν με τις ουράνιες απολαβές και τα ουρί, είναι πεπεισμένοι ότι αφού
    γίνουν κομμάτια με την έκρηξη, η αφού θυσιαστούν, μετά θα περάσουν πολύ-πολύ
    καλύτερα. Ότι μετά από τέτοια θυσία θα τους υποδεχτεί αυτοπροσώπως ο Αλλάχ...
    Είναι οι ίδιοι τα θύματα της μεγαλύτερης πλύσης εγκεφάλου που μπορεί να υποστεί
    ποτέ ο άνθρωπος.
    Δεν μπορούν να σκεφτούν, δεν μπορούν να νοιώσουν τη ζωή. Δεν πείθονται από τίποτε
    άλλο.
    Γιατί το μυαλό τους ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ για να σκέφτεται μόνο αυτό το πράγμα!
    Και για να μην βασανιστούν από αμφιβολίες την τελευταία στιγμή, τους δίνουν ναρκωτικά.
    Δεν έχουν σχέση με τους Γιαπωνέζους καμικάζι του Β' Παγκοσμίου πολέμου. Εκείνοι
    έκαναν ότι έκαναν χωρίς μεταφυσικές ψευδαισθήσεις. Έκαναν τη ύστατη υπερβολή
    για τον αγώνα και την τιμή της πατρίδας, όπως την εννοούσαν τουλάχιστον.
    Αναφέρομαι σ' αυτούς τους Τζιχαντιστές που τινάζονται στον αέρα η κάνουν κάποια
    ανάλογη πράξη και σε κανένα άλλον.
    Οι άλλοι είναι υποκριτές, καθάρματα, κοινοί δολοφόνοι.
    Αυτοί δεν δίνουν δεκάρα για Κοράνι, Αλλάχ, και τέτοια πράγματα. Σε αυτούς απευθύ-
    νονται οι Δυτικοί για να κανονίσουν τις δουλειές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή