Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Αυτοί είναι οι Ρώσοι χάκερς που επιτέθηκαν σε τρεις ελληνικές τράπεζες

Ρώσοι χάκερς, από την περασμένη εβδομάδα, απειλούν την Τράπεζα της Ελλάδας και δυο ακόμη συστημικές τράπεζες...


Την Πέμπτη σήμανε συναγερμός στη διοίκηση της ΤτΕ καθώς προσπάθησαν να χακάρουν τα ηλεκτρονικά συστήματα των τραπεζών και για αρκετά λεπτά το πέτυχαν. Κοινώς, να σβήσουν ή να αλλοιώσουν τραπεζικά στοιχεία αναφορικά με λογαριασμούς δανείων, καταθέσεων κ.λπ. 

Εσπευσμένα την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των Γιάννη Στουρνάρα, διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Ρουμπάτη, διοικητή της ΕΥΠ και Μανώλη Σφακιανάκη διοικητή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ώστε να...

ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να αποτραπεί η απειλή των Ρώσων χάκερς και εάν είναι δυνατόν, να εντοπιστούν. Πηγές του περιβάλλοντος του διοικητή της ΤτΕ έλεγαν σήμερα ότι το θέμα παρακολουθείται στενά και έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, έτσι ώστε να μην διαταραχθεί η ομαλή λειτουργία του τραπεζικού συστήματος και να μην δημιουργηθεί πρόβλημα με τους λογαριασμούς των συναλλασσομένων. 


Νεότερες πληροφορίες από την Τράπεζα της Ελλάδας αναφέρουν ότι η επίθεση εκδηλώθηκε την Πέμπτη σε τρεις τράπεζες και είχε στόχο το σύστημα e-banking. Προκάλεσε πρόβλημα για 30 - 45 λεπτά αλλά στη συνέχεια αντιμετωπίστηκε. Η ομάδα των χάκερς που ονομάζεται Armada Collective ζήτησε λύτρα σε bitcoins. Όπως αναφέρεται και παραπάνω υπήρξαν συνεχείς συσκέψεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, του διευθυντή της ΕΥΠ και του επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κι όπως εκτιμούν στην ΤτΕ η επίθεση έχει αντιμετωπιστεί. 

Ωστόσο, και από τις τρεις υπηρεσίες υπάρχει στενή παρακολούθηση για την περίπτωση που επιχειρηθεί εκ νέου χακάρισμα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου