Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Η τελευταία γενιά πεφτοσυννεφάκηδων και οι αρρωστημένες εμμονές των Λιακοπουλόπληκτων προφητολάγνων

Λυπάμαι αλλά κάποιοι θα χρειαστεί να περιμένουν πολύ. Και καλό είναι όλοι αυτοί που ανακάλυψαν όψιμα την πολιτική σπρωγμένοι από την κατρακύλα της χώρας, και οι οποίοι αποτελούν την τελευταία γενιά πεφτοσυννεφάκηδων, να προσγειωθούν στην πραγματικότητα, μιας και η παράνοια παραμονεύει να καταπιεί τα μυαλά των ανθρώπων...


Η Λιακοπουλιάδα, δεν είναι η ασφαλέστερη διαδρομή για να προσεγγίζει κανείς τη γεωστρατηγική με πραγματικούς όρους. Δεν είναι καν διαδρομή προσέγγισης, αλλά μεθοδολογία συστηματικής αποβλάκωσης, ιδιαιτέρως κερδοφόρα κατά τα λοιπά για τους εμπνευστές και διαχειριστές της.

Οι Τούρκοι προχώρησαν χωρίς δεύτερη σκέψη, στο κατά πολλούς απονενοημένο, και κατέρριψαν το ρωσικό αεροσκάφος στα Συροτουρκικά σύνορα και εντός του εναερίου χώρου της Συρίας.

Παπαρολόγοι και πουτινίτσες όμως, που δε διδάχτηκαν τίποτε από το ρωσικό τουμπεκί στην Ουκρανία που εξασφαλίστηκε με αντάλλαγμα την Κριμαία, ώστε να διασφαλιστεί ο ελλιμενισμός του ρωσικού στόλου στη Μαύρη θάλασσα, γεμίζουν μήνες τώρα το διαδίκτυο με «έκτακτα ανακοινωθέντα» και δημοσιεύματα «σοκ»,  για τη «μεγάλη ρωσική επίθεση  εναντίον της Τουρκίας» που δήθεν ξεκίνησε και ξεκινημό δεν έχει.

Μα το χειρότερο δεν είναι αυτό. 
Το χειρότερο είναι πως μια στρατιά αφελών, αναδημοσιεύει χωρίς περίσκεψη την κάθε αηδία που θα της σερβιριστεί, κι αυτό πλέον καταντά επικίνδυνη ψυχοπάθεια.
  • Σε όλους αυτούς λοιπόν που βιάστηκαν να ξεχάσουν, πως μόλις η Κριμαία παραχωρήθηκε, οι ρωσόφωνοι της Ουκρανίας έμειναν ουσιαστικά μόνοι να παλεύουν με τα τέρατα του Ουκρανικού ναζισμού…
  • Σε όλους αυτούς τους αυτοδιορισμένους αρκουδιάρηδες που... κοιμούνται και ξυπνούν βλέποντας τη ρωσική αρκούδα να κατασπαράσσει τους οχτρούς και να ανατρέπει το στάτους στον πλανήτη…
  • Σ όλους αυτούς τους προφητολάγνους που θεωρούν τον εαυτό τους αυθεντία στην ερμηνεία των προφητειών, αλλά και προνομιακό αποδέκτη των «σχεδίων του Θεού», και αναπαράγουν ασύστολα την κάθε αηδία…
Είναι καλό να θυμίσουμε τα γεγονότα, τους χειρισμούς των πρωταγωνιστών και ορισμένες θεμελιακές και αδιαπραγμάτευτες αλήθειες, όχι για να συνετίσουμε ηλιθίους και μυθομανείς, αλλά για να αφυπνίσουμε παρασυρμένους, που έχουν κάθε δικαίωμα να προσγειωθούν στην αμείλικτη πραγματικότητα.
  • Η Τουρκία ομολογεί ότι κατέρριψε με μαχητικά το ρωσικό αεροσκάφος, αλλά ο Πούτιν αν και μιλά για πισώπλατο χτύπημα, επιμένει πως η κατάρριψη έγινε με πύραυλο εδάφους, άρα δεν κλείνει παντελώς την εκδοχή να το κατέρριψαν Τουρκομάνοι αντάρτες. Το ματαξανάδατε αυτο; Κάποιος αφήνει εδώ το όπλο στο τραπέζι ή μου φαίνεται??? Κάποιος αφήνει εδώ παράθυρο ανοικτό για να διαχειριστεί την οργή μέσα στην ίδια του τη χώρα ή κάνω λάθος???
  • Οι Αμερικανοί, στηρίζουν την εκδοχή Πούτιν ότι δηλαδή το αεροσκάφος κατερρίφθη εντός του Συριακού εναερίου χώρου, αναγνωρίζοντας με αυτό και την αδιαμφισβήτητη τουρκική ενοχή όσο και προκλητικότητα. Κάποιος εδώ παίρνει «στο ψιλό» τη ρωσική ατολμία κάνοντας τη δική του επικοινωνιακή επένδυση στη γεωπολιτική σκακιέρα ή μου φαίνεται???
  • Οι Τούρκοι αποφάσισαν να καταρρίψουν το ρωσικό μαχητικό μετά από 17 δευτερόλεπτα παραβίασης του εθνικού τους εναερίου χώρου. Τρία 24ωρα μετά την κατάρριψη δεν είναι πάρα πολλά για να μην υπάρχει συγκεκριμένη ρωσική απάντηση για την παραβίαση του ρωσικού εθνικού γοήτρου ή μου φαίνεται???
  • Η ρωσική απροθυμία απάντησης απέναντι σε μια πράξη ταπείνωσης του εθνικού της γοήτρου, καθηλώνει η αποθρασύνει εντελώς τον έτσι κι αλλιώς θρασύτατο Ερντογάν στο επιχειρησιακό επίπεδο και όχι μόνο???
  • Αποθαρρύνει όσους σχεδιάζουν τη στρατηγική της περιχαράκωση ή τροφοδοτεί την όρεξή τους με νέα δυναμική, μέσα στο έτσι κι αλλιώς διακεκαυμένο γήπεδο της Μέσης Ανατολής???
Είμαι πολεμοχαρής??? Καθόλου. Απλώς αρνούμαι να είμαι αφελής στον καραγκιόζ μπερντέ μυθομανών και ανεγκέφαλων προφητολάγνων. Αρνούμαι να έχω την αυταπάτη ότι υπαγορεύω πολιτικές... Επιχειρώ να ερμηνεύσω με πραγματικούς όρους τα τεκταινόμενα, τις προκλήσεις, τις απαντήσεις, τις μη απαντήσεις... Τα πιθανά δρομολογούμενα.

Βαστάτε λοιπόν μικρό καλάθι όσοι πιστεύετε πως έφτασε η ώρα των προφητειών. Ο Πούτιν, πριν ικανοποιήσει τις «προφητείες» με τον τρόπο που θέλουν οι παραμυθάδες της Λιακοπουλιάδας... 
  • Είναι επιφορτισμένος με την υποχρέωση να ικανοποιήσει την ανάγκη για επιτυχημένη έκβαση των συμφωνιών που έχει υπογράψει. Η μπίζνα είναι μεγάλη… Τα λεφτά πολλά… Και οι περιφερόμενοι παραμυθάδες είναι παντελώς άχρηστοι για τα επιτελεία των αποφάσεων. Νταξ???
  • Ο Πούτιν είναι επίσης επιφορτισμένος με την υποχρέωση να ικανοποιήσει επιτυχώς, τα συμφέροντα του ολιγαρχικού συμπλέγματος που υπηρετεί, κι αυτά δεν εμπίπτουν στις περί εθνικού γοήτρου διατάξεις. Αντιλαβού???
  • Είναι υποχρεωμένος να συνυπολογίζει την έκβαση της αντιπαράθεσης στη Συρία ή οποία ακόμη δεν έχει κριθεί, όπως επίσης και το δικό του επιχειρησιακό σχέδιο στα πλαίσια αυτής της αντιπαράθεσης.
  • Είναι υποχρεωμένος να σταθμίσει την τελική στάση του Κινεζικού παράγοντα η οποία ακόμη δεν έχει αποσαφηνιστεί, και υπερβαίνει κατά πολύ τα όρια του μικρόκοσμου στα μυαλά των προφητολάγνων.
  • Και βεβαίως είναι υποχρεωμένος να σταθμίσει την έκβαση των παράλληλων συνομιλιών και πολυεπίπεδων συνεννοήσεων που έτσι κι αλλιώς βρίσκονται σε διαρκή εξέλιξη με τις ίδιες της ΗΠΑ, στα πλαίσια της γεωστρατηγικής μπίζνας, παρά τις αντιθέσεις.

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν πόσα πράγματα είναι πέρα και πάνω από το φιρίκι των προφητολάγνων, που εκτελεί χρέη πολιτικά σκεπτόμενου μυαλού???

Καλές είναι λοιπόν οι προφητείες, αλλά ακόμη καλύτερο είναι να μη ξεχνά κανείς, πως ο μεγαλοδύναμος ουδέποτε εκχώρησε σε κατσαπλιάδες το δικαίωμα να ερμηνεύσουν κατά το δοκούν το λόγο του και τα μηνύματά του.

Κι αυτή την αλήθεια την ξέρουν καλά, και οι αδίστακτοι αληταράδες της Τουρκιάς, αλλά και ο φαφλατάς Πούτιν, γι αυτό καλό θα είναι να μην παραμυθιαζόμαστε.


Συγκρατηθείτε λοιπόν… Συγκρατηθείτε γιατί θα δούμε πράγματα που δεν ματαξανάδαμε κι έχει να πέσει πολύ κλάμα… Μα πάρα πολύ κλάμα…
  • Όλα τα παραπάνω προφανώς και δε σημαίνουν πως η κατάσταση δε βαδίζει πάνω σε τεντωμένο σκοινί. 
  • Προφανώς και δεν υποβαθμίζουν τους πολύ σοβαρούς λόγους που υπάρχουν αντικειμενικά, για να ανησυχούμε όλοι για τους κινδύνους της επόμενης μέρας.
  • Προφανώς και δεν υποβαθμίζουν τη σημασία που μπορεί να έχει ακόμη και ένα τυχαίο γεγονός που μπορεί να αποβεί μοιραίο και να πυροδοτήσει εξελίξεις ανεξέλεγκτες.
  • Προφανώς και δεν υποτιμούν όλα εκείνα που θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν μια γενικευμένη και πέρα από κάθε έλεγχο έκρηξη.
Μιλάμε δηλαδή για όλα τούτα που δυστυχώς δεν προφητεύονται. Και ένα από κείνα που δεν συμπεριλαμβάνεται στις προφητείες, είναι η τελευταία γενιά πεφτοσυννεφάκηδων, που μεγαλουργεί στο διαδίκτυο μιας χώρας που οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου