Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Από τα σκατά της παραπολιτικής στο παξιμάδι της "υπεύθυνης ενημέρωσης"

Έχει πολύ πλάκα το σαβουρατζήδικο της ενημέρωσης, και το θράσος με το οποίο απευθύνεται στην κοινωνία των χάπατων είναι χαρακτηριστικό...


  • Δηλώσεις ανθυποστελέχους της αντιπολίτευσης στην Τουρκία, υπερπροβάλλονται και προειδοποιούν για την επερχόμενη ενεργειακή κατάρρευση της Τουρκίας μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο.
  • Δηλώσεις ρωσίδας αναλύτριας πλασάρονται πρώτη μούρη, επειδή προτείνει μποϋκοτάζ σε τουρκικά προϊόντα, τουρισμό κλπ.
  • Δηλώσεις πρώην τούρκων αξιωματούχων που αντιτίθενται στην αλήτικη επίθεση κατάρριψης του ρωσικού αεροσκάφους, κάνουν παρέλαση.

Και βεβαίως αυτός ο απίθανος κατάλογος, δεν έχει τελειωμό. Τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει η βιομηχανία της αναπαραγωγής, κι όλος αυτός ο αχταρμάς προσδιορίζεται ως ειδησεογραφία της ημέρας

Μιλάμε δηλαδή για ένα ιδιότυπο μπανιστήρι αυτοϊκανοποίησης, μέσα από το οποίο τα σκατά της παραπολιτικής μετατρέπονται σε παξιμάδι που υποκαθιστά την πραγματικότητα.

Και η πραγματικότητα είναι πως οι πολιτικές αποφάσεις, δεν παίρνονται από τους πρώην και τους δημοσιογραφικούς αναλυτές, αλλά από...

τους νυν που έχουν και την ευθύνη των χειρισμών και πρωτοβουλιών τους.


Η πραγματικότητα είναι πως οι πολιτικές αποφάσεις, δεν υπαγορεύονται από το θυμικό, αλλά ζυγιάζονται στο καντάρι των συνεπειών της επόμενης μέρας και πρωτίστως των οικονομικών συμφερόντων που διακυβεύονται.

Η πραγματικότητα είναι ότι, οι διαχειριστές των πολιτικών και στρατηγικών χειρισμών, δε λογοδοτούν στους φουρτουνισμένους της μυθομανίας, αλλά σε συγκεκριμένες ομάδες συμφερόντων που είναι συγκροτημένες κοινωνικά και πολιτικά, και οι οποίες χαλιναγωγούν τις αποφάσεις των ηγετών, πέρα και πάνω από το θεαθήναι.
  • Αυτό ακριβώς στάθμισε η Τουρκιά όταν αποφάσιζε τη δολοφονική αλητεία με το ρωσικό αεροσκάφος, γνωρίζοντας προκαταβολικά πως η γκρίνια δεν συνιστά αντίμετρα, πως τα αντίμετρα δε θα είναι τέτοια που θα της τσαλακώσουν τον τσαμπουκά, και πως από την επίδειξη θράσους και αλητείας, η ηγεσία της την επόμενη μέρα θα βγει πολλαπλά δυναμωμένη.
  • Αυτό ακριβώς σταθμίζει και ο κατά τα λοιπά λαλίστατος Πούτιν, γι αυτό και από την πρώτη στιγμή έδειξε διατεθειμένος να κάνει γαργάρα το φονικό. Γι αυτό και επιχειρεί να μεταφέρει όπως - όπως το ζήτημα στο διπλωματικό τραπέζι.

Βαστάτε λοιπόν μικρό καλάθι όσοι πιστεύετε πως έφτασε η ώρα των προφητειών. Ο Πούτιν, πριν ικανοποιήσει τις «προφητείες» με τον τρόπο που θέλουν οι παραμυθάδες της Λιακοπουλιάδας...
  • Είναι επιφορτισμένος με την υποχρέωση να ικανοποιήσει την ανάγκη για επιτυχημένη έκβαση των συμφωνιών που έχει υπογράψει. Η μπίζνα είναι μεγάλη… Τα λεφτά πολλά… Και οι περιφερόμενοι παραμυθάδες είναι παντελώς άχρηστοι για τα επιτελεία των αποφάσεων. Νταξ???
  • Ο Πούτιν είναι επίσης επιφορτισμένος με την υποχρέωση να ικανοποιήσει επιτυχώς, τα συμφέροντα του ολιγαρχικού συμπλέγματος που υπηρετεί, κι αυτά δεν εμπίπτουν στις περί εθνικού γοήτρου διατάξεις. Αντιλαβού???
  • Είναι υποχρεωμένος να συνυπολογίζει την έκβαση της αντιπαράθεσης στη Συρία ή οποία ακόμη δεν έχει κριθεί, όπως επίσης και το δικό του επιχειρησιακό σχέδιο στα πλαίσια αυτής της αντιπαράθεσης.
  • Είναι υποχρεωμένος να σταθμίσει την τελική στάση του Κινεζικού παράγοντα η οποία ακόμη δεν έχει αποσαφηνιστεί, και υπερβαίνει κατά πολύ τα όρια του μικρόκοσμου στα μυαλά των προφητολάγνων.
  • Και βεβαίως είναι υποχρεωμένος να σταθμίσει την έκβαση των παράλληλων συνομιλιών και πολυεπίπεδων συνεννοήσεων που έτσι κι αλλιώς βρίσκονται σε διαρκή εξέλιξη με τις ίδιες της ΗΠΑ, στα πλαίσια της γεωστρατηγικής μπίζνας, παρά τις αντιθέσεις.
Αντιλαμβάνεστε λοιπόν πόσα πράγματα είναι πέρα και πάνω από το φιρίκι των προφητολάγνων, που εκτελεί χρέη πολιτικά σκεπτόμενου μυαλού???

Επομένως… Αυτό που κάνετε ορισμένοι, να κοιμάστε με τ άρβυλα και ζωσμένοι μπαλάσκες για να προκάμετε αρματωμένοι την επίθεση του Πούτιν στην Τουρκία, να το κοιτάξετε. Βρωμάνε τα πόδια. Τραβάτε τουλάχιστον για κανένα κοτσύφι να πιάσει τόπο η αρματωσιά. Καλημέρα σας...

"ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ"

Σχετικό μας άρθρο...

Η τελευταία γενιά πεφτοσυννεφάκηδων και οι αρρωστημένες εμμονές των Λιακοπουλόπληκτων προφητολάγνων

2 σχόλια:

  1. Να συμφωνήσουμε σίγουρα ότι οι υπερπροβεβλημένες ειδήσεις είναι στάχτη σε μάτια
    και ότι οι Λιακοπουλιάδες είναι για τούς Λιακοπουλόμυαλους.
    Αλλά από την άλλη πλευρά υπάρχουν στοιχεία όμως που μιλούν από μόνα τους.
    Όπως πχ μια μέρα ΜΕΤΑ την κατάρριψη του Su24 και στην ΙΔΙΑ περιοχή σακατεύτηκε
    ένα κομβόι "ανθρωπιστικής" βοήθειας προς Τουρκομάνους [και al Nusra], οργανωμένο
    από την ΜΙΤ, όπως επίσης πάλι την ίδια μέρα επι 8 ώρες [ ! ] 36 Ρώσικες επιδρομές
    Τουρκίας-Συρίας κατά μήκος των συνόρων πήδηξαν σε Τούρκους και Τουρκομάνους
    τον απήδηχτο.
    Όπως επίσης τα S400 την ίδια στιγμή, ξανακατέβασαν κάτω 18 αεροπλάνα F16 που σηκώ-
    θηκαν προς υποστήριξη ενώ γινόταν ο παραπάνω βομβαρδισμός, με την ουρά στον κώλο.
    Αυτά μάλλον ουρά στα σκέλια του Πούτιν δεν είναι. Ο οποίος, κατά την προσωπική μου
    γνώμη τουλάχιστον, λογαριάζει περισσότερο το κύρος όλης της επιχείρησης συνολικά, παρά
    τις υπογεγραμμένες συμφωνίες, ακόμα και αυτήν την παροχή σε φυσικό αέριο στην Τουρκία
    αν δει ότι οι Τούρκοι θα συνεχίζουν να του παριστάνουν τον νταβατζή.
    Και η προτροπή αποφυγής επίσημα της Τουρκίας ως τουριστικός προορισμός είναι το
    το έλασσον βέβαια.
    Οι Τούρκοι νταβατζοφέρνουν υπό την σκέπη του Αμερικάνου αρχινταβατζή, θέλοντας
    να παρασύρουν το ΝΑΤΟ να εξυπηρετήσει από σπόντα τα συμφέροντα τους και με την
    ελπίδα υστερικών κινήσεων του Πούτιν
    Αλλά ο αυτός ο αρχινταβατζής πάντως, είναι κάπως υπέρ το δέον προσεκτικός. Δεν δίστασε
    να παραδεχτεί αμέσως ότι το SU24 έπεσε ΕΝΤΟΣ Συρίας.
    Λοιπόν βάσει των εξελισσόμενων έως τώρα γεγονότων ο Πούτιν κάθε άλλο φαίνεται
    ότι βάζει την ουρά στα σκέλια, χωρίς να αντιδρά υστερικά όπως διακαώς τον θέλουν.
    Μακριά από μας οι προφητολάγνοι οι Λιακοπουλαίοι και οι Αρμαγεδωνομανείς.
    Αλλά υπάρχουν και τα γεγονότα.
    Αυτά και μόνον αυτά κατευθύνουν εκτιμήσεις και απόψεις, πάντα βέβαια χωρίς προκα-
    ταλήψεις συμπάθειας που δεν προσφέρουν τίποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σίγουρα νίκησε ο ερντογάν -αν υποθεσουμε όμως οτι δεν ενδιαφέρεται για τους Τουρκμένους..Αυτό πρέπει εν τέλει ήταν και το σχέδιο του. Η Μιτ βιάστηκε να δηλώσει (ψέματα) ότι οι δύο πιλότοι ζουν αιχμάλωτοι, και να κερδισουν χρόνο από τους Ρώσσους..σταμάτημα του χορού των SUKHOI. Γιαυτό "ρίξαν" το SUKHOI.αιχμάλωτους ψάχναν για παζάρι.Τώρα όμως δεν θα μέινει ρουθούνι από τους Τουρκομάνους!! μήπως κάνω λάθος????? Μακριά λοιπόν απο PIRSONPLANET και παπατζήδες της ενημέρωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή