Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Νεοταξίτης, επικίνδυνος, επιπόλαιος και καιροσκόπος

Σε ένα πρωτοφανές πολιτικό και θεσμικό ατόπημα προχώρησε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος έσπευσε να συγχαρεί δημόσια τους Podemos, με βάση τις προβλέψεις exit-poll που δεν επιβεβαιώθηκαν...





Το ατόπημα του είναι πολλαπλό. Αρχικά, ως υπουργός Εξωτερικών δεν θα έπρεπε να κάνει το παραμικρό σχόλιο για τις εσωτερικές εξελίξεις μιας άλλης χώρας, πόσο μάλλον μιας...
άλλης χώρας της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μάλιστα με ύφος που θυμίζει ιδεοληπτικό οπαδό και όχι θεσμικό πρόσωπο. Θυμίζω ότι από αύριο ο κ. Κοτζιάς πιθανότατα θα συμμετέχει στις ίδιες συσκέψεις με τον υπουργό Εξωτερικών του συντηρητικού Ραχόι που κέρδισε τις εκλογές.



Το καλύτερο; Ο κ. Κοτζιάς έσπευσε να σχολιάσει τις ισπανικές εκλογές με βάση την πρώτη εκτίμηση των exit poll, χωρίς καν να περιμένει τα επίσημα αποτελέσματα. Τελικά, τα exit poll έπεσαν έξω και οι Podemos περιορίζονται στη 3η θέση και μόνο εάν στο ποσοστό του κόμματος προστεθούν τα ποσοστά μικρότερων συγγενικών σχηματισμών.
Tα επίσημα αποτελέσματα στο 91,46% της ενσωμάτωσης:
Πιστεύω ότι ακόμα κι ένας θερμόαιμος πρωτοετής φοιτητής Διεθνών Σχέσεων δεν θα έγραφε ένα τέτοιο tweet. Νιώθω κάπως αμήχανα που το έκανε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου