Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Δολοφόνοι του Ισλαμικού Κράτους εκτελούν δημοσιογράφους εντός Τουρκίας

Στην Τουρκία χώρα που οι πολιτισμένοι Ευρωπαίοι είναι έτοιμοι ακόμη και να την υποδεχτούν στην “οικογένειά” τους,εκτελεστές τους Ισλαμικού Κράτους δολοφονούν εν ψυχρώ όποιον αποκαλύπτει τις φρικαλεότητες που διαπράττουν...

Image


Τελευταία απόδειξη η δολοφονία γνωστού δημοσιογράφου από τη Συρία ,που όπως όλα δείχνουν εκτελέστηκε από φανατικούς του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Naji Jerf, δημοσιογράφος -της ανεξάρτητης μηνιαίας εφημερίδας Hentah και δημιουργός του ντοκιμαντέρ για το Ισλαμικό Κράτος, πυροβολήθηκε και...
σκοτώθηκε από αγνώστους μπροστά από ένα κτίριο που στεγάζει μέλη της συριακής αντιπολίτευσης ς στο κέντρο της Gaziantep, πόλη της Τουρκίας, κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

Οι τουρκικές αρχές δήλωσαν ότι έχουν ξεκινήσει έρευνα. Η δολοφονία έρχεται αφού τοΙσλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τους θανάτους δύο δημοσιογράφων από τη Συρία που βρέθηκαν δολοφονημένοι σε ένα διαμέρισμα στην πόλη Urfa στη νοτιοανατολική Τουρκία, κοντά σύνορα με τη Συρία, τον Οκτώβριο.

“Οι Συρίοι δημοσιογράφοι που έχουν καταφύγει στην Τουρκία για την ασφάλειά τους δεν είναι καθόλου ασφαλείς», δήλωσε ο Sherif Μανσούρ, από το CPJ Μέσης Ανατολής . "Καλούμε τις τουρκικές αρχές για να φέρουν τους δολοφόνους του Naji Jerf ενώπιον της δικαιοσύνης γρήγορα και με διαφάνεια, και να ενισχύσουν τα μέτρα για την προστασία όλων των δημοσιογράφων της Συρίας στο τουρκικό έδαφος."

Ο Jerf είχε πρόσφατα σκηνοθετήσει ένα ντοκιμαντέρ στο οποίο τεκμηριώνεται η δολοφονίαακτιβιστών της Συρίας από μέλη του Ισλαμικού Κράτους στη διάρκεια της κατοχής της πόλης του Χαλεπίου το 2013 και το 2014. Το ντοκιμαντέρ, το οποίο δημοσιοποιήθηκε στο κανάλι του YouTube αυτό το μήνα πρόσφατα προβλήθηκε στην αραβικό δορυφορικό κανάλι Al Arabiya και το παρακολούθησαν πάνω από 12 εκατομμύρια άνθρωποι.

Υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους γιόρτασαν τη δολοφονία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου