Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Ο καρκίνος του Τζιχαντισμού εξαπλώνεται ανεξέλεγκτα και στην Ευρώπη - Οι αριθμοί που τρομάζουν

Ο αριθμός των ξένων εθελοντών που εντάχθηκαν στο Ισλαμικό Κράτος και στις άλλες τζιχαντιστικές οργανώσεις στις εμπόλεμες ζώνες, έχει ξεπεράσει τους 30.000 κατά τους τελευταίους 18 μήνες...
Σαν καρκίνος εξαπλώνεται ο τζιχαντισμός – 31.000 οι ξένοι εθελοντές στη Συρία
Φανατικοί από όλες τις ηπείρους και κυρίως από τη δυτική Ευρώπη, την Ασία, τη Ρωσία και τη βόρεια Αφρική σπεύδουν να...

καταταγούν στις τζιχαντιστικές ένοπλες ομάδες σε μεγαλύτερους αριθμούς από ποτέ.

Οι άνδρες αυτοί, που αποκτούν στρατιωτική εκπαίδευση και πολεμική εμπειρία στη Μέση Ανατολή, όταν επιστρέψουν στις χώρες καταγωγής τους μπορούν να εξαπολύσουν τρομακτικές επιθέσεις «μοναχόλυκων» ή σαν και αυτές στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου.
Τα πιο πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι 31.000 τζιχαντιστές προερχόμενοι από 86 χώρες του κόσμου εντάχθηκαν στο Ισλαμικό Κράτος στη Μέση Ανατολή. Το 2014 ο αριθμός των ξένων εθελοντών ήταν στους 12.000 μάχιμους.
Η δεξαμενή σκέψης Soufan Group, που συμβουλεύει κυβερνήσεις σε θέματα τρομοκρατίας, εκτιμά ότι το 30% αυτών των ξένων τζιχαντιστών θα μπορούσαν να επιστρέψουν στις χώρες καταγωγής ή προέλευσής τους και να εξαπολύσουν σε αυτές τρομοκρατικές επιθέσεις.
Και οι 9 τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος που συμμετείχαν στις επιθέσεις στο Παρίσι, είχαν περάσει κάποιο χρόνο στη Συρία, είχαν εκπαιδευτεί από το Ισλαμικό Κράτος στη Μέση Ανατολή και ύστερα γύρισαν σε Παρίσι και Βέλγιο για να εκτελέσουν τις τρομοκρατικές τους αποστολές.
Ο ειδικός σε θέματα τρομοκρατίας Πίτερ Τσαλκ, από τη δεξαμενή σκέψης RAND, εξήγησε στη Daily Mail ότι νέοι άνδρες δίχως πολιτικά δικαιώματα που αισθάνονται περιθωριοποιημένοι, αφήνουν τα σπίτια και τις οικογένειές τους προς αναζήτηση περιπετειών, χρημάτων και γυναικών.
Το Ισλαμικό Κράτος αμοίβει τους τζιχαντιστές του με 200 δολάρια μηνιαίο μισθό, που είναι πολλά χρήματα για άνεργους μουσουλμάνους που προέρχονται από φτωχές και υποανάπτυκτες χώρες.
Το Ισλαμικό Κράτος επίσης έχει αφιερώσει μεγάλη προσοχή στη στρατολόγηση γυναικών, προτρέποντας τις γυναίκες να εκπληρώνουν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα ως προς το «χαλιφάτο» με το να γίνουν μητέρες και να βοηθήσουν στην πληθυσμιακή ανάπτυξη ενός μελλοντικού Ισλαμικού Κράτους στη Μέση Ανατολή.
Το μήνυμα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος έχει ηχήσει ξεκάθαρα τόσο στον αραβικό κόσμο, όσο και στις τουρκικές (πρώην σοβιετικές) δημοκρατίες της κεντρικής Ασίας, αλλά και στη νοτιοανατολική Ασία και φυσικά στη Δύση.
Οι τζιχαντιστές πληρώνονται με κεφάλαια που συγκεντρώνονται από τις πωλήσεις του κλεμμένου πετρελαίου της Συρίας και του Ιράκ.
Επίσης, το καλοκαίρι που μας πέρασε, το Ισλαμικό Κράτος ανακοίνωσε και έναν νέο φόρο, τον ζακάτ, που σημαίνει φιλανθρωπική δωρεά, από τον οποίο επίσης πληρώνει τους ξένους εθελοντές.
Ενώ το Ισλαμικό Κράτος κάνει πλύση εγκεφάλου στους ανθρώπους για να νομίζουν ότι μάχονται για το Ισλάμ, στην πραγματικότητα όσοι ταξιδεύουν από διάφορα μέρη του κόσμου για να ενταχθούν στην οργάνωση δεν είναι τίποτα περισσότερο από μισθοφόροι, όπως εύστοχα επεσήμανε και ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Ανατόλι Αντόνοφ.
«Σήμερα πολεμάνε 25.000 με 30.000 ξένοι μισθοφόροι για το Ισλαμικό Κράτος», δήλωνε ο Αντόνοφ τον προηγούμενο μήνα, «συμπεριλαμβανομένων και εκείνων από τις χώρες του Ειρηνικού Ωκεανού και, δυστυχώς, από τη Ρωσία. Γυρνώντας σπίτια τους ενδεχομένως θα φέρουν μαζί τους τη βία και τον εξτρεμισμό, θα κηρύττουν ριζοσπαστικές ιδέες στις χώρες μας ή θα οργανώσουν ανατρεπτικές δράσεις».
Από τη Ρωσία 7.000 εθελοντές έφυγαν προς τη Μέση Ανατολή, ενώ το 2014 ο αριθμός τους ήταν μόλις 800.
800 μουσουλμάνοι τζιχαντιστές από τα Βαλκάνια μάχονται στη Συρία. Προέρχονται από την Αλβανία, τη Βοσνία, το Κόσοβο και τα Σκόπια. Όταν μιλάμε για Αλβανία, Κόσοβο και Σκόπια, εννοούμε Αλβανούς τζιχαντιστές.
1.700 τζιχαντιστές προέρχονται από τη Γαλλία, 760 από τη Βρετανία, ακόμα 760 από τη Γερμανία και 470 από το Βέλγιο.
Το Ισλαμικό Κράτος στρατολογεί Αφρικανούς μετανάστες από τη Γαλλία και το Βέλγιο στους οποίους υπόσχεται ότι στο «χαλιφάτο» θα βρουν έναν τόπο να του ανήκουν και να τους ανήκει (τους υπόσχεται δηλαδή μια πατρίδα) και ότι θα αποκτήσουν σκοπό στη ζωή τους και σεβασμό.
900 τζιχαντιστές προέρχονται από την Ινδονησία, τις Φιλιππίνες, τη Μαλαισία, δηλαδή τη νοτιοανατολική Ασία.
Αν και οι τζιχαντιστές από την Ευρώπη που σπεύδουν προς τη Μέση Ανατολή έχουν αυξηθεί, οι αριθμοί των τζιχαντιστών από την Αμερική παρέμειναν σταθεροί.
Μόνο 150 άνθρωποι από τις ΗΠΑ έχουν καταφέρει να μεταβούν στη Συρία και ακόμα 100 εμποδίστηκαν.
Από τον Καναδά στη Συρία έχουν πάει 130 εθελοντές τζιχαντιστές.
Όσοι επιστρέφουν στις χώρες τους δεν είναι απλώς επικίνδυνοι ότι θα εκτελέσουν επιθέσεις αυτοκτονίας, αλλά και ότι θα προσηλυτίσουν και θα εκπαιδεύσουν νέους τζιχαντιστές.
Οι πυρήνες των τζιχαντιστών στην Ευρώπη θα αυξηθούν, δημιουργημένοι πλέον από έμπειρους «βετεράνους» της Συρίας, ενώ και οι επιθέσεις μοναχόλυκων θα πληθύνουν.
Σημαντικό επίσης ρόλο στη διάδοση του Ισλαμικού Κράτους παίζει η αυτο-οργάνωση και η αυτο-τζιχαντοποίηση. Πολλοί μουσουλμάνοι «φτιάχνονται» μόνοι τους, παρακολουθώντας την προπαγάνδα των τζιχαντιστικών οργανώσεων μέσω διαδικτύου.
Το ζευγάρι που προκάλεσε το πρόσφατο μακελειό στο Σαν Μπερναντίνο της Καλιφόρνιας, πέρασε στον τζιχαντισμό παρακολουθώντας διαδικτυακή προπαγάνδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου