Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Καμαρώνει με τα θύματα των πολιτικών του επιλογών

Τη στιγμή που ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, βρισκόταν ήδη στο Νταβός για επαφές και συναντήσεις στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, από το Μαξίμου εκδόθηκε ένα ενημερωτικό σημείωμα με τίτλο: «Τα εφόδια του πρωθυπουργού στο Νταβός»... 

Αποτέλεσμα εικόνας για σοιμπλε τσιπρας

Σε αυτό το σημείωμα, λοιπόν, ανάμεσα σε άλλα γίνεται αναφορά στα εξής: «Αύξηση των φορολογικών εσόδων (...) μείωση των επιστροφών φόρων. Βάσιμη πρόβλεψη ότι η χρονιά θα κλείσει ακόμη και...

με πρωτογενές πλεόνασμα. Σημάδια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και βάσιμες προσδοκίες για ανάπτυξη το 2016. Εισροή πόρων από την ΕΕ ύψους 2,3 δισ. ευρώ για το ΕΣΠΑ». Αυτά, λοιπόν, εμφανίζονται ως εφόδια και επιτεύγματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και με αυτά τα εφόδια στη φαρέτρα ο πρωθυπουργός βρίσκεται στο Νταβός.


Η κυβέρνηση επιχαίρει για όλα αυτά που τσακίζουν τη ζωή του λαού. Και τα εκθέτει με περηφάνια στα «γεράκια των αγορών», όπως έλεγαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, για να δείξει ότι βγάζει όλη τη βρώμικη δουλειά και με το παραπάνω, ότι έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία στο να υλοποιεί την πολιτική που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλίων, ότι είναι ο πιο επιμελής μαθητής στα θρανία της άρχουσας τάξης. 

Αυτές τις μέρες, εργαζόμενοι, φτωχοί αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι και επαγγελματίες, νέοι σηκώνουν το ανάστημά τους ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης και κινητοποιούνται για να ακυρώσουν τα αντιασφαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης, για να ακυρώσουν ένα από τα βασικά της «εφόδια». Και αυτός είναι ο μόνος δρόμος, το μόνο πραγματικό εφόδιο για το λαό σε αυτή τη δύσκολη μάχη. Δυνατό εργατικό κίνημα, λαϊκή συμμαχία και ξεσηκωμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου