Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Αυξημένος πλέον ο κίνδυνος ανάφλεξης ανάμεσα σε Μόσχα και Άγκυρα - Απειλή για το ΝΑΤΟ ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Η ένταση που επικρατεί μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από την Τουρκία, είχε ως αποτέλεσμα την ρήξη ανάμεσα στις δυο χώρες... 

Image

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Bloomberg, είναι εμφανές ότι τόσο η Τουρκία όσο και η Ρωσία επιδιώκουν να κερδίσουν το τακτικό πλεονέκτημα στην περιοχή. Ωστόσο το πρακτορείο διακρίνει αυξημένο...

κίνδυνο ανάφλεξης ανάμεσα στις δυο χώρες, κάτι που ενδέχεται να απειλήσει και το ΝΑΤΟ. 

Η ειρωνία, αναφέρει το δημοσίευμα του Bloomberg, είναι ότι παρά το γεγονός ότι η Τουρκία αντιμετωπίζει να βρεθεί αντιμέτωπη με τη Ρωσία, οι πολιτική που ακολουθεί πολλές φορές τη φέρνουν αντιμέτωπη με τους ηγέτες της Δύσης.
Το αγκάθι είναι η επίθεση στους Κούρδους της ΣΥρίας, που έγινε φέρνοντας τις ΗΠΑ σε δύσκολη θέση. 

Τα ρωσικά αεροσκάφη που επιχειρούν στη Συρία στο πλευρό των κυβερνητικών δυνάμεων, είναι αγκάθι για την Τουρκία. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει Σύρος blogger επικαλούμενος τις υπηρεσίες πληροφοριών της Συρίας, η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία έχει αυξήσει τις πτήσεις της στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας. Επιπλέον τα τουρκικά ραντάρ μεταδίδουν μηνύματα στα ρωσικά, στα αγγλικά και στα τουρκικά προειδοποιώντας τους ρώσους πιλότους απο απόσταση 20 χιλιομέτρων να μην πλησιάσουν τον Τουρκικό εναέριο χώρο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα μηνύματα αυτα μεταδίδονται στις ραδιοσυχνότητες που χρησιμοποιούνται από την τουρκική Πολεμική Αεροπορία και τα συστήματα αεράμυνας. Ωστόσο οι ρώσοι πιλότοι δεν χρησιμοποιούν αυτές τις συχνότητες και δεν μπορούν να ακούσουν τα μηνύματα που μεταδιδόνται.

Ακούστε το ηχητικό 


Μετά την κατάρριψη του Su24 o τουρκικός στρατός είχε δώσει στη δημοσιότητα το ηχητικό των προειδοποιήσεων στο ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος λιγο πριν το καταρρίψουν. Στο ηχητικό ακούγεται η φωνή του πιλότου να προειδοποιεί στα αγγλικά “αλλάξτε κατευθυνση προς τα νότια αμέσως." “Εδω σας μιλάει η τουρκική αεροπορία - en garde. Πλησιάζεται τον τουρκικό εναέριο χώρο”, προειδοποιεί. ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ της κατάρριψης του Su24 

Και φυσικά, είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι η Ρωσία θα πάρει κάποια οποιαδήποτε συγγνώμη απο την Τουρκία για τνην κατάρριψη, υποστηρίζει ο Σύρος. 

Η Τουρκία συμμετέχει στον υπό τις ΗΠΑ διεθνή συνασπισμό που πραγματοποιεί αεροπορικές επιδρομές κατά του Ισλαμικού Κράτους. Από το περασμένο Σάββατο, η τουρκική αεροπορία βομβαρδίζει καθημερινά και συστηματικά τις θέσεις που ελέγχουν οι Κούρδοι μαχητές στη Συρία.
ΙΩΑΝΝΑ ΗΛΙΑΔΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου