Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Δεν έχει τέλος ο κατήφορος του δωσιλογισμού των προσκυνημένων

Πέφτει και το τελευταίο... οχυρό με νέα υποχώρηση Τσίπρα - Ξένος πρόεδρος στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων Δημόσιας Περιουσίας...

Πέφτει και το τελευταίο... οχυρό με νέα υποχώρηση Τσίπρα - Ξένος πρόεδρος στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων Δημόσιας Περιουσίας!

Τρία συν ένα αγκάθια έχει μπροστά της η κυβέρνηση για να κλείσει η αξιολόγηση. Ασφαλιστικό, φορολογικό και δημοσιονομικό παραμένουν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, ενώ...
ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζεται να βάλει κι άλλο νερό στο κρασί του σε ένα θέμα που για καιρό αποτέλεσε “κόκκινη” γραμμή του!

Πρόκειται για το Ταμείο Αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας, ένα ζήτημα για το οποίο η ελληνική πλευρά είχε ασκήσει... βέτο όσον αφορά τη θέση του επικεφαλής.
Σύμφωνα με την εφημερίδα “Αγορά”, μαζί με το φορολογικό και το ασφαλιστικό πρέπει να περάσει από τη Βουλή και το νομοσχέδιο για το νέο Ταμείο αποκρατικοποιήσεων.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, υπάρχει ήδη προσχέδιο στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, το οποίο προβλέπει ότι ο πρόεδρος του Ταμείου θα ορίζεται από τους δανειστές, δηλαδή ενδέχεται να είναι ξένος, ενώ στα περιουσιακά στοιχεία προς πώληση εντάσσονται ολόκληρο το ΤΑΙΠΕΔ, οι τράπεζες, οι θυγατρικές τους, οι ΔΕΚΟ και όλα τα κρατικά ακίνητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου