Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Το αφεντικό της BlackWater μυστικά στην Άγκυρα – Τι φοβούνται οι Τούρκοι;

Ο ιδρυτής της πασίγνωστης εταιρείας ενοικίασης μισθοφόρων BlackWaterΈρικ Πρινς (Erik Prince) επισκέφθηκε μυστικά την Τουρκία. Η BlackWater πλέον έχει αλλάξει όνομα και λέγεται Academi...
Το αφεντικό της BlackWater μυστικά στην Άγκυρα – Τι φοβούνται οι Τούρκοι;
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα 7 Sabah που επικαλείται τον δημοσιογράφο Ντουρσούν Αλί Μπουλούτ (Dursun Ali Bulut), ο Έρικ Πρινς μόλις έφτασε στο αεροδρόμιο μεταφέρθηκε υπό άκρα μυστικότητα από πράκτορες της τουρκικής ΜΙΤ, δηλαδή των μυστικών υπηρεσιών, σε συναντήσεις με υψηλόβαθμους Τούρκους αξιωματούχους.

Αμέσως μετά την άφιξή του στην Άγκυρα, ο Έρικ Πρινς είχε συναντήσεις με υψηλόβαθμους Τούρκους αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων και αξιωματικοί των υπηρεσιών πληροφοριών και ασφαλείας, δήμαρχους κ.α.
Σύμφωνα με κάποιους αναλυτές, οι τουρκικές Αρχές ανησυχούν ότι στη χώρα υπάρχει πιθανότητα να...
ξεσπάσουν ταραχές και εντάσεις. Να σημειωθεί εδώ ότι ήδη η νοτιοανατολική Τουρκία είναι πεδίο μάχης μεταξύ του τουρκικού στρατού και των Κούρδων αυτονομιστών.
Η BlackWater, πλέον Academi, ενοικιάζει μισθοφόρους σε όλα τα δυτικά μέτωπα. Οι μισθοφόροι της εκτελούν καταδρομικές αποστολές, αστυνομικά καθήκοντα ή και μάχονται κανονικά στην πρώτη γραμμή.
«Τώρα σε όλες τις χώρες που τελούν σε πόλεμο, ή σε αυτές βασιλεύει το χάος και η αναρχία, μπορεί να δει κανείς το δαχτυλικό αποτύπωμα της εταιρείας. Συνεργαζόμαστε παντού στον κόσμο εάν μας ζητηθεί από κυβερνήσεις φιλικές στην Αμερική. Αμέσως εάν απαιτηθεί δεν αφήνουμε αντίπαλο ζωντανό», έγραφε ένας εκπρόσωπος της εταιρείας στην προσωπική του σελίδα στο διαδίκτυο πριν λίγο καιρό.
Υπάρχει μια υποψία ότι η τουρκική ισλαμιστική κυβέρνηση χρειάζεται τη βοήθεια της εταιρείας μισθοφόρων για να συστήσει άτακτες ομάδες ενόπλων, αντι-ανταρτών (αν και η Τουρκία έχει ιστορική εμπειρία, από τους λεγόμενους Τσέτες), για να κάνουν όλες τις βρόμικες δουλειές ενάντια σε αυτονομιστές και αντιφρονούντες.
Πρόσφατα έκανε την εμφάνισή της στις τουρκοκρατούμενες κουρδικές επαρχίες μια ένοπλη ισλαμιστική συμμορία που ονομάζεται Ασαντουλάχ (Asadullah), που σημαίνει «Λιοντάρι του Θεού [του Αλλάχ]».
Η συγκεκριμένη ισλαμιστική παρακρατική οργάνωση έχει μια αποστολή. Να αναμετρηθεί με τους Κούρδους αντάρτες και να τους εξοντώσει εάν μπορεί.
Πρόκειται για μια τζιχαντιστική συμμορία που έστησε το καθεστώς Ερντογάν εντός της Τουρκίας.
Ο Έρικ Πρινς, ο ιδρυτής της BlackWater, είναι πρώην βατραχάνθρωπος του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού. Αν και γεννήθηκε προτεστάντης προσηλυτίστηκε στον Ρωμαιοκαθολικισμό. Ο ίδιος προσφέρει μεγάλα ποσά σε φιλανθρωπίες, τόσο σε χριστιανούς όσο και μουσουλμάνους.
Εάν επαληθευτούν οι πληροφορίες ότι οι Τούρκοι φώναξαν τη BlackWater για βοήθεια, τότε πρέπει να έχουν πολύ σοβαρό πρόβλημα. Μόνο που εδώ υπάρχουν κάποια σκοτεινά σημεία. Η BlackWater δεν κάνει τίποτα ενάντιο στη θέληση της αμερικανικής κυβέρνησης και εάν η Τουρκία θέλει να συνθλίψει τους Κούρδους με τη βοήθεια των μισθοφόρων, αυτό κατά πόσο βρίσκει σύμφωνη την Ουάσιγκτον;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου