Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Ο Ερντογάν απειλεί Ευρωπαίους διπλωμάτες: «Εδώ είναι Τουρκία»

Ευθείες απειλές εκτόξευσε ο σουλτάνος Ερντογάν κατά ξένων διπλωματών, επειδή παραβρέθηκαν στην δίκη των δύο δημοσιογράφων της εφημερίδας Τζουμχουριέτ, που κατηγορούνται για κατασκοπεία και πραξικόπημα...
Ο Ερντογάν απειλεί Ευρωπαίους διπλωμάτες: «Εδώ είναι Τουρκία»!
Σε τηλεοπτική του ομιλία στην Κωνσταντινούπολη ο Ερντογάν κατηγόρησε τους διπλωμάτες για απόπειρα «επίδειξης δύναμης», λέγοντας φανερά ενοχλημένος «Ποιοι είστε; Τι κάνετε εκεί;».

«Εδώ δεν είναι χώρα σας, εδώ είναι Τουρκία», πρόσθεσε, σημειώνοντας πως έχουν την δυνατότητα να ενεργήσουν στο πλαίσιο των προξενείων τους. «Αλλού χρειάζεται άδεια», συμπλήρωσε.
Στο δικαστικό μέγαρο στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα διεξαγόταν η δίκη του Τζαν Ντουντάρ, διευθυντή της εφημερίδας Cumhuriyet, και του Ερντέμ Γκιουλ, επικεφαλής του γραφείου της εφημερίδας στην Άγκυρα, παραβρέθηκαν πολλοί δημοσιογράφοι, βουλευτές της αντιπολίτευσης και...
αρκετοί Ευρωπαίοι διπλωμάτες, μεταξύ των οποίων η γενική πρόξενος της Γαλλίας και ο πρέσβης της Γερμανίας στην Άγκυρα.

Οι δύο δημοσιογράφοι δημοσίευσαν τον Ιανουάριο του 2014 ένα μεγάλο άρθρο, συνοδευόμενο από φωτογραφίες και ένα βίντεο, για την κατάσχεση φορτηγών των τουρκικών υπηρεσιών πληροφοριών (MIT), γεμάτων όπλα που προορίζονταν για τους τζιχαντιστές στη Συρία.
Το άρθρο αυτό προκάλεσε την οργή του Ερντογάν, ο οποίος δεσμεύτηκε πως «εκείνος που δημοσίευσε αυτή την πληροφορία θα πληρώσει βαρύ τίμημα, δεν θα τον αφήσω έτσι».
Λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης χθες Παρασκευή, το δικαστήριο αποφάσισε, μετά από αίτημα του εισαγγελέα, να συνεχιστεί η δίκη κεκλεισμένων των θυρών για λόγους «εθνικής ασφάλειας», προκαλώντας την οργή του κοινού.
Η άρνηση πολλών βουλευτών της αντιπολίτευσης να αποχωρήσουν από την αίθουσα ανάγκασε τον πρόεδρο του δικαστηρίου να αναβάλει τη δίκη για την 1η Απριλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου