Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Τούρκος μέλος του ISIS ο βομβιστής στην Πόλη – Σκότωσε Ισραηλινούς τουρίστες

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας, ο βομβιστής αυτοκτονίας που ανατινάχτηκε το Σάββατο το πρωί  στην  Κωνσταντινούπολη είναι  Τούρκος από τα Άδανα, μέλος της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, και είχε στόχο Ισραηλινούς τουρίστες...
Τούρκος μέλος του ISIS ο βομβιστής στην Πόλη – Σκότωσε Ισραηλινούς τουρίστεςΣυγκεκριμένα, πρόκειται για τον Σαβάς Γιλντίζ (Savaş Yıldız), 33 ετών, ο οποίος -όπως διαβάζουμε σε τουρκικά Μέσα- το όνομά του ήταν στη λίστα τζιχαντιστών της τουρκικής αντιτρομοκρατικής ως ύποπτος για τη διάπραξη τρομοκρατικής ενέργειας.
Βεβαίως σε μια χώρα όπως η Τουρκία, όπου το ίδιο το κράτος υποστηρίζει και εξοπλίζει τους τζιχαντιστές, είναι ανέκδοτο να λέμε ότι υπάρχει «λίστα αντιτρομοκρατικής με τζιχαντιστές»…
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο βομβιστής αυτοκτονίας παρακολουθούσε το γκρουπ των Ισραηλινών τουριστών και ανατινάχτηκε όταν έφτασε κοντά τους.
Από τη βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη...
νεκροί είναι τρεις Ισραηλινοί, οι Σίμχα Σιμόν Ντεμρί (Simha Simon Demri), 60 ετών, Ιωνάθαν Σούχερ (Yonathan Suher), 40 ετών, και Αβραάμ Γκόντμαν (Avraham Goldman), 70 ετών, και ένας Ιρανός με το όνομα Αλί Ρεζά Ραζμχάχ (Ali Reza Razmkhah).
Ακόμα 11 Ισραηλινοί τουρίστες τραυματίστηκαν από την επίθεση εκ των οποίων οι δύο σοβαρά.
Για 6 Ισραηλινούς τουρίστες δεν υπάρχουν πληροφορίες μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές.
Υπενθυμίζουμε ότι οι τουρκικές Αρχές προσπάθησαν από την πρώτη στιγμή να φορτώσουν την επίθεση αυτοκτονίας στους Κούρδους και συγκεκριμένα στο Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK).
Από ό,τι φαίνεται, όμως, και σε αυτή την τρομοκρατική επίθεση ηθικός αυτουργός είναι ο αντισημίτης, ισλαμιστής και νεοοθωμανός τζιχαντιστής πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και αυτουργοί οι παράφρονες τζιχαντιστές οπαδοί του.
Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε τη στιγμή που ο βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάζεται, όπως το κατέγραψε κάμερα ασφαλείας:
Δείτε ακόμα ένα βίντεο, αυτό αμέσως μετά την επίθεση:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου