Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Τση πουτ@νας... Εντελώς όμως...

Σφήνα Σαμαρά στο Συνέδριο για να «θυμίσει» τα γραμμάτια στον Μητσοτάκη...

Σφήνα Σαμαρά στο Συνέδριο για να «θυμίσει» τα γραμμάτια στον ΜητσοτάκηΜε νέα δημόσια τοποθέτησή του, για πρώτη φορά σε κορυφαίο επίπεδο ενώπιον κομματικού κοινού, ο Αντώνης Σαμαράς ετοιμάζεται να υπενθυμίσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι… οφείλει «γραμμάτια» για την εκλογή του στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας και ότι ο ίδιος παραμένει ανά πάσα στιγμή… παρών.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αντώνης Σαμαράς θα τοποθετηθεί την τελευταία ημέρα των εργασιών του Συνεδρίου, λίγο πριν από τη λήξη τους και το κλείσιμο των εργασιών από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Η κίνηση αυτή του Αντώνη Σαμαρά μονάχα τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί, καθώς ο ίδιος έχει φροντίσει πολλάκις από την ημέρα που...
αποσύρθηκε από το τιμόνι της αξιωματικής αντιπολίτευσης να υπογραμμίσει ότι παραμένει «δερβέναγας» για να διασφαλιστεί η συνέχεια του πολιτικού του έργου και η δικαίωση των επιλογών του.
Την ίδια ώρα το ενδιαφέρον επικεντρώνεται και στο εσωκομματικό πόλεμο επικράτησης που θα δοθεί για τα κομματικά όργανα, όπου μέχρι στιγμής ο Αντώνης Σαμαράς διατηρεί το «πάνω χέρι».
Έτσι, για μία ακόμη φορά, για πρώτη όμως μπροστά στο συνεδριακό κοινό της ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να στείλει τα μηνύματά του στον Κυριάκο Μητσοτάκη…
Ποιους δελφίνους «καθαρίζει» ο Μητσοτάκης με το καταστατικό
Την ίδια ώρα μ «φωτογραφικές» αλλαγές στο υπό διαβούλευση καταστατικό της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο αναμένεται να επικυρωθεί από το Συνέδριο που ξεκινά την Παρασκευή, επιχειρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να «καθαρίσει» δελφίνους, πέρα από εσωκομματικούς αντιπάλους.
Πέραν των σημαντικών αλλαγών στα οργανωτικά και τα κομματικά όργανα, προκειμένου να πάρει τον έλεγχο του κόμματός του, τον οποίο ακόμα δεν έχει όπως διαφάνηκε και με το φιάσκο της ΟΝΝΕΔ, μέχρι στιγμής, μία είναι η σημαντική αλαγή που έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον γαλάζιων στελεχών, οι οποίοι μάλιστα σχολιάζουν δηκτικά την απόφαση αυτή της νέας ηγεσίας.
«…Για το αξίωμα του προέδρου, υποψηφιότητα μπορεί να υποβάλει οποιοδήποτε εν ενεργεία μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας το οποίο είναι σωρευτικά μέλος της Βουλής και μέλος του κόμματος…”, αναφέρεται στο προσχέδιο του καταστατικού, το οποίο βρίσκεται από την Τρίτη σε δημόσια διαβούλευση.
Με τον τρόπο αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί να «τελειώσει» τουλάχιστον μέχρι το 2019 που λήγει η θητεία τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και θα μπορούν να κατέβουν υποψήφιοι βουλευτές τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, όσο και τον ανιψιό του (γιο της Ντόρας Μπακογιάννη) και περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη.
Σημειώνεται ότι ένας εν ενεργεία περιφερειάρχης δεν μπορεί να θέσει υποψηφιότητα για βουλευτής πριν την εκπνοή της 5ετούς θητείας του, ακόμα κι αν παραιτηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου