Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Είμαστε έτοιμοι για πόλεμο εκτός ελέγχου


Οι Κούρδοι αντάρτες του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK), οι περιβόητοι Γκερίλας  (Πεσμεργκά ονομάζονται οι Κούρδοι μαχητές στο Ιράκ και στο Ιράν), ανάρτησαν νέο βίντεο στο κανάλι τους στο YouTube από τον εορτασμό της 32ης επετείου της 15ης Αυγούστου, της ημέρας που ξεκίνησε η κουρδική αντίσταση...


Οι Κούρδοι στέλνουν μήνυμα στην Τουρκία – «Είμαστε έτοιμοι για πόλεμο εκτός ελέγχου»

Με τα πρόσωπά τους ακάλυπτα, δείγμα ότι δεν φοβούνται το τουρκικό καθεστώς αλλά και ότι αποφάσισαν να μείνουν για πάντα στα άρματα μέχρι να...
ελευθερωθεί η πατρίδα τους, τα νιάτα του Κουρδιστάν αφού άκουσαν σε άψογο στρατιωτικό σχηματισμό τον λόγο του στρατιωτικού ηγέτη του PKK, Μουράτ Καραγιλάν (Murat Karayilan), διοικητή των δυνάμεων του PKK στο βόρειο Ιράκ, διασκέδασαν με μουσική και τραγούδια μέσα στα δάση.
Οι Κούρδοι αντάρτες, που θα δείτε στο βίντεο, συγκεντρώθηκαν στις 15 Αυγούστου στις Αμυντικές Ζώνες της Μηδίας, όπως ονομάζονται οι κουρδικές βάσεις στο βόρειο Ιράκ. Εξάλλου οι Κούρδοι είναι οι απόγονοι των αρχαίων Μηδών.
Εκτός από τον Μουράτ Καραγιλάν, παρόντες ήταν και άλλοι επιτελείς του PKK όπως και η διοίκηση των Ακαδημιών «Απόλλων».
Ακαδημίες Απόλλων ονομάζουν οι Κούρδοι τα στρατιωτικά σχολεία των ανταρτών (είπατε τίποτα;) και είναι λογικό και επόμενο να τα ονομάζουν έτσι γιατί ο Απόλλων είναι τόσο θεός του Ορθού Λόγου όσο και του Πολέμου, ενώ ως νοητός Ήλιος έχει απόλυτη σχέση με την αρχαία ρωμαϊκή λατρεία του Αήττητου Ήλιου και με τον εθνικό ηλιολατρικό ζωροαστρισμό των Κούρδων.

Αυστηρή προειδοποίηση του Μουράτ Καραγιλάν στον Ερντογάν – Έρχεται πόλεμος εκτός ελέγχου

«Σήμερα είναι μια ιερή ημέρα για το κίνημά μας και για τον λαό μας. Εορτάζουμε την Ημέρα της Ανάστασης του ηγέτη μας Άπο (Αμπντουλάχ Οτσαλάν) στο όνομα όλων των Κούρδων Γκερίλας της Ελευθερίας και εκφράζουμε το σέβας και την πίστη μας και χαιρετούμε τον ηγέτη μας.
Εορτάζουμε την Ημέρα Ανάστασης για όλους τους ανθρώπους του Κουρδιστάν, τους φίλους, τις μητέρες, τους μάρτυρες και όλους τους συντρόφους.
Η πρωτοβουλία της 15ης Αυγούστου είναι ένα έπος ηρωισμού. Αυτό το έπος γράφτηκε με το αίμα των ηρωικών μας μαρτύρων. Αυτή την ιστορική ημέρα θυμόμαστε όλους τους μάρτυρες της Επανάστασης του Κουρδιστάν…» είπε στην αρχή της ομιλίας του ο Κούρδος διοικητής και συνέχισε:
Η 15η Αυγούστου δεν είναι απλά ένα αντάρτικο ενάντια στην αποικιοκρατία. Με αυτή την κίνηση, την ιδεολογική επανάσταση, την κοινωνική επανάσταση, την επανάσταση των γυναικών και τη δημοκρατική επανάσταση μπορέσαμε να εξελιχθούμε.
Οι Κούρδοι ανανεώθηκαν και έγιναν ένας ζωντανός λαός που αντιστέκεται. Ο αγώνας για να προστατέψουμε τους εαυτούς μας και το μέλλον μας ξεκίνησε αυτή την ημέρα. Δημιουργήθηκε ένα εθνικό και δημοκρατικό πνεύμα στο Κουρδιστάν.
Η ιδεολογική γραμμή του Αμπντουλάχ Οτσαλάν προσφέρει σε όλους τους ανθρώπους στο Κουρδιστάν και στη Μέση Ανατολή ένα νέο μέλλον σήμερα, αλλά η τουρκική αποικιοκρατία συνεχίζει την απομόνωση και τον ψυχολογικό βασανισμό εις βάρος του ηγέτη μας Άπο. (…) Το σημαντικότερο, δεν είναι ξεκάθαρο τι συνέβη στη νήσο Ιμραλί [όπου είναι κρατούμενος ο Οτσαλάν] τη νύχτα της 15ης Ιουλίου κατά τη διάρκεια της απόπειρας πραξικοπήματος.
Αυτή τη στιγμή έχουμε μεγάλες ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια του ηγέτη Άπο.
Εμείς ως οι δυνάμεις άμυνας του κουρδικού λαού διακηρύσσουμε ότι: Σήμερα, η ασφάλεια του ηγέτη μας διακινδυνεύεται πράγμα που σημαίνει ότι όλοι οι ηγέτες της Τουρκίας κινδυνεύουν.
Η ασφάλεια του Άπο είναι ασφάλεια της Τουρκίας. Όλοι πρέπει να λάβουν υπόψιν τους αυτό το γεγονός.
Οι αμυντικές δυνάμεις του Κουρδιστάν είναι οι φρουροί του Άπο. (…) Ο Ερντογάν οφείλει να γνωρίζει ότι όλοι οι πόλεμοι έχουν έναν νόμο.
Υπάρχει νόμος για τους εχθρούς. Ο Ερντογάν δεν πρέπει να περάσει τα όρια του.
Κανείς δεν πρέπει να παίζει με τη φωτιά. Μια επιτροπή πρέπει να της επιτραπεί να τον επισκεφτεί στη φυλακή αμέσως.
Αλλιώς ο πόλεμος στο Κουρδιστάν θα εξελιχθεί σε έναν πόλεμο εκτός ελέγχου κι ο Ερντογάν θα είναι υπεύθυνος για αυτό».
Στο βίντεο θα δείτε εκατοντάδες νέες κοπέλες να έχουν αφήσει τα σπίτια τους και ατρόμητες να δείχνουν τα πρόσωπά τους στην κάμερα, χαμογελαστές, έτοιμες να πεθάνουν για την ελευθερία της πατρίδας τους και τη δημοκρατία.

Δείτε το βίντεο που αναρτήθηκε στις 15 Αυγούστου:

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου