Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Μοναδικοί στο είδος τους - Απαντούν στους εκβιασμούς με περισσότερη δουλοπρέπεια και παράδοση των πάντων

Προφανώς μιλάμε για το απίστευτο τσίρκο που δείχνει να μη διδάχτηκε τίποτε ούτε και μετά την αποφράδα για την εξωτερική μας πολιτική νύχτα της 15 Ιουλίου...

Αποτέλεσμα εικόνας για καμμενοσ σκυβει

Προφανώς μιλάμε γι αυτό το θίασο των επικίνδυνων καιροσκόπων που προφανώς δεν κατάλαβε τίποτε από την μόλις προ μιας εβδομάδας πειρατική πρόκληση της Τουρκιάς και τη νυκτερινή της επιδρομή πάνω από τη νήσο Παναγιά, που διεξήχθη υπό τα...

αδιάφορα βλέμματα του νατοϊκού στολίσκου στο Αιγαίο.


Διαφορετικά πως να εξηγήσει κανείς το γεγονός ότι μετά απ όλα αυτά, το Καμμένο χαρτί της συγκυβέρνησης, επανέρχεται με περισσότερη δουλοπρέπεια να εκχωρήσει την Κάρπαθο για την εξυπηρέτηση των δολοφονικών σχεδιασμών των Αμερικανών στην ευρύτερη περιοχή, ανοίγοντας παράλληλα με αυτή του την κίνηση, τις ορέξεις των σκοτεινών δυνάμεων για καθαρή πλέον στοχοποίηση της Ελλάδας.

Το ρεπορτάζ της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ από το on alert που ακολουθεί είναι αποκαλυπτικό...


Την ώρα που οι Αμερικανοί ψάχνονται να μεταφέρουν την βάση του Ιντσιρλίκ σε πιο ασφαλή εδάφη, επανέρχεται δυναμική στο προσκήνιο η πρόταση που είχε διατυπώσει ο Πάνος Καμμένος πέρυσι στο στο συνέδριο του Εconomist για κατασκευή νατοϊκής αεροπορικής βάσης στην Κάρπαθο, η οποία σε συνδυασμό με τη Σούδα μπορεί να πρωταγωνιστήσει στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας.


Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι πρόθεση του υπουργού Εθνικής Άμυνας είναι να θέσει εκ νέου την πρόταση στον Πρόεδρο Ομπάμα, κατά την επικείμενη επίσκεψή του στην Ελλάδα.
Οι Αμερικανοί αναζητούν λύση για την μεταφορά της ΝΑΤΟϊκής βάσης του Ιντσιρλίκ, ιδιαίτερα μετά τους τουρκικούς εκβιασμούς που καταγράφησαν κατά τη διάρκεια του αποτυχημένου πραξικοπήματος και των ημερών που ακολούθησαν. Η Τουρκία "χρέωνε" αμερικανικό δάκτυλο στο πραξικόπημα, με αποτέλεσμα η αεροπορική βάση να μείνει αρκετές ημέρες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και αποκλεισμένη από ορδές διαδηλωτών - οπαδών του Ερντογάν που ζητούσαν το άμεσο κλείσιμο της Βάσης.

Δεν ήταν άλλωστε η πρώτη φορά που η Τουρκία χρησιμοποιεί το Ιντσιρλίκ για μα εκβιάσει τις ΗΠΑ για να επωφεληθεί σε συγκεκριμένες περιόδους. 

Αυτό σε συνδυασμό με την αστάθεια στην οποία έχει περιέλθει η γειτονικής μας χώρα, κάνει τους Αμερικανούς να διατυπώνουν ανοιχτά πλέον σχέδια μετακόμισης.

Ανάμεσα σε αυτά που εξετάζονται είναι το κουρδικό Ιράκ, καθώς οι Κούρδοι της περιοχής οφείλουν την ανεξαρτησία τους στην αμερικανική βοήθεια και θεωρούνται ισχυροί σύμμαχοι για τις ΗΠΑ στην περιοχή.
Άλλες επιλογές που εξετάζονται είναι οι αμερικανικές βάσεις στην Ιορδανία και στην Κύπρο.

Αρχίζοντας διπλωματικές και τεχνικές προετοιμασίες για τη μετατόπιση των δραστηριοτήτων του Ιντσιρλίκ σε άλλη περιοχή θα ήταν ένα ισχυρό μήνυμα προς την Άγκυρα, εκτιμούν οι Αμερικανοί.

Η συζήτηση έχει ανάψει για τα καλά και αυτό ακριβώς θεωρεί ευκαιρία ο Πάνος Καμμένος, σύμφωνα με συνεργάτες του, προκειμένου να προτείνει την αξιοποίηση της Καρπάθου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου