Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Δεκάδες χιλιάδες διαμαρτυρήθηκαν στο Παρίσι κατά των γάμων ομοφυλοφίλων

Δεκάδες χιλιάδες  Γάλλοι διαδήλωσαν στους δρόμους του Παρισιού κατά των γάμων ομοφυλοφίλων και κάλεσαν τους προεδρικούς υποψηφίους στις εκλογές του επόμενου έτους να υποστηρίξουν «τις παραδοσιακές οικογενειακές αξίες»...


Η διαμαρτυρία διακόπηκε προς στιγμήν από την εμφάνιση έξι γυμνών ακτιβιστών της ομάδας ‘Fena’, αλλά γρήγορα επανήλθε  με πορεία διαμαρτυρίας προς την... πολιτική του νυν προέδρου της χώρας, Φρανσουά Ολάντ.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό που έγραφαν «Ο πατέρας και η μητέρα- είναι κληρονομιά» κατευθυνόμενοι  προς τον Πύργο του Άιφελ.

Σύμφωνα με τη γαλλική αστυνομία – όπως σημειώνει το πρακτορεί AFP- οι διαμαρτυρόμενοι ήταν πάνω από 24 χιλιάδες άτομα, ενώ οι διοργανωτές αναφέρουν πολύ μεγαλύτερο αριθμό διαδηλωτών.
Ο λόγος για την οργή των διαδηλωτών ήταν ο νόμος του 2013 που νομιμοποιεί το γάμο μεταξύ συντρόφων του ιδίου φύλου.

Πριν από τρία χρόνια, οι διαμαρτυρίες είχαν φθάσει σε πρωτοφανή ποσοστά, σύμφωνα με τους διοργανωτές κατά τη διάρκεια των διαμαρτυριών σε διάφορες πόλεις της Γαλλίας είχαν εκφράσει την αντίθεσή τους στους δρόμους, περίπου 1,4 εκατομμύρια Γάλλοι πολίτες.

Αλλά, ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ αγνόησε τις διαμαρτυρίες και το 2013, οι γάμοι ατόμων του ιδίου φύλου νομιμοποιήθηκαν.

Σημαντικό είναι, ότι κανείς από τους υποψήφιους για την προεδρία της Γαλλίας δεν έχει εκφράσει καμία πρόθεση να επιτεθεί στο γάμο ατόμων του ιδίου φύλου εάν κερδίσει τον προεκλογικό αγώνα κατά το επόμενο έτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου