Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Στην παράλληλη εξουσία των ΜΚΟ παραδίδεται και η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού

Την ίδρυση Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού από ΜΚΟ, στην οποία τον πρώτο λόγο θα έχουν οι εφοπλιστές, εξετάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε το υπουργείο για να ενημερώσει σχετικά με χτεσινή συνάντηση του υπουργού Π. Κουρουμπλή με τον εφοπλιστή Π. Λασκαρίδη...
Αποτέλεσμα εικόνας για koyroyplhs
Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, «κατά τη συνάντηση, που έγινε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ναυτική εκπαίδευση και την ποντοπόρο ναυτιλία. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε το ενδεχόμενο να...
ιδρυθεί Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού από Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό, ως Πρότυπη Σχολή. Συζητήθηκε ακόμα η ανάγκη να προσελκυστούν νέοι στο ναυτικό επάγγελμα, καθώς και η εκκρεμότητα των συλλογικών συμβάσεων».

Παράλληλα, χτες το απόγευμα, ο υπουργός Ναυτιλίας, Π. Κουρουμπλής, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση βουλευτή της ΝΔ για την «ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού νηολογίου», ανέφερε ότι «έχουμε σημάνει συναγερμό», προσθέτοντας ότι «προσπαθούμε να δημιουργήσουμε δυνατές συνθήκες για να αποκτήσει η ελληνική σημαία ελκυστικότητα», προαναγγέλλοντας δηλαδή περαιτέρω στήριξη της ήδη τεράστιας κερδοφορίας των εφοπλιστών. 
Δίνοντας ένα στίγμα των προσπαθειών αυτών σημείωσε ότι «το υπουργείο έχει επεξεργαστεί ένα αφήγημα με 12 στόχους, που ξεκινούν από εκπαίδευση, τα ποντοπόρα, τα λιμάνια, ακτοπλοΐα κ.λπ., για να μπορέσουμε να δώσουμε στόχους σε αυτούς τους τομείς». Είπε ότι πρόκειται για «υπόθεση εθνικής σημασίας» για την κυβέρνηση «και έχουμε το πολιτικό κουράγιο όταν ολοκληρωθεί να το θέσουμε υπόψη όλων των κομμάτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου