Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

Και τώρα είναι ώρα για αποφάσεις…

Διότι μονάχα μέσα από αυτές θεμελιώνεται, δικαιώνεται και εν τέλει ισχυροποιείται και η πολιτική κριτική. Διότι μονάχα μέσα από αυτές, αυτή η κριτική, μετατρέπεται σε πολιτικό έργο, και δεν εξαντλείται σε φραστικό ανάθεμα σε βάρος των εκάστοτε σφετεριστών της ανοχής και της εμπιστοσύνης μας…


Προφανώς λοιπόν και θα υπάρξει συνέχεια. Η ιστορική ανάγκη που γέννησε το κίνημα της πολιτικής ανατροπής, παραμένει το ίδιο ισχυρή και επείγουσα, στην απαίτησή της για την άμεση οργανωτική και πολιτική του ανασύνταξη. Και αυτό δεν θα γίνει με άγονες ομφαλοσκοπήσεις, ούτε βεβαίως με απεραντολογίες που δεν οδηγούν πουθενά.

Αυτό απαιτεί συγκεκριμένες πρωτοβουλίες…  Συγκεκριμένες δράσεις και στάσεις… Συγκεκριμένα και σαφή χρονοδιαγράμματα που θα ανατροφοδοτήσουν την πολιτική έμπνευση, που θα οχυρώσουν τον αδιαπραγμάτευτο δημοκρατικό και πατριωτικό του χαρακτήρα, και που θα θέσουν τον ύψιστο στόχο της πάλης για την αντικατοχική πολιτική ανατροπή και την εδραίωση μιας πραγματικά δημοκρατικής και πατριωτικής εξουσίας.

Όχι γιατί αυτό είναι το βίτσιο μας. Αλλά γιατί αυτό είναι που υπαγορεύει στη συγκεκριμένη ιστορική εποχή, την ταυτότητα του «πακέτου» των πολιτικών ανατροπών  που πρέπει να δρομολογηθούν, για την πραγματική και πλήρη ανάκτηση της κυριότητας της χώρας μας, για την πραγματική και πλήρη ανάκτηση της κυριότητας της ζωής μας.

Αυτός ήταν και ο λόγος άλλωστε που καταγγείλαμε ανοικτά,δημόσια, υπεύθυνα και απολύτως στοιχειοθετημένα τα φαινόμενα του πολιτικού εκφυλισμού. Όχι για να μείνουμε σε αυτό, αλλά διότι δεν πρέπει να επιτρέψουμε να παραμείνει εγκλωβισμένος , ούτε ένας πολίτης αυτής της χώρας, ΟΥΤΕ στην αυταπάτη που...
οδηγεί στην πολιτική παράλυση, ΟΥΤΕ βεβαίως και  σε πρακτικές που ρευστοποιούν και εξαργυρώνουν τους αγώνες, και σπρώχνουν στην μαζική αποστράτευση.
  • Κοιτάμε μπροστά. Κι αυτό σημαίνει πως δεν εγκλωβιζόμαστε σε κανέναν ιδιότυπο ρεφενέ καταγραφής παραλείψεων και συμψηφισμού ευθυνών, που βάζει από το παράθυρο την εσωστρέφεια και τη μιζέρια.
Σημαίνει πρωτίστως ότι συνομολογούμε το άνοιγμα του κοινού λογαριασμού της προσφοράς και της αυταπάρνησής μας, μακριά από αυταπάτες και φαινόμενα εσωστρέφειας, και με αποκλειστικό προσανατολισμό την οργάνωση της πολιτικής πάλης, μέσα στην κοινωνία και μαζί με αυτήν.
  • Κοιτάμε μπροστά. Με καθαρά αιτήματα. Καθαρά συνθήματα. Κρυστάλλινη πολιτική επιδίωξη. Και πάνω απ όλα ευέλικτη, και πολιτικά αποτελεσματική οργάνωση της μετωπικής πάλης. 
Υποδειγματική για τη σχέση που οραματιζόμαστε ανάμεσα στην κοινωνία και το πολιτικό υποκείμενο.

Όλα τα παραπάνω, δεν συνιστούν ένα καλοδιατυπωμένο ευχολόγιο, αλλά αποτελούν την πρώτη ενότητα στόχων, που οριοθετεί υποχρεώσεις για όλους μας την επόμενη μέρα. Και αυτό συμβαίνει σε μια εποχή που ή χώρα εγκλωβίζεται επικίνδυνα σε ισχυρές οικονομικές και γεωπολιτικές συμπληγάδες, και μεθοδεύεται η συνολική στρατηγική της παράδοση.

Καθοριστικό στοιχείο για τη διευκόλυνση αυτού του ολέθριου σχεδιασμού, είναι και γενικευμένος θεσμικός αφοπλισμός που δρομολογείται, και που θα επισφραγιστεί με την τροποποίηση του Συντάγματος.

Αυτές οι εξελίξεις πρέπει να αποτραπούν. Και αυτό το καθήκον είναι ο καταλύτης που θα πρέπει να διαμορφώσει τη δική μας ατζέντα.

Το «όσοι πιστοί» δεν αρκεί πλέον. Αυτή τη φορά, η πίστη θέλει και αποφασιστικότητα, και σαφή πολιτική ταυτότητα, και προσανατολισμό στην πολιτική δράση.
  • Θέλει οργανωτικό και πολιτικό σχεδιασμό, και βεβαίως όραμα για μια κοινωνία σε μια σχέση διαφορετική με τον εαυτό της και τις ιστορικές προκλήσεις της εποχής.
  • Θέλει πολιτικό επιτελείο ικανό και αποφασισμένο να «παίξει μπάλα» σε ΑΥΤΟ το γήπεδο, με ισχυρή θέληση μόνο για να νικήσει.
Οι αποκαλύψεις που προηγήθηκαν, υπήρξαν λυτρωτικές για τις συνειδήσεις αγωνιστών της διπλανής πόρτας. Και η δυναμική που ανατροφοδοτούν, συνιστά κορυφαία πηγή παραγωγής πολύτιμου πολιτικού κεφαλαίου, που επείγει να επενδυθεί, στον αγώνα για την πατρίδα μας… στον αγώνα για τη δημοκρατία. Όσοι ζωντανοί...


Στη σχετική ανάρτηση που επισυνάπτεται, θα διαβάσετε όλο το ντοκουμέντο της ρήξης...

Μέχρι να το ξανακατεβάσει το μακρύ χέρι του φασισμού

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΡΗΞΗΣ ΜΕ ΤΟ ΕΠΑΜ

4 σχόλια:

  1. Θέλει πολιτικό επιτελείο ικανό και αποφασισμένο.

    Εσείς είσαστε αυτό? Άντε να δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος.Και πάντως ομολογώ κάνατε καλή αρχή με την συγκέντρωση του κάθε πικραμένου και διαγεγραμμένου προ πολλού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραίο είναι να κρύβεσαι και να κάνεις την ανώνυμη κορδελιάστρα ως σχολιαστής. Ομως αν κόπτεσαι τόσο πολύ να αντιμετωπίσεις μια πολιτική άποψη, κάντο τουλάχιστον με το ονοματεπώνυμό σου. Πες και τον αντίλογο. Πες κάτιυπεύθυνο τέλος πάντων. Δε βαρεθήκατε εκεί στη φάρμα να βγαίνετε μόνο για ν αμολάτε κοτσιλιές;;; Αντί ν αναρωτιέσαι λοιπόν για το ποιό μπορεί να είναι αυτό το επιτελείο, δεν είναι καλύτερα να θρηνείς που ο πολυσυζητημένος πρόεδρας βγήκε να ομολογήσει στο συνέδριο πως δεν έχει ΟΥΤΕ ΕΝΑ στελεχος ικανό να παράξει πολιτική;;; Δεν αντιλαμβάνεσαι ότι αν υπάρχει ΕΝΑΣ που δεν είναι ικανός να είναι ηγέτης, είναι αυτός που δεν κατάφερε να αναδειξει ΟΥΤΕ ΕΝΑ ικανό στέλεχος;;; Βγες με ονοματάκι λοιπόν να τα πούμε καλύτερα. Νταξ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανέδειξε εσάς λίγο το έχεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κούνια που σε κούναγε αν πιστεύεις ότι μας ανέδειξε ο Mr. μια στο καρφί και μια στο πέταλο... Αυτή την εντύπωση σου δίνουμε???

      Διαγραφή