Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2017

Το «Μέτωπο για μια ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ» είσαι εσύ

Γι αυτό και πρέπει να το καταστήσουμε πρώτη πολιτική επιλογή ολόκληρης της Ελληνικής κοινωνίας...



Φίλοι και συναγωνιστές,
Η Προγραμματική Διακήρυξη του «Μετώπου για μια ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ», έχει δοθεί στη δημοσιότητα εδώ και μόλις 20 ημέρες, και αυτή η περίοδος υπήρξε ιδιαιτέρως παραγωγική, στο επίπεδο των πολιτικών διεργασιών και συναντήσεων, με κεντρική επιδίωξη  την προώθηση της υπόθεσης για κοινή πολιτική δράση δυνάμεων, κινημάτων και φορέων, που αντιπαλεύουν το σάπιο καθεστώς της εξάρτησης, της οικονομικής και πολιτικής δουλοπρέπειας, και της ξένης κατοχής στο σύνολό της.

Ένας πρώτος κύκλος επαφών έχει ολοκληρωθεί, κυρίως με πρωτοβουλία μας. Σχετικές ανακοινώσεις έχουν ήδη υπάρξει, και η ίδια η διαδικασία διερεύνησης προγραμματικών συγκλίσεων με στόχο την περαιτέρω διεύρυνση προγραμματικών συμφωνιών μεταξύ του «Μετώπου για μια ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ» και άλλων δυνάμεων, κινήσεων και πολιτικών σχηματισμών, παραμένει ανοικτή και διαρκής. 

Η πρώτη Π.Ε.Κ.Ε.Α (Πολιτική Επιτροπή Κοινωνικής και Εθνικής Ανασύνταξης), έχει ήδη συγκροτηθεί και...
βρίσκεται σε διαρκή διαβούλευση, μορφοποιώντας και την περαιτέρω διεύρυνσή της.

Σε αυτή τη διαδρομή,  κινηθήκαμε με αυστηρά χρονοδιαγράμματα έναντι όλων, προκειμένου να μη διολισθήσει η προσπάθειά μας στα γνωστά νοσηρά φαινόμενα της απεραντολογίας και της αναβλητικότητας, και με αυστηρές προγραμματικές  κόκκινες γραμμές, έτσι ώστε το πολιτικό αποτέλεσμα, να είναι πραγματικά μαχητικό, στοχευμένο, πολιτικά επικαιροποιημένο, και σε απόλυτη αντιστοίχηση με τις προσδοκίες της κοινωνίας, της οποίας η ανάγκη για έμπνευση και για οργάνωση τη πολιτικής της πάλης, αποτελεί για μας ζήτημα ύψιστης πολιτικής προτεραιότητας. Και στη βάση αυτής της λογικής, σκοπεύουμε και να συνεχίσουμε.

Η Προγραμματική μας Διακήρυξη, υπήρξε κατά γενική ομολογία ένα υποδειγματικό, πλήρες και πολιτικά στιβαρό πολιτικό ντοκουμέντο. Στην ουσία της θα αποτελέσει και τη βάση ευρύτερων πολιτικών – προγραμματικών προσεγγίσεων και στη συνέχεια, αφού ήδη περιβάλλεται με εμπιστοσύνη, από το σύνολο των συνομιλητών μας.

Την ίδια περίοδο, υποδειγματική υπήρξε και η συμβολή του «Μετώπου για μια ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ», και στο ίδιο το κίνημα με προεξάρχον το κίνημα αντίστασης κατά των πλειστηριασμών.

Αναφορικά με την ανάπτυξη της δράσης μας στο εξωτερικό, ήδη έχει μεταφραστεί η Προγραμματική μας Διακήρυξη, και ταυτόχρονα οικοδομούνται με γρήγορους ρυθμούς οι σχέσεις μας με τα αντιευρωπαϊκα κινήματα της Ευρώπης.

Μέσα σε αυτή τη σύντομη πολιτική διαδρομή, το πρώτο πράγμα που καταδείχτηκε ήταν η Προγραμματική και συνολικότερα η πολιτική επάρκεια του "ΜΕΤΩΠΟΥ", και ταυτόχρονα επιβεβαιώθηκε πως η απόφασή μας να αντιμετωπίσουμε τις σύγχρονες πολιτικές προκλήσεις από θέση αρχών, και να μη συμβιβαστούμε με ερμαφρόδιτες πολιτικές επιδιώξεις, όπως επίσης και η απόφασή μας  να μην αποδεχτούμε κανενός είδους πολιτική ομηρεία, υπήρξαν αποφάσεις ορθές πολιτικά και ιστορικά αναγκαίες.

Την επόμενη περίοδο και πιο συγκεκριμένα το επόμενο τρίμηνο οι προτεραιότητές μας θα κινηθούν στους παρακάτω άξονες:

Α. Στο επίπεδο των πολιτικών συμμαχιών: Με ισχυροποίηση της λειτουργίας της/των  Π.Ε.Κ.Ε.Α και με στόχο την ενίσχυση των οργανωτικών πρωτοβουλιών αλλά και του πολιτικού περιεχομένου της δράσης τους.

Β. Στο επίπεδο της περαιτέρω στοχευμένης ανάπτυξης του πολιτικού μας λόγου, τόσο του προγραμματικού όσο και αυτού που σχετίζεται με την τρέχουσα Ελληνική και διεθνή πολιτική επικαιρότητα, με περαιτέρω εκλαΐκευση των προγραμματικών μας θέσεων μέσα από εξειδικευμένη αρθογραφία, αλλά και με τη μαχητική μας παρέμβαση στην πολιτική επικαιρότητα.

Γ. Στο επίπεδο της πολιτικής και μαζικής δράσης: Ιδιαίτερο βάρος πρόκειται να δοθεί στο ίδιο το κίνημα, με κλιμάκωση σε πρώτη φάση της πολιτικής μας παρέμβασης στο κίνημα των πλειστηριασμών. Η βασική μας θέση είναι η ανάγκη της συνολικής του μετεξέλιξης, από κίνημα αντίστασης σε πραγματικά ρωμαλέο κίνημα πολιτικής ανατροπής.

Δ. Στο επίπεδο της οργανωτικής προετοιμασίας: Εδώ το «Μέτωπο για μια ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ», συγκεντρώνει το κέντρο βάρους της προσοχής του, σε δυο κατευθύνσεις:
  • Πρώτον: Εγκαινιάζει μια γραμμή διαρκούς πολιτικής επικοινωνίας με όλη την κοινωνία μέσω της οποίας μπορεί ο καθένας να καταθέτει προτάσεις, γνώμες, κριτική, παρατηρήσεις, συμβάλλοντας έτσι και στις πολιτικές επεξεργασίες του «Μετώπου» αλλά και ενδυναμώνοντας μια γόνιμη πολιτική σχέση που οφείλουμε να έχουμε ως πολιτικός σχηματισμός με την ίδια την κοινωνία. 
Το mail της ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ είναι: epikoinonia.eleftheriellada@gmail.com και περιμένουμε τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις σας, ολόκληρο το 24ωρο.

Τα υλικά, οι ανακοινώσεις, η αρθρογραφία και το σύνολο των πολιτικών μας παρεμβάσεών, υπάρχουν στην ιστοσελίδα του «Μετώπου» στη διεύθυνση: (https://metopoeleftheriellada.blogspot.gr/) καθώς και στην ιστοσελίδα μας στο FACEBOOK: «Μέτωπο για μια Ελεύθερη Ελλάδα».
  • Δεύτερον: Στην οργανωτική του ενδυνάμωση, με επιδίωξη να φτάσει η πολιτική μας πρόταση σε κάθε σπίτι, σε κάθε γειτονιά, μέχρι και την τελευταία γωνιά της πατρίδας μας. Γι αυτό και σε καλούμε να στηρίξεις αυτή την προσπάθεια, μπαίνοντας στην οργανωμένη διαβούλευση του «Μετώπου» με ευθύνη στη διαμόρφωση και στη λήψη των αποφάσεών του, ενισχύοντας την οργανωτική του δομή σε όλη την Ελλάδα.
Σε θέλουμε συμμέτοχο και συνδιαμορφωτή, ΚΑΙ στην επεξεργασία της πολιτικής πρότασης, ΚΑΙ στην κλιμάκωση της πολιτικής δράσης. 

Το «Μέτωπο για μια ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ» είσαι εσύ… Και αυτό το "ΜΕΤΩΠΟ" πρέπει να το καταστήσουμε πρώτη πολιτική επιλογή ολόκληρης της Ελληνικής κοινωνίας.

Η προσωρινή Π.Γ
Του «Μετώπου για μια ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου