Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

ΜΙΛΙΕΤ: "Έτοιμη για σύγκρουση η Ελλάδα"

Η ηλεκτρονική έκδοση της, με τίτλο "Η άσκηση της κρίσης στο Αιγαίο", φιλοξενεί τη δήλωση ενός απόστρατου συνταγματάρχη της 21ης Τουρκικής Ταξίαρχίας Πεζοναυτών σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα είναι έτοιμη για σύγκρουση...



Στην ανάλυσή του, ο Τούρκος απόστρατος, υποστηρίζει ότι κατατείνουν οι πρόσφατες δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας στην εφημερίδα Liberation, περί “ενός δυστυχήματος” αλλά και...
τα τεκταινόμενα στην Κυπριακή ΑΟΖ. “Μιλάει για σύγκρουση” αναφέρει ο Τούρκος συνταγμάταρχης και προσθέτει: “ Η Ελληνική πλευρά είναι έτοιμη να συμφωνήσει σε μια τέτοια σύγκρουση”. 

Στο δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας υπογραμμίζεται ότι η ένταση από την Ανατολική Μεσόγειο μετακινήθηκε στο Αιγαίο και γίνεται μνεία στις εν εξελίξει συνεκπαιδεύσεις(σ.σ."Τρίαινες") μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας σε κεντρικό και βόρειο Αιγαίο. Αν και όπως αναφέρει ο τούρκος συνταγματάρχης εν αποστρατεία, “τέτοιες ασκήσεις πάντοτε γίνονταν” επισημαίνει ότι πρέπει να δούμε ως ένα πολιτικό μήνυμα.

Οπως γράφει η Μιλιέτ αυτή η άσκηση έχει αποκλείσει τη δίοδο δεκάδων τουρκικών πλοίων από τα τουρκικά παράλια στα διεθνή ύδατα.Στο ίδιο δημοσίευμα ανακυκλώνεται και η γνωστή τουρκική προπαγάνδα περί ελληνικής κατάληψης σε 152 νησιά του Αιγαίου. Γι΄’αυτό και όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις απάντησαν με τη διεξαγωγή άσκησης επίσης με πραγματικά πυρά.  



ON ALERT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου