Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Ανακοίνωση για τη ραγδαία επιδείνωση της κατάστασης στα Ελληνοτουρκικά

Το «Μέτωπο για μια ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ» προειδοποιεί…
Και καλεί την Ελληνική Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της

Η Ευρωτουρκική Σύνοδος της Βάρνας, επιβεβαίωσε το αυτονόητο, για το οποίο το «Μέτωπο για μια ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ» προειδοποίησε έγκαιρα τον Ελληνικό λαό.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες αρκέστηκαν ως συνήθως σε μια ανώδυνη ανακοίνωση, την οποία το καθεστώς της Άγκυρας, όχι μόνο αγνόησε, αλλά από την επομένη κιόλας της Συνόδου, επιδίδεται σε μια περαιτέρω κλιμάκωση της επιθετικότητάς του απέναντι στην Ελλάδα και στην Κύπρο.


Οι ευθύνες της Ελληνικής κυβέρνησης, η οποία δεν απαίτησε την αναβολή της Συνόδου της Βάρνας, είναι τεράστιες,  αφού η πραγματοποίησή της, προσέδωσε νομιμοποίηση στο επιθετικό delirium του κ. Ερντογάν, ο οποίος μόλις την προηγούμενη μέρα…
  • Προειδοποιούσε πως δε θα διστάσει να σκοτώσει προκειμένου να επαναφέρει τα «σύνορα της καρδιάς του»…
  • Απείλησε ευθέως με πόλεμο δυο Ευρωπαϊκές χώρες μέλη της Ε.Ε την Ελλάδα και την Κύπρο…
  • Και αναλαμβάνοντας υπό την αυθαίρετη «προστασία» του την... τουρκοκυπριακή κοινότητα - η οποία συνιστά πληθυσμιακή κοινότητα ενός ανεξάρτητου κράτους μέλους της Ε.Ε,  -επιχείρησε να προωθήσει και να επιβάλει ντε φάκτο την αποδοχή καθεστώτος διχοτόμησης του νησιού.

File Photo: Bulgarian Prime Minister Boyko Borissov , European Council President Donald Tusk, Turkish President Recep Tayyip Erdogan, and European Commission President Jean-Claude Juncker during the summit meeting between the leaders of the European Union and Turkey on at Evksinograd Residence in the town of Varna, Bulgaria on 26 March 2018. EPA, VASSIL DONEVΗ απάθεια της Διεθνούς Κοινότητας αλλά και της Ε.Ε απέναντι σε αυτές τις προκλήσεις, έφερε και νέα κλιμάκωση, με το Τουρκικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας να έρχεται την αμέσως επόμενη μέρα, να επαναβεβαιώνει και να επιτείνει ακόμη περισσότερο την ήδη τεταμένη κατάσταση, με νέο μπαράζ προειδοποιήσεων και ξέφρενων πολεμικών απειλών.

Το Ελληνικό πολιτικό προσωπικό, δείχνει να μην αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα των εξελίξεων, και να επιδίδεται σε ανούσιες, ευτελείς και ψηφοθηρικές κονταρομαχίες…

Το «μαύρο μέτωπο» ακροδεξιών πατριδοκάπηλων και εθνομηδενιστών καιροφυλακτεί επιδιδόμενο σε ρητορική και σε πρακτικές που επιχειρούν να καλλιεργήσουν κλίμα εθνικού διχασμού μέσα στην κοινωνία…

Αποτέλεσμα εικόνας για συμβουλιο εθνικης ασφαλειας τουρκιασΕνώ η ίδια η Ελληνική κυβέρνηση, επιμένει σε μεγαλοστομίες πολιτικής εξαπάτησης του Ελληνικού λαού, βγάζοντας στο σφυρί την υποδομή της χώρας και καλλιεργώντας ψεύτικες ελπίδες μέσα από τις φιέστες των «περιφερειακών – αναπτυξιακών συνεδρίων».

Το «Μέτωπο για μια ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ», προειδοποιεί τον Ελληνικό λαό για τη ραγδαία επιδείνωση της κατάστασης, η οποία προσλαμβάνει πλέον χαρακτηριστικά ανοιχτής απειλής ακόμη και για πολεμικού χαρακτήρα επιχείρηση στο Αιγαίο ή στην Κύπρο την επόμενη περίοδο, ως συνέπεια της αχαλίνωτης Τουρκικής επιθετικότητας.

Καλούμε επίσης την Ελληνική κυβέρνηση, να συναισθανθεί το μέγεθος των πραγματικών της ευθυνών, ακόμη ΚΑΙ για το κλίμα του πλασματικού εφησυχασμού που επιχειρεί να καλλιεργήσει.

Την καλούμε να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες με στόχο:
  • Την ουσιαστική ενημέρωση του Ελληνικού λαού αναφορικά με την πραγματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα…
  • Την άμεση ανακοπή της Τουρκικής επιθετικότητας, επιδιώκοντας την ουσιαστική και αποτελεσματική εμπλοκή του Διεθνούς παράγοντα,  ο οποίος πλέον δεν μπορεί να υποκρίνεται καλυπτόμενος πίσω από ανούσιες και ανώδυνες διπλωματικές δηλώσεις…
  • Την  οριστική εγκατάλειψη των αδιέξοδων πρακτικών εξευμενισμού της αχαλίνωτης Τουρκίας, και την ενεργοποίηση πρακτικών ουσιαστικής αποτροπής, μέσα από απαντητικές πρωτοβουλίες προβολής της πραγματικής ισχύος που διαθέτει η χώρα.
  • Την καλούμε τέλος να απαιτήσει και να επιβάλει άμεσα και στην πράξη, την πλήρη απεμπλοκή των Ενόπλων δυνάμεων της χώρας, από την εγκληματική μέγγενη των μνημονίων, ως απαρχή για την καθολική απαγκίστρωση της, από τις  καταστροφικές συνέπειες της μνημονιακής προσαρμογής, στην κατεύθυνση βεβαίως της πλήρους και αμετάκλητης θεμελίωσης της εθνικής κυριαρχίας.

Σε διαφορετική περίπτωση, οι ευθύνες που αναλαμβάνει έναντι μια αιφνίδιας πολεμικού χαρακτήρα κλιμάκωσης την επόμενη περίοδο, είναι τεράστιες, είναι ιστορικές, και το πραγματικό τίμημα για τον Ελληνισμό θα είναι βαρύτατο.

Η Π.Γ του «Μετώπου για μια ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου