Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

Με το πουλερικό στο χέρι έμειναν οι αναλυτές της μυθοπλασίας

Να μην εκδοθούν οι “8” Τούρκοι στρατιωτικοί στην Τουρκία αποφάσισε το Δικαστικό Συμβούλιο Εφετών απορρίπτοντας και το τρίτο αίτημα της Άγκυρας...

File Photo: Οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί ΑΠΕ-ΜΠΕ, Παντελής Σαίτας

Και κάπως έτσι αδειάζονται μεγαλοπρεπώς οι πεμπτοφαλαγγίτες της περισπούδαστης  "ανάλυσης" που ΔΕΝ είδαν απαγωγή... ΔΕΝ είδαν ομηρεία... Κυρίως ΔΕΝ είδαν ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΑ... 

ΑΠΕΚΛΕΙΣΑΝ προκαταβολικά καταδρομική ενέργεια της φασιστικής στρατοκρατίας Ερντογάν για την απαγωγή των δύο στρατιωτικών... Είδαν μονάχα παραβίαση κανόνων δικαίου από τον Ερντογάν... Του αναγνώρισαν το δικαίωμα να...
απονέμει δίκαιο, κρίνοντάς τον ωστόσο για κακή απονομή... Και βιάστηκαν να προβλέψουν δικαστική τράμπα ανάμεσα σε δυο γεωστρατηγικά πολύτιμους αιχμαλώτους και σε δυο γεωστρατηγικά μη πολύτιμους πρόσφυγες.
Κ.Κυριακόπουλος

Το δικαστήριο θεώρησε ότι σε περίπτωση έκδοσής τους δεν μπορούν να έχουν δίκαιη δίκη και ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να υποστούν βασανιστήρια. Την απόρριψη είχε προτείνει στην εισήγησή της και η εισαγγελέας της έδρας Ευγενία Κυβέλου. Σύμφωνα με την εισαγγελική λειτουργό, οι νέες πράξεις που αποδίδονται στους οκτώ και περιλαμβάνονται στον φάκελο που εστάλη από την τουρκική Δικαιοσύνη στερούνται ειδικού προσδιορισμού, καθώς δεν περιγράφεται ο ρόλος των κατηγορουμένων και δεν προσδιορίζεται ο χρόνος και ο τόπος της αξιόποινης συμμετοχής τους. 

Ωστόσο, όπως συμπλήρωσε η κ. Κυβέλου, ακόμα κι αν ήταν προσδιορισμένη η κατηγορία εναντίον τους «δεν υπάρχει καμία αλλαγή από τα δεδομένα της απόφασης του Αρείου Πάγου και ως εκ τούτου πρέπει να απορριφθεί το αίτημα της έκδοσης τους». Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, η πρόεδρος του Συμβουλίου Ιωάννα Κλάπα παρατήρησε ότι δεν έχουν υποχρέωση οι εκζητούμενοι να αποδείξουν ότι δεν έχει αλλάξει κάτι στην Τουρκία, αλλά το εκζητούν κράτος είναι εκείνο που έχει το βάρος να αποδείξει -ανατρέψει αυτά που κρίθηκαν με αποφάσεις του Αρείου Πάγου. 

Στο δικαστήριο κατέθεσαν ως μάρτυρες ο πρώην γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης και αντιπρόεδρος της Ένωσης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου Γιάννης Ιωαννίδης και ο συγγραφέας Απόστολος Δοξιάδης. Οι δύο μάρτυρες αναφέρθηκαν σε παραβιάσεις των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη γείτονα χώρα, τις φυλακίσεις και τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και μεταξύ αυτών περισσοτέρων από 4.500 δικαστών. Όπως είπαν, η κατάσταση στην Τουρκία, μετά τις αποφάσεις του Αρείου Πάγου, έχει αλλάξει επί τα χείρω. 

Οι ίδιοι οι οκτώ στρατιωτικοί αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, ενώ, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκαν στις επιπτώσεις που υφίστανται οι οικογένειές τους και περιέγραψαν τις συνθήκες που επικρατούν στη χώρα τους. 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου