Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Η ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΥΘΥΝΗ, ΤΟ ΑΝΕΜΟΓΚΑΣΤΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ

Από ώρα σε ώρα ανακοινώνεται η νέα κυβέρνηση. Όσοι παρακολουθούν τους πολιτικούς θεατρινισμούς των τελευταίων 24ώρων, προφανώς και δεν μπορούν να αισθάνονται περήφανοι για την ψήφο τους.

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Γιατί αυτό το αποτέλεσμα…
Μπορεί να ήταν προϊόν βίας και πρωτοφανούς πολιτικής εξαπάτησης…
Μπορεί να στερείται παντελώς ακόμη και της στοιχειώδους νομιμότητας ακόμη και πριν οι κάλπες ανοίξουν…

Αλλά ή ψήφος που την ανέδειξε αυτή την κυβέρνηση, ήταν η δική σου η ψήφος… Και για το πολιτικό αποτέλεσμα που με σαφήνεια διαφαίνεται ως προς την ουσία του, είναι δεδομένη η επίσης δική σου συνενοχή.
Πρόκειται για τη συνενοχή που ο Βενιζέλος περίτεχνα βάφτισε «εθνική συνευθύνη».

Γι αυτό και ξέχασε το βαφτιστήρι του παρατημένο στα χέρια του παπά, αρνούμενος να το παραλάβει. Γιατί στην «εθνική συνευθύνη» που οραματίστηκε... 


Ο καταλύτης δεν είναι ο Μαϊντανός του Κουβέλη (κι ας είναι ο μοναδικός που υποκρίνεται ότι δεν το αντιλαμβάνεται), ούτε φυσικά η με τα μπούνια ευθύνη των ΑντωνοΒαγγέληδων.

Εσένα ήθελε εθνικά συνυπεύθυνο, και θα το έχει εξασφαλίσει, όσο θα έχει εξασφαλισμένη την ανοχή σου σ αυτό το κυβερνητικό και πολιτικό έκτρωμα.

Πρόκειται για ένα έκτρωμα, που η σύνθεσή του, παραπέμπει ευθέως και απερίφραστα στο διαχρονικό Λοβιτουριστάν που θέριεψε και διαιώνισε την πολιτική, ηθική και εθνοζήμια σαπίλα.

Πρόκειται για ένα έκτρωμα, που η πολιτική του φυσιογνωμία συμπυκνώνεται σε έναν νέο ταπεινωτικό συμβιβασμό στα κελεύσματα των πολιτικών και οικονομικών συμμοριών της Ευρώπης, γι αυτό δεν έκρυψαν των ενθουσιασμό τους από την εκλογική επιλογή του …«κυρίαρχου» λαού.

Πρόκειται για ένα έκτρωμα, που οι κοινωνικές του αναφορές αναφορικά με το μείγμα της πολιτικής του, υπέστειλαν ήδη από το σούρουπο της 17ης Ιουνίου, τις μεγαλόστομες διακηρύξεις του αρχάγγελου της ασφάλειας και την ευνομίας.
Ο κατάλογος των δολοφονημένων θα συνεχίσει να μεγαλώνει…
Οι κουμπουροφόροι των καλάσνικοφ θα συνεχίσουν το εφιαλτικό έργο τους, ευγνωμονώντας τον «ηγέτη» που τους άνοιξε τα σύνορα και μετέτρεψε την Ελλάδα σε παράδεισο της διεθνούς μαφίας του εγκλήματος.
Η λαθρομετανάστευση θα συνεχίσει να οργιάζει... ο νόμος Ραγκούση θα συνεχίσει να δίνει ισχυρά κίνητρα στη διεθνή σωματεμπορία... και ο ουρακοτάγκος της πολιτικής κωλοτούμπας, έχει άλλα ζητήματα ν ασχοληθεί πρωθυπουργεύοντας, τώρα που το όνειρό του έγινε πραγματικότητα.

Το σημαντικότερο όμως, είναι πως αυτό το έκτρωμα, μορφοποιήθηκε και συγκολλήθηκε στη βάση μιας πρόστυχης πολιτικής συμφωνίας μέσα από την οποία θα επιχειρηθεί να εξασφαλιστεί συγχωροχάρτι στους πρωτεργάτες της εθνικής καταστροφής και της πρωτοφανούς εθνικής προδοσίας.

Σε λίγο θα παρουσιάσουν και τυπικά το εξάμβλωμα που προέκυψε από το πολιτικό ανεμογκάστρι της πολιτικής συναλλαγής.

Από αυτή την παρουσίαση όμως θα υπάρξουν τρία πράγματα που θα λείψουν:

1. Χρονοδιάγραμμα και πλαίσιο στόχων, πέραν του οποίου αυτή η κυβέρνηση θα θεωρηθεί ότι απέτυχε στο έργο της. αφού δεν θα έχει καταφέρει να υλοποιήσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις και υποσχέσεις που εξαπάτησαν τους ψηφοφόρους.

2. Σαφές πλαίσιο στόχων συνοδευόμενο από το σχετικό χρονοδιάγραμμα, μέσα στο οποίο οι βαρυσήμαντες δηλώσεις περί ασφάλειας και νομιμότητας, θα είναι εμφανέστατες στην καθημερινότητά μας.

3. Οποιαδήποτε αναφορά στην παραπομπή και παραδειγματική τιμωρία των πρωταιτίων της εθνικής καταστροφής.

Συμπέρασμα:
Η «εθνική συνευθύνη» απέδωσε… Τη συνενοχή σου την ανέλαβες ήδη αυτή την αποφράδα ημέρα της 17ης Ιουνίου… Η φωνή του Γεωργιάδη ήταν σαφής: "Κάθε συζήτηση περί μη νομιμοποίησης του προγράμματος έχει ήδη τελειώσει μετά τις εκλογές…" Και φυσικά η μοναδική διαχρονική αξία ήταν… είναι… και παραμένει…

Η δική σου διαχρονική αφέλεια - άθλιε κοψοχέρη - που καθορίζεις τις τύχες ενός ολόκληρου λαού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου