Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΟΛΙΟΙ ΜΠΑΚΑΛΗΔΕΣ ΣΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ

Η μπακαλίστικη λογική του «τρεις το λάδι, τρεις το ξύδι, έξι το λαδόξυδο», μπορεί να αποτελεί αποδεκτή διαδικασία συναλλαγής, για να ψωνίζει κανείς δέκα δράμια φακές από τη μπακάλαινα της γειτονιάς του… 

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Συνιστά όμως εθνική αυτοκτονία με έντονη τη μπόχα της αντεθνικής δολιότητας, η υιοθέτηση αυτής της λογικής από κάποιον που θα βγει στην πιάτσα της στρατηγικής, για ν αγοράσει με οδηγό αυτή την αντίληψη, γεωπολιτική αξιοπρέπεια.

Δυστυχώς η πατρίδα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με μια ολέθρια απόφαση. Μια απόφαση που μόνο ψυχασθενείς, εθνικά ανεύθυνοι ή συνειδητοί πεμπτοφαλαγγίτες θα μπορούσαν να την πάρουν…

Και όμως, αυτή η επικίνδυνη πολιτική εταιρεία που σφετερίζεται ανεξέλεγκτα τη κυβερνητική εξουσία στη χώρα, αποφάσισε να θέσει τη χώρα στο μάτι ενός επικίνδυνου γεωπολιτικού κυκλώνα με προεκτάσεις απρόβλεπτες και σε κάθε περίπτωση εφιαλτικές.
  • Την αρχή έκανε ο εξουσιοπαράφρονας Βενιζέλος πλειοδοτώντας σε μένος αντισυριακό, ζητώντας το βομβαρδισμό ενός περήφανου λαού που αγωνίζεται για την εθνική του υπόσταση και την ακεραιότητα της χώρας του.
  • Η συνέχεια δόθηκε επίσης με τον εξουσιοπαράφρονα πρωταγωνιστή, όταν... επέλεξε πρώτος και τρισάθλιος να εξασφαλίσει στήριξη στους νεοναζί δολοφόνους της Ουκρανίας.
  • Η επικίνδυνη και αντεθνική εκτροπή διευρύνθηκε με τον εξουσιοπαράφρονα να σιωπά προκλητικά στη απόπειρα της Τουρκίας να επιχειρήσει έναν επικίνδυνο πολιτικό διεμβολισμό στα Ευρωπαϊκά φόρα, καταργώντας ουσιαστικά από το χάρτη την Κυπριακή Δημοκρατία και για την οποία τον εξευτέλισε η Κύπρια ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους.
  • Και ο δραματικός επίλογος γράφεται με σύμπασα την εθνικά επικίνδυνη πολιτική συμμορία, να εμπλέκει τη χώρα στην περιδίνηση του ισλαμικού εφιάλτη, με την ολέθρια απόφασή της για άμεση στρατιωτική στήριξη των επιχειρήσεων ενάντια στους τζιχαντιστές.
Πρόκειται για μια απόφαση – σταθμό, που ενώ φαινομενικά εμφανίζεται εν πολλοίς ως αυτονόητη, στην πράξη θα λειτουργήσει ως ο απόλυτος καταλύτης που θα επιταχύνει εξελίξεις εθνικά επιζήμιες ακόμη και για την ίδια την εδαφική μας ακεραιότητα.

Η Ελλάδα λοιπόν η οποία απειλείται πανταχόθεν από τη δολοφονική περίσφιξη του Ισλαμικού τόξου που την τυλίγει από κάθε πλευρά, και με το Δούρειο ίππο των πάνω από δυο εκατομμυρίων ισλαμιστών λαθρομεταναστών να αλωνίζουν ασύδοτα ως βραδυφλεγής βόμβα στην επικράτειά της, αντί να φροντίσει πρωτίστως για τη γεωστρατηγική της οχύρωση, κατεβαίνει ξεβράκωτη στην πασαρέλα της διακεκαυμένης σκακιέρας, επιδεικνύοντας γι ακόμη μια φορά πρωτοφανή δουλοπρέπεια, της οποίας το τίμημα αυτή τη φορά δυστυχώς προδιαγράφεται βαρύτατο.

Εκδοτικά συγκροτήματα που για δικούς τους λόγους προωθούν ανεπιφύλακτα τις δικές τους ιδιότυπες γεωπολιτικές κολεγιές, επιχειρούν να στηρίξουν αυτή την ολέθρια επιλογή, με μεγαλοστομίες αποβλάκωσης, απέναντι σε μια κοινωνία που παρακολουθεί αμήχανη και άβουλη τις εξελίξεις.

Αυτή τη δόλια πρακτική οφείλουμε να ξεβρακώσουμε με αποφασιστικότητα και χωρίς εκπτώσεις.

Χτύπησε λοιπόν μέσω του «Βήματος» αυτή τη φορά ο γνωστός αναλυτής Γ. Μαλούχος για να μας πει τι??? Να μας πει ότι: «Η Ελλάδα πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή κατά των τζιχαντιστών».  Είδατε με πόσο όμορφο τρόπο επιχειρεί ο αρθρογράφος να εμφανίσει ως ηθικά και πολιτισμικά αυτονόητη τη δουλοπρέπεια των συγκυβερνώντων???

Επιχειρεί μάλιστα να αραδιάσει και μια σειρά από ακλόνητα «επιχειρήματα» για να στηρίξει αυτή την ολέθρια επιλογή. Ας τα δούμε ένα προς ένα...
  • Πρώτο επιχείρημα: «Η χώρα πρέπει να δεθεί όσο το δυνατόν πιο στενά με τις ατλαντικές συμμαχίες της. Η Ελλάδα πρέπει να αντιληφθεί ότι έχει σημασία να είναι σταθερή και παρούσα στις συμμαχικές της δεσμεύσεις. Oτι έχει μακροχρόνιο, δομικό όφελος από το να μπορεί να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης των συμμάχων της».
Δε θα προκαλέσουμε τον αρθρογράφο να μας ενημερώσει για το πότε ακριβώς η Ελλάδα αποσυνδέθηκε από τις ατλαντικές συμμαχίες της.
Ούτε βεβαίως θα του θυμίσουμε πως η γεωπολιτική της κατάντια, είναι πρωτίστως αποτέλεσμα της διαχρονικής δουλικότητας των ελληνόφωνων κυβερνήσεων απέναντι στις ατλαντικές της συμμαχίες.

Θα τον προκαλέσουμε όμως να μας απαντήσει σε δυο απλά ερωτήματα:...
Πρώτο ερώτημα: Όταν η τρισάθλια κυβέρνηση Σημίτη, ταπείνωνε το ελληνικό κοινοβούλιο «ευχαριστώντας» τις δυτικές συμμαχίες της, και όταν επίσης ο τρισάθλιος Σημίτης παρέδιδε στην τουρκική αλητεία τον Κούρδο ηγέτη Οτσαλάν, ήταν μακριά η απελπιστικά κοντά στις δυτικές συμμαχίες της και τι ακριβώς εκτός από ταπείνωση και εδαφική αποδόμηση έφεραν για τον τόπο μας αυτές οι επιλογές???

Δεύτερο ερώτημα: Η Τουρκία του Ερντογάν, πότε βγήκε γεωπολιτικά κερδισμένη έναντι των αντιπάλων της αλλά και στα πλαίσια των Δυτικών της συμμαχιών??? Όταν συμπεριφέρθηκε ως ταπεινωμένη τσούλα απέναντι στις επιλογές και τις απαιτήσεις τους, ή μήπως όταν επέλεγε να τους θυμίσει πως τις αποφάσεις στη χώρα του τις παίρνει αυτός και όχι τα αφεντικά του???
  • Δεύτερο επιχείρημα: «Πρέπει να αξιοποιηθεί με κάθε τρόπο η γεωπολιτική αξία της χώρας. Είναι ίσως το πιο δυνατό χαρτί της, που, στις συνθήκες οι οποίες διαμορφώνονται, γίνεται όλο και δυνατότερο. Η Ελλάδα πρέπει και μπορεί να το αξιοποιήσει αποτελεσματικά. Άλλωστε, εν προκειμένω, πρόκειται και για μία σπάνια «γέφυρα» κοινών πλέον συμφερόντων και με τη Ρωσία. Και αυτό για εμάς είναι πάρα πολύ σημαντικό».
Εμείς να θυμίσουμε απλά στον κ. Μαλούχο πως... 
Η γεωπολιτική αξία κάθε χώρας, άρα και της δικής μας της χώρας, αξιοποιείται στο έπακρο, όταν αποτελεί μια χειραφετημένη αξία στα χέρια περήφανων ηγετών, και όχι όταν υποθηκεύεται πρόθυμα από συμβιβασμένες Φιλιππινέζες.

Με αυτή τη συλλογιστική άλλωστε δε χειρίστηκαν τα ζητήματα όσες φορές επεδίωξαν να αποσπάσουν κάτι τις οι Καραμανλής και Παπανδρέου (οι γηραιότεροι) ή μήπως τα διαχειρίστηκαν φορώντας ζαρτιέρες???
Τι ακριβώς προτείνεις λοιπόν κ. Μαλούχο???
  • Τρίτο επιχείρημα: «Μέσα στην ίδια την Ελλάδα ενέχει πάντοτε υψηλός κίνδυνος από τέτοιου είδους φανατικούς ισλαμιστές οι οποίοι είναι βέβαιο ότι στον α ή τον β βαθμό έχουν περάσει στη χώρα «αξιοποιώντας» την τραγωδία των, δυστυχώς, ανοικτών συνόρων της. Η πραγματικότητα είναι ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ακριβής εικόνα για το πόσο μεγάλη είναι αυτή η διείσδυση. Πρέπει όμως, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες των συμμάχων μας, να φτάσουμε μέχρι και την τελευταία ρίζα της. Και να την ξεριζώσουμε από αυτόν τον τόπο».
Επομένως κ. Μαλούχο... 
Αντί η χώρα να θέσει ως πρώτιστη προτεραιότητα την απαλλαγή της από αυτό τον εφιάλτη, εσείς της προτείνετε με τον εφιάλτη ασύδοτο και ανεξέλεγκτο να προβεί σε ασκήσεις δουλοπρέπειας, προτρέποντας ουσιαστικά τους φανατικούς κύκλους του να βάλουν φωτιά στη χώρα η οποία με τον κώλο εκτεθειμένο, αντί να ασχοληθεί με την εθνική της οχύρωση προσφέροντας έτσι μια καταλυτικότατη συμβολή στη μάχη κατά του ισλαμικού φονταμενταλισμού, επιλέγει να στηρίξει τα γεωπολιτικά σχέδια αυτών που τροφοδότησαν τον ισλαμικό φονταμενταλισμό, παραδίδοντας τον εαυτό της βορά στην εγκληματική του αφύπνιση.
Τι λαμπρός που είστε κ. Μαλούχο!!!
  • Τέταρτο επιχείρημα: «Η Ελλάδα και η Κύπρος αντιπροσωπεύουν το σύνορο του δυτικού κόσμου. Και αυτό δεν είναι μόνον έννοια γεωγραφική, αλλά πολύ ευρύτερη: πολιτισμική, πολιτειακή κοκ. Η Ελλάδα, η Κύπρος και το Ισραήλ διαμορφώνουν έναν «διάδρομο Δύσης» σε ένα περιβάλλον όλο και πιο έντονα απειλούμενο από επικίνδυνο φονταμενταλισμό. Σε αυτά, πρέπει κανείς απαραίτητα να προσθέσει και τα ζητήματα ενεργειακής οικονομικής συνεργασίας. Πρέπει λοιπόν να δουλέψουν οι τρεις χώρες πολύ στενά και πολύ σοβαρά μαζί για να αντιμετωπίσουν πολύ μεγάλες προκλήσεις που ανεπίστρεπτα φέρνει πλέον το μέλλον».
Σωπάστε κ. Μαλούχο… Για πείτε μας λοιπόν:... 
Τα Ελοχίμ ή οι δυτικοί μας σύμμαχοι έστησαν τα ισλαμικά προτεκτοράτα της Βοσνίας και του Κοσσόβου στα Βαλκάνια και για ποιό λόγο τα έστησαν???
Τα Νεφελίμ ή οι δυτικοί μας σύμμαχοι διαχειρίστηκαν τους Ανανιστές τη ντροπής??? Τα Ελοχίμ διαμέλισαν την Κύπρο???
Αποθάρρυναν μήπως οι Δυτικοί μας σύμμαχοι την Τουρκική τσογλαναρία στη Θράκη και στο Αιγαίο???
Στήριξαν μήπως οι Δυτικοί μας σύμμαχοι τα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα στην υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ???
Τα Νεφελίμ ερωτοτροπούν  με τη σκοπιανοτσογλαναρία του Γκρούεφσκι???

Οι απαντήσεις είναι αυτονόητες κ. Μαλούχο. Οι απώτερες επιδιώξεις σας είναι άραγε το ίδιο σαφείς και ομολογημένες???
  • Πέμπτο επιχείρημα: «Όλοι οι παραπάνω λόγοι μαζί, οι οποίοι, όπως συχνά συμβαίνει, δημιουργούν κάτι μεγαλύτερο από το άθροισμα των μερών τους».
Υπέρλαμπρη συλλογιστική κ. Μαλούχο…!!!

Να σου θυμίσουμε πάντως ότι... 
Η μπακαλίστικη λογική του «τρεις το λάδι, τρεις το ξύδι, έξι το λαδόξυδο», μπορεί να αποτελεί αποδεκτή διαδικασία συναλλαγής για να ψωνίζει κανείς δέκα δράμια φακές  από τη μπακάλαινα της γειτονιάς του… 

Συνιστά όμως εθνική αυτοκτονία με έντονη τη μπόχα της αντεθνικής δολιότητας, η υιοθέτηση αυτής της λογικής από κάποιον, που θα βγει στην πιάτσα της στρατηγικής, για ν αγοράσει με οδηγό αυτή την αντίληψη, γεωπολιτική αξιοπρέπεια. κ. Μαλούχο.

Η χώρα λοιπόν που μπαίνει στη διαδικασία της αντιπαράθεσης για την επιλογή νταβατζή πίσω από τον οποίο θα σύρεται ως θλιβερός κολαούζος,  βγαίνει στην πιάτσα με σοβαρό έλλειμμα εθνικής αξιοπρέπειας και μόνο ως κλοτσοσκούφι μπορεί να αντιμετωπίζεται από εχθρούς αλλά και από συμμάχους.

Μάθε λοιπόν κ. Μαλούχο ότι το πρόβλημα της Ελλάδας, ποτέ δεν ήταν αυτοτελώς οι συμμαχικές της κολεγιές, αλλά το γεγονός ότι αυτές οι κολεγιές, διαχρονικά ήταν κάτι που το διαχειρίζονταν προσκυνημένες ηγεσίες.

Και όταν είσαι προσκυνημένος κ. Μαλούχο, τότε στη γεωπολιτική πάνω από το κουφάρι σου δε φτερουγίζουν θεόσταλτα Αγγελάκια, αλλά κοράκια και γύπες που απλώς ξεπετσιάζουν τα ρετάλια σου σ αυτό το πλιάτσικο των κανιβάλων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου