Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

ΕΠΙΟΡΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΧΤΙΣΑΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΜΗΡΟΥΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ

Και αίφνης όλοι ξαφνιάστηκαν - Σοκ λένε προκαλεί η είδηση πως από το 2010 μέχρι και σήμερα 5.260 δημόσιοι υπάλληλοι φυγάδευσαν με εμβάσματα στο εξωτερικό συνολικά ποσά που ανέρχονται στο 1,5 δισ. ευρώ...


Ας προσπεράσουμε το γεγονός πως η πάγια τακτική της κυβένρησης είναι να διοχετεύει κάποια "είδηση" όταν κλιμακώνει γενικευμένη επίθεση και στοχοποιεί μια ολόκληρη κατηγορία εργαζομένων, και ας πάμε στην ουσία της είδησης. Ας ψηλαφίσουμε τη σύνθεση των "επιόρκων" και ας δούμε μέσα σε τι περιβάλλον ευδοκιμούν.

Σχεδόν οι μισοί εξ αυτών - λέει η είδηση - είναι εκπαιδευτικοί. 
Σωπάτε καλέ... Έχετε άραγε διερευνήσει ποτέ μέσα από ποιές φαιδρές διαδικασίες κόβονται από συγκεκριμένους καθηγητάδες οι φοιτητές στις εκάστοτε εξεταστικές περιόδους???
Μήπως έχετε διερευνήσει το καθεστώς, τη στάση και τη συμπεριφορά συγκεκριμένων καθηγητάδων, προκειμένου να εγκρίνουν ή να απορρίψουν τη συμμετοχή ενδιαφερόμενων φοιτητών σε μεταπτυχιακά προγράμματα??? Οι υπόλοιποι είναι κυρίως υπάλληλοι...
  • Α) Των Υπουργείων Υγείας (κυρίως γιατροί) - Είναι βλέπετε το φακελάκι που χτυπήσατε εξασφαλίζοντας για όλους τους πολίτες την άμεση και εύκολη πρόσβαση σε όλες τις βαθμίδες της περίθαλψης.
  • Β) Εθνικής Άμυνας - Πιάσανε τόπο οι μίζες των επιτροπών και... των επιτροπάτων που έχουν δικαίωμα υπογραφής. Γι αυτό σήμερα που η τουρκική προκλητικότητα κορυφώνεται, διαθέτουμε απόλυτη αμυντική ετοιμότητα. Πληρώσαμε κάτι παραπάνω αλλά τώρα που το χρειαζόμαστε, το έχουμε βρε αδερφέ.
  • Γ) Οικονομικών - Σωπάτε καλέ... Οι εφοριακοί μας??? Κι όλοι εκείνοι που υπογράφουν τις σκόπιμα πολυδαίδαλες διαδικασίες για προμήθειες, επιδοτήσεις κλπ??? Και ποιός πρώτα έστησε ένα συστημα καταδυναστευσης του πολίτη και μετά αμόλησε τους πραιτοριανούς να τον εκβιάζουν με εξόντωση γιομίζοντας έτσι τα πορτοφόλια τους, εξ αιτίας του τρόπου που διαχειρίζονται τα εξοντωτικά πρτόστιμά σας???
  • Δ)Υποδομών - Αντε... Λέτε όλοι αυτοί να αξιοποίησαν το τρισάθλιο καθεστώς που στήσατε και που για να ανοίξει κάποιος ένα ψιλικατζίδικο θα πρέπει να προσκομίσει δεκάδες πιστοποιητικά και βεβαιώσεις λαδώνοντας και ξαναλαδώνοντας από την πολεοδομία μ΄λεχρι τον τελευταίο κερατά για να κάνει τη δουλειά του??? Είδατε καν΄λενα μαγαζί να "κόβεται" και να παραμένει ξενοίκιαστο??? Κανένα. Είναι όλα άψογα και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα??? Φυσικά και όχι. Αλλά ξέρετε και ξέρουμε πως με το σχετικό λαδάκι στο καντήλι όλα γίνονται. Γιατί λοιπόν δεν αντικαταστήσατε όλα τούτα με μια απλή υπεύθυνη δήλωση??? Γιατί ζητάτε ας πούμε νεο πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου γι ανα περάσει ένας ενοικιαστής το ρεύμα στο όνομά του ακόμη και σε μια κατοικία??? Γιαουρτάκι ήταν το αρχικό και έληξε??? Γιατί ζητάτε επανακατάθεση όλων των δικαιολογητικών όταν μια επιχείρηση αλλάζει ακόμη και εταιρική μορφή παραμένοντας στο ίδιο αντικέιμενο προκειμένου να ξαναπάρει άδεια από το δημαρχείο, ενώ η μεταβολή είναι μόνο φορολογική??? Τι χρειάζεται ας πούμε η βεβαίωση κύριας χρήσης από την πολεοδομία, εκτός από το ότι αποτελεί μια αφορμή για ένα επιπλέον στάξιμο λαδακίου???
  • Ε)και των ΟΤΑ - Εδώ γελάνε??? Ή μήπως να απαριθμήσουμε περιστατικά από τις τεχνικές υπηρεσίες μέχρι τα δημοτικά κοιμητήρια???
Από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, οι 415 από τους δημοσίους υπαλλήλους που εντοπίστηκαν να έχουν στείλει χρήματα στο εξωτερικό, στη συνέχεια ζήτησαν να αποχωρήσουν και συνταξιοδοτήθηκαν.
Έκτακτη συνάντηση για το συγκεκριμένο θέμα είχαν ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης και η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαϊδου.
Τα ποσά είναι ιλιγγιώδη και κατά μέσο όρο αναλογούν 285 χιλιάδες ευρώ σε κάθε δημόσιο υπάλληλο!
Από το συγκεκριμένο θέμα προκύπτουν ευθύνες της κυβέρνησης αλλά και του οικονομικού επιτελείου, το οποίο θα πρέπει να εξηγήσει γιατί οι περιπτώσεις αυτές δεν είχαν ελεγθεί ως τώρα.

Εμείς απλά θα επισημάνουμε πως οι πρώτοι επίορκοι είναι οι καλοπληρωμένοι πολιτικοί ταγοί μας που έστησαν αυτό το φαύλο και σάπιο περιβάλλον καλλιέργειας επιόρκων και όχι μόνο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου