Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Η διπλωματική «επιτυχία» μετατρέπεται σε στρατηγικό Βατερλό και παραδίδει τη χώρα στην περιδίνηση επικίνδυνων εξελίξεων (ΒΙΝΤΕΟ)

Είχαμε προειδοποιήσει πως η πολυδιαφημισμένη διπλωματική πρωτοβουλία για τη σύγκλιση της συνόδου των χωρών του Νότου, δε συνιστά κανενός είδους διπλωματική επιτυχία και φυσικά δεν οδηγεί σε αναβάθμιση της στρατηγικής θέσης της χώρας, όπως καιροσκοπικά ισχυρίζονται τα κυβερνητικά φερέφωνα...


Είναι ένα επικίνδυνο διπλωματικό αυτογκόλ, προϊόν της διαχρονικής ιδεοληπτικής στάσης της σοσιαλδημοκρατίας απέναντι στην Ευρωπαϊκή ενοποίηση, μια επικοινωνιακή αποπροσανατολιστική φούσκα που παρέμεινε επιμελώς παρκαρισμένη, για να χρησιμοποιηθεί στον κατάλληλο χρόνο, προκειμένου να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένοι σχεδιασμοί και φυσικά ανομολόγητες σκοπιμότητες. Προς τούτο απαιτούνται:
  • Κατάλληλη χρονική συγκυρία…
  • Αφελείς και ανερμάτιστες προσωπικότητες στο ρόλο των «πρωταγωνιστών»…
  • Αποφασιστικότητα και σχέδιο εκ μέρους των πραγματικών χορογράφων, προκειμένου να εκτρέψουν εκεί που πραγματικά θα ήθελαν τη δυναμική των εξελίξεων.

Σήμερα, μόλις ελάχιστα εικοσιτετράωρα μετά τους πανηγυρισμούς των αφελών, όλοι αντιλαμβάνονται πως η διπλωματική «επιτυχία» μετατρέπεται σε στρατηγικό Βατερλό για τους κυβερνητικούς καιροσκόπους, το οποίο όμως παραδίδει και τη χώρα σε...
μια επικίνδυνη περιδίνηση με απρόβλεπτες εξελίξεις.

Ερώτημα πρώτο: Πιστεύει κανείς ότι εάν η Γερμανία ήθελε να εμποδίσει τη διοργάνωση αυτής της φαρσοκωμωδίας, ήταν δύσκολο να το κάνει???

Απάντηση: Μόνο αφελείς μπορούν να ισχυριστούν κάτι ανάλογο.

Ο ασυγκράτητος Σόιμπλε βέβαια έσπευσε να ειρωνευτεί με πραγματικούς όρους το
αποτέλεσμα αυτής της φαρσοκωμωδίας, αλλά τα πραγματικά προβλήματα μόλις τώρα ξεκινούν.
  • Η Ελλάδα μπαίνει και πάλι στο στόχαστρο…
  • Οι πιέσεις πρόκειται να κορυφωθούν εν όψει και της «λατρεμένης» αξιολόγησης των πεπραγμένων των ανδρεικέλων…
  • Και βεβαίως στο χορό των πιέσεων μπαίνουν και οι υπερατλαντικοί μας σύμμαχοι με πρώτο ενορχηστρωτή τους Financial Times.
Ερώτημα δεύτερο: Είναι κακό να παίρνονται πρωτοβουλίες σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο που να επιχειρούν να διαφοροποιήσουν τη διπλωματική και άλλη φυσιογνωμία της χώρας???

Απάντηση: Ναι είναι ανεπίτρεπτο αν πρόκειται για τυχάρπαστες πρωτοβουλίες, που στερούνται στρατηγικής στόχευσης και συγκεκριμένης προοπτικής.
Ναι είναι εγκληματικό αν αυτές οι πρωτοβουλίες αναλαμβάνονται από πολιτικό προσωπικό άβουλο, άτολμο, φοβικό και προσκυνημένο, ανίκανο και αναποφάσιστο να τις φέρει σε πέρας με κριτήριο αδιαπραγμάτευτες εθνικές προτεραιότητες.

Έτσι, η φιέστα του Ζαππείου, όχι μονάχα δεν προσφέρεται για πολιτικούς πανηγυρισμούς, αλλά όπως έχουμε ήδη αποσαφηνίσει ενεργοποιεί γενικότερους στρατηγικούς σχεδιασμούς από τα σκοτεινά κέντρα της Ευρώπης, στη βάση των οποίων η θέση της Ελλάδας επιδεινώνεται έτι περεταίρω και φυσικά τα αδιέξοδα πολλαπλασιάζονται.


Είναι λοιπόν φανερό ότι με βάση και τις κυοφορούμενες εξελίξεις, η ανάγκη ανάδειξης μιας δημοκρατικής πατριωτικής εξουσίας που θα δρομολογήσει μια διαφορετική πορεία για τη χώρα, με εθνική νομισματική πολιτική, με εθνικό νόμισμα, έξω από το Ευρωπαϊκό κολαστήριο, ικανή και αποφασισμένη να ακυρώσει εν μία νυκτί το κατοχικό δίκαιο που έχει επιβληθεί, και να αποτινάξει μονομερώς το βραχνά του κατοχικού χρέους, συνιστά πλέον ανάγκη ύψιστης προτεραιότητας.

Μια ανάγκη γύρω από την οποία θα πρέπει να συσπειρωθεί το μαχητικό κομμάτι της Ελληνικής κοινωνίας, να αποτελέσει στόχο που θα εμπνεύσει τη δράση της, με προοπτική την ανάδειξη ολόκληρης της κοινωνίας σε ρόλο πραγματικού πρωταγωνιστή, όχι μονάχα των πολιτικών ανατροπών αλλά και της εδραίωσης μιας άλλου τύπου πολιτικής εξουσίας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου