Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Στην προσπάθειά τους να επιβάλουν τους κλώνους του συστήματος, απαντάμε με καθαρή και ισχυρή επιλογή...

Δεν έχουν αξία οι αφορισμοί. Δεν αρκούν άλλωστε από μόνοι τους για να παράξουν κανενός είδους συγκεκριμένο πολιτικό αποτέλεσμα. Το σύστημα άλλωστε διαθέτει περίσσευμα πολιτικού υλικού για να μπορεί να ανακατεύει - σε μια πληθώρα συνδυασμών - την τράπουλα της εξουσίας. 
Γι αυτό και αυτή τη στιγμή, το κυρίαρχο πρόβλημα όλων, δεν είναι η διασφάλιση συσχετισμών εξουσίας, αλλά η εξασφάλιση μιας καθολικά και πάση θυσία, ελεγχόμενης πολιτικής αντιπολίτευσης...
Η νέα Βουλή - όποτε κι αν αυτή προκύψει - θα κληθεί να παίξει έναν ρόλο πολυδιάστατο, και αυτός δεν περιορίζεται στη νομοθετική διαχείριση των μνημονιακών πολιτικών. 
Η νέα Βουλή θα είναι πρωτίστως χωνευτήρι, αλλά και εργαλείο που θα κληθεί να εμπεδώσει στην Ελληνική κοινωνία τη νέα αντίληψη της απόλυτης υποταγής της Εθνικής διοίκησης στους υπερεθνικούς μηχανισμούς, στη βάση και των αποφάσεων της πρόσφατης Διακήρυξης της Ρώμης.
Η νέα Βουλή, θα κληθεί επίσης να καθυποτάξει τα πάντα, στη βάση της μεθοδευόμενης Συνταγματικής αλλαγής, και ο κρίσιμος ρόλος της σε σχέση μ αυτό, αφορά πλέον στην επιλογή της εκ θεμελίων μετάλλαξης της ίδιας της φυσιογνωμίας της χώρας.
Μέσα σε αυτή τη Βουλή επομένως, αυτό που δεν θέλουν, είναι την ύπαρξη του πολιτικού καταλύτη, που με την παρουσία και τους πολιτικούς του χειρισμούς, θα μπορέσει να μπλοκάρει αυτούς τους...
σχεδιασμούς, και να εμπνεύσει δυναμική ανατροπής στην ελληνική κοινωνία.
Αν έχουμε υπ όψιν μας όλα τα παραπάνω, τότε δεν είναι καθόλου δύσκολο να ερμηνευτεί το δημοσκοπικό προϊόν που μας σερβίρεται ως "καταγραφή", ενώ στην ουσία του συνιστά και αποτυπώνει τη σύνθεση που θα ήθελαν να υπάρχει στην επόμενη Βουλή, η οποία θα κληθεί να επιτελέσει τον πιο βρώμικο ρόλο της στην ιστορία της Ελληνικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.
Και αυτό ακριβώς είναι το σχέδιο που πρέπει πάση θυσία να ανατραπεί. Οι πολιτικές τερατογενέσεις που ανακύπτουν από το πολιτικό προσωπικό, που έχει ενσωματωθεί στη λογική του συστήματος, είναι από τη φύση τους και θα παραμένουν διαχρονικά ενσωματώσιμες και χαλιναγωγούμενες από αυτό.
Πρόκειται για σχηματισμούς - κλώνους, που δεν τρομάζουν το σύστημα, γιατί κατασκευάστηκαν από αυτό... γιατί φυτοζωούν στα απόνερά του... γιατί λειτούργησαν ως θεραπαινίδες του... γιατί στην καλύτερη περίπτωση λειτούργησαν ως η νομιμοποιητική και καθαγιαστική αντιπολίτευσή του.
Πρόκειται για οχήματα ευκαιρίας, που δεν σταμάτησαν να γοητεύονται από τον πολιτικό καιροσκοπισμό... που δεν λειτουργούν με αναστολές απέναντι στο σεχταρισμό και στις αυτοαναιρέσεις... που κατασκευάστηκαν και υπάρχουν, όχι για να χορογραφήσουν την πολιτική ανατροπή, αλλά για να την μπλοκάρουν και να την ακυρώσουν, στην πιο κρίσιμη ιστορική στιγμή για τον τόπο. Γι αυτό και δεν έχουν κανένα δισταγμό να εμφανίζονται ότι ενστερνίζονται λογικές που μέχρι χθες στοχοποιούσαν. Το ζητούμενο για όλους αυτούς, είναι ο ρόλος που θα κληθούν να παίξουν, γι αυτό και ιχνηλατούν τη διαδρομή που θα τους εξασφαλίσει αυτή τη δυνατότητα. Δεν έχουν κανένα δισταγμό να το κάνουν, και το μόνο που τους προδίδει, είναι οι διαχρονικές ιδεοληπτικές τους εμμονές.
Η Ελλάδα ωστόσο, στη μετά ΣΥΡΙΖΑ εποχή, δεν έχει την πολυτέλεια να κάψει το τελευταίο ισχυρό χαρτί της. Και η ανάγκη της αυστηρής προσήλωσης σ αυτή τη διαπίστωση, δεν είναι διαπραγματεύσιμη. Διότι όταν είσαι πολιτική δύναμη ευθύνης, οφείλεις να γνωρίζεις πως αν αυτό το χαρτί καεί, τότε η χώρα θα παραδοθεί στην κόλαση μιας ανεξέλεγκτης έκρηξης με απρόβλεπτες και οδυνηρές προεκτάσεις.
Η δύναμη λοιπόν που δεν θέλουν στο κοινοβούλιο που θα διαχειριστεί την πλήρη και οριστική αυτοκατάργηση της Ελληνικής Δημοκρατίας, είναι η δύναμη που μπορεί να ανακόψει αυτή την πορεία της καταστροφής. Και αυτή η δύναμη, είναι μόνο το ΕΠΑΜ, και εναπόκειται σε όλους εμάς να επιβάλουμε με τρόπο ισχυρό, καθαρό και αδιαμφισβήτο, την παρουσία που επιδιώκουν πάσει θυσία να αποτρέψουν. Όλοι αυτοί, αυτό που τρέμουν, είναι το πολιτικό πρόγραμμα του ΕΠΑΜ, και την αποφασιστικότητα των στελεχών του, να ανατρέψουν το δολοφονικό τους σχέδιο σε βάρος της χώρας.
Γι αυτό και η επιλογή μας είναι μια και μοναδική. Να κάνουμε τις νύχτες τους εφιαλτικές, αν δε θέλουμε να παραδοθεί η χώρα μας στην κόλαση που προετοιμάζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου