Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΔΥΝΑΜΗΣ ΜΕ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΙΙΤΩΝ

Παρέλαση αντεπίθεσης από τους σιίτες - Επίδειξη δύναμης...


Εισαγωγικό σημείωμα "Ε.Φ":
Οι εξελίξεις στο Ιρακ, το οποίο οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στο διαμελισμό, με βάση τα επικίνδυνα γεωπολιτικά σχέδια που χορογραφούνται και για τα οποία έχουμε κάνει εκτενή αναφορά σε...
σχετικό αρθρο μας: " ΣΕ ΠΕΡΙΔΙΝΗΣΗ ΘΑΝΑΤΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ", αναδεικνύουν παράλληλα και μία ακόμη πλευρά την οποία θα ήταν εγκληματικό για μας, αν επιτρέψουμε στον εαυτό μας να την προσπεράσει αβασάνιστα. Η πλευρά αυτή αφορά την "ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΘΑΝΑΤΟΥ" η οποία διαπερνά το ισλάμ, και η οποία αργά ή γρήγορα ( και μάλλον γρήγορα) θα φέρει αντιμέτωπη με πολύ δυσάρεστες εκπλήξεις ολόκληρη την Ευρασία.

Πρόκειται για ένα θεμελιακό στοιχείο αντίληψης, το οποίο διαπερνά ως ραχοκοκκαλιά το ισλάμ, και το οποίο βεβαίως δεν προσεγγίζεται και πολύ περισσότερο δεν ερμηνεύεται, πρωτίστως δε δεν ακυρώνεται η καταλυτική του επίδραση στη συμεριφορά των ισλαμιστών, με το λαθρολάγνο ουμανισμό των αφελών.

Κυρίως όμως πρόκειται γι αένα στοιχείο αντίληψης, στο οποίο με μαεστρία επενδύουν οι επικίνδυνοι χορογράφοι του πλανήτη, στην προσπάθειά τους να το αξιοποιήσουν ως εργαλείο επιβολής των γεωπολιτικών τους επιλογών και προτεραιοτήτων, στις γεωπολιτικές περιφέρειε που στοχοποιούν.

Έχει λοιπόν πολύ μεγάλη σημασία για μάς, σε μια εποχή που επικίνδυνες πλανητικές διεργασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, αυτό το στοιχείο να μη το παραβλέψουμε. Και ο λόγος είναι απλός.

Η χώρα μας εδώ και πάνω από μια δεκαετία έχει στοχοποιηθεί με εντελώς συγκεκριμένο τρόπο, και έχει καταστεί "αγαπημένος προορισμός" της κατευθυνόμενης εισβολής ισλαμοφασιστών, και ουδείς είναι σε θέση αυτή τη στιγμή να γνωρίζει τον τρόπο, το χρόνο και φυσικά την προσχηματική αφορμή, για να μετατρέψουν την κοινωνία σε κόλαση.

Όσο για το τη σημαίνει "ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΘΑΝΑΤΟΥ", για να το συναισθανεί ακόμη και ο πλέον αφελής, αρκεί να ξαναρίξει μια ματιά σε δυο πράγματα:

Στο βίντεο - κάλεσμα μέσα από το οποίο οι ισλαμιστές καλούντια να εγκαταλείψουν την ανιαρή ζωή τους και να βιώσουν το μεγαλείο της μάχης και του θανάτου για το ισλάμ...


Και φυσικά εικόνες σαν τις παρακάτω που αποκαλύπτουν την ικανοποίηση των μανιακών δολοφόνων που αν και πάνοπλοι, αρέσκονται στο να σφάζουν ανθρώπους σαν να είναι κοτόπουλα.

Ανατολική Γκούτα Δαμασκός αποκεφαλισμένοι Σύριοι στρατιώτες


Και τώρα πάρτε και μια γεύση από τις εξελίξεις...

Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Χιλιάδες σιίτες μαχητές συμμετείχαν το Σάββατο σε μια στρατιωτική παρέλαση στην πρωτεύουσα του Ιράκ στη Βαγδάτη ορκιζόμενοι να πολεμήσουν και να υπερασπιστούν την πίστη τους μέχρι θανάτου ενάντια στους σουνίτες τζιχαντιστές της οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε», παρακλάδι της Αλ Κάιντα.

Στην παρέλαση, που έγινε ύστερα από το σχετικό κάλεσμα του πνευματικού ηγέτη των σιιτών Μοκτάντα αλ Σαντρ στο βόρειο προάστιο της Βαγδάτης Σαντρ, συμμετείχαν χιλιάδες ένοπλοι σιίτες με στολές μάχης σε στρατιωτικό σχηματισμό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες περισσότεροι από 10.000 σιίτες μαχητές, πιστοί του Μοκτάντα αλ Σαντρ, έχουν προσφερθεί εθελοντικά να πολεμήσουν ενάντια στους σουνίτες τζιχαντιστές που επελαύνουν στο Ιράκ καταλαμβάνοντας την μία πόλη μετά την άλλη με κατεύθυνση προς τη Βαγδάτη. Οι σιίτες μαχητές αναμένεται να ενισχύσουν τις γραμμές του ιρακινού στρατού της κυβέρνησης του Μαλίκι.

Ο Σαντρ δήλωσε πως οι μαχητές του θα έχουν μόνο αμυντικό ρόλο για την προστασία της Βαγδάτης, ωστόσο, όπως αναφέρει το Al Jazeera, πολλοί εκφράζουν ανησυχίες για επανασύσταση του «Στρατού του Μαχντί», σιίτικης ένοπλης οργάνωση, που είχε κατηγορηθεί για τη θρησκευτική βία την περίοδο του 2006 – 2008. Κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε μια γενικευμένη θρησκευτική σύγκρουση μεταξύ σιιτών και σουνιτών μουσουλμάνων.

Η σιιτική κυβέρνηση του Ιράκ αλλά και οι θρησκευτικοί ηγέτες των σιιτών έχουν ζητήσει από τους σιίτες να συμμετάσχουν εθελοντικά στην μάχη ενάντια στους τζιχαντιστές σουνίτες, που ήδη ελέγχουν τις πόλεις Μοσούλη και Τικρίτ, αλλά και άλλες περιοχές. Παράλληλα οι τζιχαντιστές συνεχίζουν τις βομβιστικές επιθέσεις στη Βαγδάτη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες το Σάββατο σκοτώθηκαν εννέα άνθρωποι και ακόμη 15 τραυματίστηκαν από έκρηξη αυτοσχέδιων μηχανισμών σε τέσσερις σιιτικές περιοχές της πρωτεύουσας.

Επίσης υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών τέθηκε το Σάββατο και ένα συνοριακό φυλάκιο στη μεθόριο του Ιράκ με τη Συρία, στην πόλη αλ Κάιμ, η οποία επίσης κατελήφθη. Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα κατά τις συγκρούσεις σκοτώθηκαν τουλάχιστον 30 ιρακινοί στρατιώτες, ενώ πολλοί εγκατέλειψαν τις θέσεις τους. Πρόκειται για ένα σημείο μεγάλης στρατηγικής σημασίας για τους μαχητές της οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε» καθώς θα τους δώσει τη δυνατότητα να μετακινούνται από τη μια χώρα στην άλλη και να μεταφέρουν οπλισμό.

Αρχικές πληροφορίες ανέφεραν πως οι τζιχαντιστές στη διάρκεια της νύχτας κατέλαβαν και το μεγαλύτερο διυλιστήριο πετρελαίου στο Ιράκ κοντά στην Μπαϊγί μετά από πολύωρες μάχες με τις ιρακινές δυνάμεις, ωστόσο εκπρόσωπος του στρατού διέψευσε αυτή την πληροφορία. Νεώτερες πληροφορίες έκαναν λόγο για υποχώρηση των τζιχαντιστών στην πόλη Μπαϊγί, την οποία έχουν υπό τον έλεγχό τους. Οι ιρακινές δυνάμεις φέρονται να έχουν περιορίσει την επέλαση των τζιχαντιστών, οι οποίοι ωστόσο συνεχίζουν να σημειώνουν νίκες στα πεδία των μαχών.

Εν τω μεταξύ, εντείνονται οι πιέσεις προς τον πρωθυπουργό του Ιράκ Νουρι Αλ Μαλίκι να σχηματίσει μια κυβέρνηση χωρίς να αποκλείει τους σουνίτες, καθώς η εκδικητική πολιτική της περιθωριοποίησης που ακολούθησε το τελευταίο διάστημα οδήγησε στην ενίσχυση των τζιχαντιστών. Μεγάλο μέρος των σουνιτών δεν συμμετέχουν στην μάχη αλλά δείχνουν ανοχή στους τζιχαντιστές ασκώντας με αυτόν τον τρόπο πίεση στην κυβέρνηση.

Πλέον όμως οι προτροπές για μια κυβέρνηση χωρίς αποκλεισμούς έρχεται και από το εσωτερικό των σιιτών. Ο Αγιατολάχ Αλ Σιστάνι, ένας από τους σημαντικότερους θρησκευτικούς ηγέτες των σιιτών, κάλεσε τον Μαλίκι να σχηματίσει μια «ευρεία» κυβέρνηση και «να μην επαναλάβει τα λάθη του παρελθόντος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου